ابزارهای موجود در ویندوز که برای پشتیبان گیری استفاده می شوند، عملکرد بسیار خوبی دارند. علاوه بر این ابزارها، می توانید نرم افزارهای دیگری را نیز پیدا کرده و از آنها برای تهیه نسخه پشتیبان استفاده کنید.
پشتیبان گیری از ویندوز می تواند منجر به یک فایل تصویری شود که شبیه تصویری از تمام فایل ها و داده های موجود در هارد دیسک شما خواهد بود. یکی از نکات مهم در مورد گرفتن عکس از ویندوز این است که وقتی سیستم از کار می افتد، می توانید تصویر گرفته شده را به حالت قبل بازگردانید. با این روش دیگر نیازی به نصب مجدد ویندوز یا اپلیکیشن های خود ندارید.
البته گرفتن تصویر از سیستم خالی از اشکال نیست. یکی از مشکلات این است که نمی توانید از تصویر گرفته شده در رایانه های دیگر استفاده کنید. همانطور که نمی توانید هارد کامپیوتر خود را به کامپیوتر دیگری متصل کنید و انتظار داشته باشید که همه چیز به خوبی و درستی کار کند.
برخی از نرم افزارهای جانبی – البته نسخه های حرفه ای و غیر رایگان – ویژگی های قابل توجهی را برای پشتیبان گیری از ویندوز در اختیار کاربران قرار می دهند که در نسخه های پشتیبان معمولی ویندوز وجود ندارد.
اما بدون استفاده از این نرم افزار می توانید از سیستم عامل خود نیز نسخه پشتیبان تهیه کنید و تصویر را مرتبط با آن نگه دارید. در این مقاله قصد داریم نحوه بک آپ گیری از سیستم عامل های ویندوز را به شما آموزش دهیم. پس این مقاله از آرانکووین را از دست ندهید.
فرآیند یافتن پشتیبانگیری از تصویر سیستم در ویندوز 7 با ویندوز 8 و ویندوز 10 متفاوت است. بنابراین باید روند یافتن همه آنها را توضیح دهیم:
در ویندوز 10 روی Start ضربه بزنید و Backup را جستجو کرده و سپس در نتایج یافت شده روی گزینهCreate a system image کلیک کنید.
در ویندوز 8، روی Start کلیک کرده و File history را جستجو کنید. File History را در نتایج انتخاب کنید.
در پنجره باز شده، لینک System Image Backup را انتخاب کنید.
Start را بزنید و سپس روی فلش کنار Getting Started کلیک کنید. حالا گزینه Back up your files را انتخاب کنید.
از پنجره باز شده روی لینک Create a system image کلیک کنید.
وقتی ابزار پشتیبان گیری یا گرفتن عکس از سیستم را اجرا کردید، بقیه کارها در همه ویندوزها یکسان خواهد بود.
هنگامی که ابزار را برای اولین بار اجرا می کنید، تمام درایوهای شما برای یافتن هارد اکسترنال یا درایو خارجی (مانند DVD ROM) اسکن می شوند. مکانی را که می خواهید تصویر در آن ذخیره شود را انتخاب کرده و سپس روی Next کلیک کنید.
به طور پیش فرض، این ابزار فقط از درایو سیستم عامل نسخه پشتیبان تهیه می کند. میتوانید درایوهای دیگری را که میخواهید پشتیبان بگیرید نیز انتخاب کنید. باید به خاطر داشته باشید که با افزودن هر درایو، حجم تصویر نهایی افزایش می یابد.
در صفحه بعد باید عملیات خود را تایید کنید. در این صفحه می توانید اندازه نهایی تصویر خود را نیز مشاهده کنید. اگر همه چیز درست باشد، میتوانید روی Start Backup ضربه بزنید تا عکسبرداری از سیستم عامل شروع شود.
با زدن این گزینه می توانید نواری را مشاهده کنید که فرآیند پشتیبان گیری را به تصویر می کشد.
این فرآیند ممکن است مدتی طول بکشد. مثلا برای حجم تصویر 319 گیگابایت فرآیند مورد نظر حدود 2.5 ساعت به طول می انجامد. زمان مورد نیاز بسته به قدرت سیستم و حجم انتخاب شده برای پشتیبان گیری متفاوت خواهد بود.
وقتی پشتیبان گیری کامل شد، ویندوز گزینه ای را به شما نشان می دهد که می توانید از آن برای ایجاد دیسک برای تعمیر ویندوز استفاده کنید. می توانید از این دیسک برای بازگرداندن سیستم عامل معیوب خود به حالت کار استفاده کنید. توصیه می کنیم این کار را انجام دهید و یک دیسک برای تعمیر ویندوز بسازید.
درایوی را که می خواهید به دیسک تعمیر ویندوز تبدیل شود انتخاب کنید.
هر زمان که بخواهید سیستم عامل خود را با استفاده از یک تصویر بازیابی کنید، گزینه های زیادی را از طریق این دیسک مشاهده خواهید کرد.
همانطور که می بینید، تهیه نسخه پشتیبان از رایانه و ایجاد تصویری از فایل های ذخیره شده در درایوهای شما می تواند زمان بر باشد. بنابراین توصیه می کنیم زمانی که نیازی به استفاده از کامپیوتر ندارید این کار را انجام دهید.