در این مطلب شما را با کارهایی که باید برای آماده سازی رایانه قبل از ارتقا آن به جدیدترین نسخه سیستم عامل انجام دهید، آشنا میکنیم. در حال حاضر ویندوز 11 به صورت یک سیستم عامل از پیش نصب شده بر روی رایانههای جدید قرار میگیرد، با این حال ممکن است قصد داشته باشید ویندوز 10 را در دستگاه خود به ویندوز 11 ارتقاء دهید و از ویژگیهای جدید آن بهرهمند شوید. با توجه به اینکه فرآیند ارتقا نیاز به نصب مجدد دارد، باید مراحلی را جهت آمادهسازی دستگاه خود قبل از نصب ویندوز 11 بر آن دنبال کنید تا خطاها و مشکلات در طول فرایند به حداقل برسند.
به عنوان مثال، حتی اگر ویندوز 11 به عنوان یک به روز رسانی کاملا رایگان در دسترس است، دستگاه شما باید با ویندوز 11 سازگار باشد تا بتواند آن را با موفقیت دریافت کند. شما باید مطمئن شوید که TPM در رایانه شما فعال است. همچنین باید قبل از ارتقا اطمینان حاصل کنید که دستگاه شما فضای کافی دارد.
در ادامه این مطلب، شما را با کارهایی که باید برای آماده سازی رایانه قبل از ارتقا آن به جدیدترین نسخه سیستم عامل انجام دهید، آشنا میکنیم بنابراین با ما همراه باشید.
در ادامه این مطلب، مباحث زیر را برای شما بیان میکنیم:
مایکروسافت هماکنون نسخه جدید ویندوز را بهعنوان یک ارتقاء کاملا رایگان برای رایانههایی که قبلاً از ویندوز 10 استفاده میکردند ارائه میدهد، اما این امر بدان معنا نیست که شما میتوانید هر سیستم عاملی را با موفقیت ارتقا دهید. برای دریافت ویندوز 11 دستگاه شما باید حداقل ویژگیهای لازم را داشته باشد و پیش از ارتقاء باید مشخص کنید که دستگاه شما با سیستم عامل ویندوز 11 سازگار است یا خیر.
کلیک کنید: چگونه سیستم خود را از ویندوز 7 به ویندوز 10 ارتقا دهیم؟
در ادامه حداقل شرایط لازم برای ارتقاء ویندوز 8.1 یا ویندوز 10 به ویندوز 11 را بیان میکنیم:
مایکروسافت اپلیکیشنی را منتشر کرده است که با استفاده از آن میتوانید مشخص کنید آیا رایانه شما حداقل شرایط را جهت ارتقاء به ویندوز 11 دارد یا خیر. برای استفاده از این برنامه، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
نکته: گزینه دانلود در پایین صفحه است.
پس از تکمیل مراحل، متوجه خواهید شد که آیا رایانه شما شرایط لازم برای اجرای ویندوز 11 را دارد یا خیر. اگر متوجه شدید که دستگاه شما یکی از شرایط لازم را فاقد است، لینکهای موجود در گزارش را دنبال کنید. با دنبال کردن این لینکها مراحلی جهت رفع مشکلات مشاهده خواهید کرده و با طی کردن آن مراحل میتوانید سایر مشکلات را رفع کنید.
در ویندوز، شما میتوانید از داخل محیط دسکتاپ به تنظیمات دسترسی پیدا کنید و ترتیب بوت را تغییر دهید. برای انجام این کار، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، دستگاه باید بتواند از یک رسانه نصب USB بوت شود و بررسی حداقل سیستم مورد نیاز را پشت سر بگذارد.
برای تغییر تنظیمات UEFI در ویندوز 8.1، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
مراحل زیر را دنبال کنید:
اگر به دسکتاپ ویندوز دسترسی ندارید، میتوانید تنظیمات UEFI را با دنبال کردن مراحل گفته شده در زیر پیکربندی کنید:
پس از تکمیل مراحل، کامپیوتر باید از درایو فلش USB ویندوز 11 بوت شود.
شما باید اطمینان حاصل کنید که دستگاه شما حداقل 20 گیگابایت فضای خالی دارد تا از مشکلات نصب جلوگیری شود. برای آزاد کردن فضای ویندوز 10 قبل از ارتقا به ویندوز 11، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
نکته: اگر میخواهید پوشه دانلودها را انتخاب کنید، قبل از پاک کردن آن، توجه داشته باشید که با این کار تمام موارد موجود در پوشه «Downloads» حذف میشوند.
پس از تکمیل مراحل، فایلهای انتخابی برای همیشه حذف میشوند.
برای خالی کردن فضای کامپیوتر با استفاده از Storage Sense، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، Storage Sense فایلهای غیر ضروری را از دستگاه شما حذف کرده تا فضا را برای اجرای بهروزرسانی ویندوز 11 خالی کند.
اگر بازیهای زیادی روی رایانه خود نصب کردهاید، حذف برخی از آنها میتواند در ایجاد فضای کافی تاثیرگذار باشد. از این رو جهت حذف برنامهها و بازیها در ویندوز 10، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
جهت برطرف کردن مشکلات در نصب فعلی، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
هنگامی که مراحل را کامل کردید، هر گونه مشکل در نصب فعلی شما برطرف خواهد شد.
ویژگی پشتیبان گیری و بازیابی به شما این امکان را میدهد تا به راحتی یک نسخه پشتیبان کامل از سیستم خود در یک هارد دیسک خارجی ایجاد کنید. برای انجام این کار، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، یک نسخه پشتیبان از کل سیستم روی هارد دیسک اصلی و سایر درایوهایی که ممکن است انتخاب کرده باشید ایجاد میشود.
اگرچه یک نسخه پشتیبان کامل باید کافی باشد، اما ایجاد یک نسخه پشتیبان از فایلهای خود بهطور جداگانه در یک درایو خارجی نیز توصیه میشود. جهت ایجاد یک نسخه پشتیبان از فایل، یک درایو با فضای کافی وصل کرده و سپس مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، جهت پشتیبانگیری از فایلها در حسابهای باقیمانده همین مراحل را تکرار کنید. همچنین توصیه میشود علاوه بر تهیه کپی از فایلهای خود، فهرستی از برنامههای موجود ایجاد کنید تا بدانید پس از راهاندازی سیستم عامل جدید چه برنامههایی را باید مجددا نصب کنید.
اگر نصب قبلی (به عنوان مثال ویندوز 10) به درستی در همان رایانه فعال شده باشد، برای فعال کردن ویندوز 11 نیازی به ارائه کلید محصول ندارید و پس از نصب، دستگاه مجددا بهطور خودکار فعال میشود.
برای اینکه بررسی کنید آیا ویندوز 10 فعال است یا خیر، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، ویندوز 11 باید بعد از ارتقاء مجدد بهطور خودکار فعال شود.
برای اینکه بررسی کنید آیا ویندوز 8.1 فعال است یا خیر، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از انجام مراحل، ویندوز 11 مجددا بهطور خودکار فعال میشود.
اگر هرگز بر روی رایانه خود ویندوز نصب نکردهاید، به یک مجوز معتبر نیاز دارید. شما میتوانید این مجوز معتبر را از فروشگاه مایکروسافت خریداری کنید. نصب ویندوز 11 باید با استفاده از کلید محصول ویندوز 11، 10، 8.1 یا 7 فعال شود به همین خاطر دریافت این کلید اهمیت زیادی دارد.
برنامههایی که بهطور خاص برای ویندوز 10 یا نسخههای بالاتر طراحی نشدهاند امکان دارد در طول فرایند مشکلاتی ایجاد کنند. از این رو توصیه میشود این برنامهها را حذف نصب کنید. برای انجام این کار، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، همین مرحلهها را به منظور حذف هر برنامه دیگری که ممکن است باعث تداخل شود، تکرار کنید.
اگر قصد ندارید از تنظیمات Windows Update استفاده کنید یا این تنظیمات بنا به دلایلی برای شما کار نمیکند، جهت ادامه فرایند ارتقا به یک درایو فلش USB قابل بوت و فایل ISO ویندوز 11 نیاز دارید.
برای ایجاد رسانه نصب با ابزار Media Creation Tool، یک درایو فلش USB با حداقل 8 گیگابایت فضا وصل کرده و سپس مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، ابزار فایلها را دانلود کرده و یک رسانه نصب ایجاد میکند که شما میتوانید از آن برای ارتقاء یک رایانه سازگار با ویندوز 11 استفاده کنید.
برای دانلود فایل ISO ویندوز 11، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، فایل ISO ویندوز در رایانه شما دانلود میشود و میتوانید برای نصب آن روی فایل دوبار ضربه بزنید و ارتقاء را شروع کنید.
گاهی اوقات ممکن است نتوانید جهت ارتقاء از طریق تنظیماتWindows Updates اقدام کنید. همچنین امکان دارد نسخه جدید ویندوز در Windows Update در دسترس شما نباشد با اینکه میدانید رایانه شما کاملا سازگار است. Installation Assistant ابزاری است که در همچین شرایطی میتوانید از آن استفاده کنید. جهت دانلود ابزار Installation Assistant، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، بسته دانلود میشود و سپس میتوانید از آن برای ارتقاء هر رایانهای که حداقل شرایط را برآورده میکند استفاده کنید. همچنین توجه داشته باشید که برای ادامه ارتقاء باید به اینترنت متصل باشید.