برای افزایش امنیت کامپیوترتان بد نیست به رمز عبور ویندوز 10 توجه ویژه ای داشته باشید و هر از چند گاهی آن را تغییر دهید. ویندوز 10 به این موضوع فکر کرده و این روند را بسیار آسانتر از قبل ساخته است. زیرا اکنون می توانید تاریخ انقضای رمز عبور ویندوز 10 خود را تعیین کنید.
روشهای اعمال تاریخ انقضا ممکن است بسته به استفاده شما از حساب لوکال یا حساب مایکروسافت متفاوت باشد. به همین دلیل در این مقاله به هر دو رویکرد می پردازیم. پس با آرانکووین همراه شوید.
در ویندوز 10، ممکن است با پیام هایی از سیستم عامل مواجه شوید که از شما می خواهد به جای حساب لوکال از یک حساب مایکروسافت استفاده کنید.
با یک حساب مایکروسافت، می توانید در هر زمانی که بخواهید به صورت آنلاین تاریخ انقضای رمز عبور خود را مشخص کنید. پس از انجام این کار، باید هر 72 روز یک رمز عبور جدید برای رایانه خود انتخاب کنید. البته برای این کار ابتدا باید یک رمز عبور جدید ایجاد کنید.
برای انجام این فرآیند، به بخش امنیتی اکانت مایکروسافت خود بروید و وارد حساب کاربری خود شوید. از قسمت Change Password بر روی گزینه Change کلیک کنید.
از شما خواسته می شود رمز عبور فعلی و همچنین رمز عبور جدید خود را وارد کنید (استفاده مجدد از رمز عبور فعلی شما امکان پذیر نیست).
از آنجایی که می خواهید برای رمز عبور خود تاریخ انقضا تعیین کنید، گزینه Make Me Change My Password Every 7 Days را انتخاب کنید تا این ویژگی فعال شود.
اکنون روی Save کلیک کنید تا تغییرات جدید و همچنین تاریخ انقضای رمز عبور اعمال شود.
در صورت موفقیت آمیز بودن تغییرات، به صفحه امنیتی حساب مایکروسافت خود بازگردانده می شوید. برای اینکه بتوانید از رمز عبور خود استفاده کنید، یک بار از ویندوز خارج شده و دوباره وارد شوید. توجه داشته باشید که برای ورود مجدد به ویندوز باید از رمز عبور جدید استفاده کنید.
رمز عبور حساب مایکروسافت شما از این پس هر ۷۲ روز یکبار منقضی می شود و در زمانی که از شما خواسته می شود دوباره وارد شوید باید رمز عبور جدیدی انتخاب کنید.
اگر از یک حساب داخلی یا لوکال در ویندوز استفاده می کنید، همچنان می توانید تاریخ انقضای رمز عبور ویندوز 10 خود را فعال کنید.
ابتدا باید یکی از تنظیماتی را که از منقضی شدن رمز عبور اعمال شده در ویندوز جلوگیری می کند، غیرفعال کنید. برای این کار ابتدا کلیدهای ترکیبی Win + R را فشار دهید تا صفحه Run اجرا شود. netplwiz را در کادر ارائه شده وارد کرده و روی OK کلیک کنید تا وارد تنظیمات حساب کاربری خود شوید.
از تب Advnaced، Advanced را انتخاب کرده تا ابزار پیشرفته مدیریت حساب ویندوز 10 را اجرا کنید.
از این پنجره از منوی سمت چپ بر روی Users کلیک کرده و سپس بر روی اکانت خود کلیک راست کنید. روی Properties کلیک کنید تا وارد تنظیمات پیشرفته حساب محلی خود شوید.
از منوی Properties گزینه Password Never Expires را غیرفعال کرده و روی OK کلیک کنید.
اکنون زمان تعیین حداکثر زمان اعتبار رمز عبور است. برخلاف حساب مایکروسافت، می توانید اعتبار رمز عبور خود را مشخص کنید.
به طور پیش فرض، ویندوز 10 این زمان را روی 42 روز تنظیم می کند. اگر به همین تعداد روز راضی هستید، می توانید این بخش را نادیده بگیرید. پس از اتمام زمان مشخص شده، از شما خواسته می شود که یک رمز عبور جدید تنظیم کنید.
اگر دستگاه شما دارای نسخه Pro، Education یا Enterprise ویندوز 10 است، می توانید پنجره Run را با فشار دادن Win + R باز کرده و سپس gpedit.msc را در آن تایپ کنید. پس از کلیک بر روی OK، پنجره Group Policy Editor باز می شود.
از منوی سمت چپ، به Configuration > Windows Settings > Security Settings > Account Policies > Password Policy بروید و روی Maximum Password Age دوبار کلیک کنید.
مقدار 42 را به تعداد روزهای مورد نظر خود تغییر دهید و در نهایت OK را بزنید.
تاریخ انقضای رمز عبور حساب لوکال اکنون به تعداد روزهایی که شما مشخص کرده اید تغییر کرده است. پس از این تعداد روز، باید دوباره رمز عبور جدیدی برای رایانه خود انتخاب کنید.
اگر از نسخه Home ویندوز 10 استفاده می کنید، می توانید از PowerShell یا Command Prompt برای تعیین حداکثر اعتبار رمز عبور خود استفاده کنید. همچنین می توانید از این روش به عنوان جایگزینی برای روش ذکر شده قبلی استفاده کنید.
روی منوی Start کلیک راست کرده و سپس Windows Powershell را به عنوان مدیر (یا Command Prompt) اجرا کنید.
در صفحه PowerShell، دستور net accounts را تایپ کرده تا حداکثر تعداد روزهای تنظیم شده فعلی را مشاهده کنید.
اگر می خواهید این مقدار را تغییر دهید، دستور net accounts / maxpwage: 00 را تایپ کنید و به جای 00 تعداد روزهای مورد نظر خود را قرار دهید.
اکنون حداکثر اعتبار رمز عبور ویندوز 10 را از طریق PowerShell یا Command Prompt تغییر دهید.
در این مقاله به راهنمای تعیین تاریخ انقضا برای پسورد ویندوز 10 پرداختیم. سیستم عامل ویندوز 10 دارای ویژگی ها و قابلیت های بسیاری است. در صورت تمایل می توانید با دنبال کردن سری مقالات آموزشی ویندوز 10 با تمامی ترفندهای این سیستم عامل آشنا شوید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در مورد این مقاله، می توانید سوالات و نظرات خود را نیز از طریق فرم دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.