ویندوز 11 عنوان آخرین نسخه سیستم عامل مایکروسافت بوده که به تازگی وارد دنیای فناوری شده است. ویندوز 11 در واقع بسیار شبیه به نسخه قبلی خود، ویندوز 10 است. اما ویژگی های Accessibility در ویندوز 11 جدید هستند و می توانند ویژگی های بیشتری را در اختیار کاربر قرار دهند تا از این ویژگی ها برای دسترسی آسان تر به ویندوز استفاده کنند. در گذشته استفاده از ویندوز برای افراد با نیازهای خاص و ناتوانی آسان نبود و نیازمند یکسری امکانات ویژه بود که مایکروسافت در نسخه جدید برای آنها در نظر گرفته است.
در حال حاضر حدود 1 میلیارد نفر در سراسر جهان از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنند. اما افراد دارای معلولیت یا افراد دارای مشکلات خاص نیز وجود دارند. مایکروسافت برای اینکه شرایط استفاده از ویندوز را برای این دسته از افراد فراهم کند تا بتوانند مانند سایر افراد از سرویس های ویندوز استفاده کنند، مایکروسافت تصمیم گرفت تا ویژگی های Accessibility را در ویندوز 11 اضافه کرده و آن را بیش از پیش تکمیل کند. در گذشته منوی دسترسی ارائه می شد، اما در نسخه جدید ویندوز طراحی منوی استارت ساده شده و در نتیجه دسترسی به امکانات را آسان می کند. این بار سعی کردیم یک منوی دسترسی با چندین تست طراحی کنیم تا درصد استفاده از آنها و همچنین نوع کار با ابزارها و سختی آنها را بسنجیم.
در بخش ویژگیهای Accessibility ویندوز 11 سعی کردیم مواردی مانند Narrator:، Magnifier، Captions و Windows Speech Recognition را قرار دهیم. این قابلیت ها برای افراد دارای معلولیت بینایی، شنوایی و حرکتی بسیار مفید خواهد بود. برای دسترسی به این بخش، روی منوی استارت کلیک راست کرده و از قسمت تنظیمات وارد قسمت دسترسپذیری شوید.
چندین ویژگی و تنظیمات برای منوی ویژگی های دسترسی وجود دارد که در ادامه به بررسی کامل هر کدام می پردازیم. این تنظیمات مربوط به قسمت بصری است. در واقع برای افراد کم بینا یا نابینا توصیه می شود.
بسیاری از افراد نوعی اختلال بینایی به نام هایپرمتروپی دارند. به همین دلیل، آنها نمی توانند متنی را که نزدیک است بخوانند. بنابراین در اینجا ویژگی های Accessibility در ویندوز 11 می تواند به آنها کمک کند تا اندازه متن را افزایش دهند.
جلوه های بصری مانند وضوح، انیمیشن و نوارهای اسکرول برای افراد کم بینا بسیار مفید است.
نشانگر ماوس در ویندوز 11 به رنگ سفید است که در صورت عدم استفاده برای چند ثانیه و حرکت نکردن از بین می رود و اثری از آن دیده نمی شود. این می تواند برای افراد کم بینا مشکل ساز باشد. در اینجا نیز ویژگی های Accessibility در ویندوز 11 به فرد کمک می کند و به او اجازه می دهد تا رنگ نشانگر را به صورت سیاه یا رنگ های دیگر انتخاب کند. امکان استفاده از نشانگر لمسی نیز وجود دارد.
متن یک خط چشمک زن را بر روی صفحه نمایش نشان می دهد. این حالت چشمک زدن می تواند برای افراد کم بینا مشکل ساز باشد. اما ویندوز به آنها این امکان را داده است که انتهای مکان نما را رنگ آمیزی کنند یا ضخامت مکان نما را افزایش دهند.
ذره بین یکی دیگر از ویژگی های Accessibility در ویندوز 11 است. این عبارت برای افرادی که قادر به خواندن متن های کوچک نیستند مفید است. بزرگنمایی به طور پیش فرض روی 200 درصد تنظیم شده است که می توانید آن را تغییر دهید.
کوررنگی یکی از شایع ترین بیماری هایی است که بسیاری از افراد از آن رنج می برند. افراد مبتلا به این بیماری توانایی تشخیص و تمایز بین رنگ ها را از دست می دهند. برای این منظور، ویندوز 11 فیلترهای رنگی را ارائه داده که به شما اجازه می دهد بین تضاد رنگ ها تمایز قائل شوید تا رنگ ها به راحتی تشخیص داده شوند.
گزینه های کنتراست رنگ برای واضح تر کردن متن از پس زمینه مفید هستند. با استفاده از ویژگیهای Accessibility در ویندوز 11، میتوانید متون را واضحتر کنید تا واضحتر باشند و کاربر بتواند متن را راحتتر بخواند. این برای موقعیت هایی که پس زمینه ها رنگی هستند مفید است.
این یک ابزار مفید برای خواندن متون با صدای بلند است. این می تواند برای افرادی که نابینا هستند یا از دست دادن شدید بینایی بسیار مفید باشد.
منوی ویژگیهای دسترسی دارای تعدادی ویژگی است که میتواند برای افراد دارای اختلالات شنوایی مفید باشد. در ادامه به بررسی گزینه های این قسمت می پردازیم.
این گزینه یکی از ویژگی های Accessibility در ویندوز 11 برای افرادی است که مشکل شنوایی در یک گوش دارند. صدای تک کاناله به آنها کمک می کند تا سیستم های کانال صوتی چپ و راست را در یک طرف ترکیب کنند. حال اگر صدا مانند فیلم و بازی از یک طرف بلندتر باشد، کاربر آن را از طریق همان دو بلندگو یا هدفون می شنود.
در این سیستم زمانی که نوتیفیکیشن یا همان اعلان قابل شنیدن برای کاربر ظاهر شود، صفحه شروع به چشمک زدن می کند. زیرا کاربر قادر به شنیدن صدای نوتیفیکیشن نیست و به این ترتیب اعلان را اعلام می کند و پیام را می خواند.
زیرنویس یکی دیگر از قابلیت های دسترسی در ویندوز 11 بوده که برای کاربران کم شنوایی در دسترس است و به آنها اجازه می دهد صدا را روی صفحه نمایش خود بخوانند. البته این ویژگی می تواند برای مواقعی که زبان گفتاری با زبان ما متفاوت است نیز موثر باشد تا بتوانیم از زیرنویس برای درک معنی و اهمیت کلمات گفته شده استفاده کنیم.
پس از بررسی مواردی که مربوط به ناتوانی های بینایی و شنوایی بود، به قسمت دیگری می رسیم که مربوط به معلولیت های جسمی است. افراد مبتلا به فلج مغزی یا استئوآرتریت شدید قادر به تایپ کردن نخواهند بود. اینجاست که هوش مصنوعی به کار می آید. بدون شک راه ارتباطی ما در ویندوز و سایر ابزارهای شبکه های اجتماعی از طریق تایپ است، اما اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم چه؟ در اینجا ما از ویژگی های Accessibility در ویندوز 11 استفاده می کنیم که به کاربر اجازه می دهد صدا را تایپ کند. در این حالت کاربر می تواند صحبت کند و کلمات او روی صفحه تایپ می شود. به این ترتیب همه کاربران به راحتی می توانند از ویندوز و امکانات آن استفاده کنند.
همانطور که گفته شد، کاربران ویندوز در سراسر جهان حضور دارند و بخش بزرگی از مردم را که ممکن است مشکلات فیزیکی خاصی داشته باشند را پوشش می دهند. اما مایکروسافت قابلیت هایی را ارائه کرده است که به افراد مختلف اجازه می دهد از ویندوز حتی با ناتوانی های بینایی، شنوایی و حرکتی استفاده کنند تا همگام با دنیای فناوری باشند، نه فقط از یکدیگر. ویژگیهای دسترسپذیری در ویندوز 11 شامل ویژگیهایی برای نابینایان، کمبینا یا ناشنوایان و معلولان است، مانند دسترسی به تمهای روشن و تاریک برای افرادی که به نور حساس هستند. استفاده از تضاد رنگ برای افراد مبتلا به کوررنگی. قابلیت زیرنویس و اطلاع رسانی به صورت صفحه چشمک زن. امکان تایپ با استفاده از هوش مصنوعی. در پایان اگر اطلاعات بیشتری در مورد ویژگی های ذکر شده دارید، از طریق بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.