همه کاربرهای اینترنت پس از ثبت نام و خرید سرویس مورد نظر خود، ISP ارائهدهندهی سرویس اینترنت تنظیمات لازم شبکه را بهعنوان بخشی از خدمات انجام میدهد. این تنظیمات شامل آدرسهای سیستم و تنظیمات DNS است. با این تنظیمات کاربر میتواند به اینترنت دسترسی داشته باشد و عملیات بارگذاری را انجام دهد، به سرویسهای آنلاین دسترسی پیدا کند و فایلهای مختلف را دانلود کند.
در این مقاله قصد داریم نحوه تنظیم و تغییر تنظیمات DNS را به شما آموزش دهیم. این آموزش به شما کمک می کند بدون نیاز به کمک سرویس های ارائه دهنده اینترنت، به تنهایی DNS سیستم خود را تنظیم کرده و یا در صورت نیاز تغییر دهید.
سیستم نام دامنه یا DNS، سرویسی است (معمولا هزینهای ندارد) که به کاربر امکان تایپ نام دلخواه در مرورگر وب برای بارگذاری صفحهی وب موردنظر را میدهد.
هر کامپیوتر متصل به شبکه و اینترنت برای برقراری ارتباط با دستگاههای دیگر به آدرس IP نیاز دارد؛ اما به خاطر سپردن این آدرسها راحت نیست (برای مثال آدرس IP به شکل 104.18.189.55 می باشد). در نتیجه سرویس DNS بهعنوان مکانیزمی برای ترجمهی اسامی کاربرپسند دامنه مثل araancowin.com به آدرس IP قابل درک برای سیستم و ویندوز وارد میشود.
در یکی از به روز رسانی های ویندوز ۱۰ امکانی فراهم شده است که به شما برای تنظیم و تغییر DNS از طریق Settings ویندوز کمک می کند. تنظیم و تغییر DNS از این مسیر بسیار راحت و سریع است و حتی کاربران معمولی که از دانش تخصصی برخوردار نیستند نیز می توانند این کار را انجام دهند. برای تنظیم DNS در ویندوز 10 از طریق Settings کافی است مراحل زیر را انجام دهید:
DNS پایگاه داده ای از آدرس های اینترنتی است. زمانی که یک آدرس اینترنتی را در مرورگر تایپ کنید، در ابتدا این آدرس به DNS ارسال می شود و سپس IP متناظر با آدرس یافت خواهد شد.
کاربران به صورت پیش فرض از DNS شرکت ارائهدهندهی اینترنت (ISP) استفاده می کنند. اما استفاده از DNS پیش فرض معایبی دارد که عبارتاند از:
در نتیجه توصیه می شود برای حفظ حریم خصوصی خود و رسیدن به سرعت بالاتر در بارگذاری صفحات، DNS سیستم خود را تغییر بدید.
با وجود اینکه DNS سرورهای مختلفی در سطح اینترنت وجود دارد، Cloudflare ، گوگل و OpenDNS کمپانیهایی هستند که سریعترین، قابل اعتمادترین و ایمنترین DNS سرورهای دنیا را ارائه می دهند.
با وجود اینکه این روش برای خیلی از کاربران خوشایند نیست اما یکی از سریعترین روشها برای تغییر DNS سرور در ویندوز 10 استفاده از دستورات خط فرمان می باشد. برای استفاده از این روش طبق دستورات زیر عمل کنید:
netsh interface ip set dns name=”Ethernet0″ static 1.1.1.1
در دستور بالا بهجای Ethernet0 اسم آداپتور شبکهی خود و بهجای 1.1.1.1 آدرس DNS مورد نظر خود را وارد کنید.
netsh interface ip add dns name=”Ethernet0″ 1.0.0.1 index=2
در عبارت بالا نیز به جای Ethernet0 اسم آداپتور شبکهی خود و بهجای 1.0.0.1 آدرس DNS سرور مورد نظر خود را وارد کنید.
پس از تکمیل مراحل بالا می توانید با استفاده از دستور ipconfig /all و بررسی آدرسهای مقابل DNS Servers تنظیمات خود را تایید کنید.
یکی از راهکارهای تغییر DNS در ویندوز 10 استفاده از PowerShell است. در این روش کاربران می توانند از ماژول NetTCPIP برای مدیریت تنظیمات شبکه از جمله تغییر DNS سرورهای سیستم استفاده کنند. برای تغییر DNS سرور با استفاده از PowerShell باید به شکل زیر عمل کنید:
Set-DnsClientServerAddress -InterfaceIndex 10 -ServerAddresses 208.67.222.222
در دستور بالا مقدار InterfaceIndex رو برابر با مقداری قرار بدید که در ابتدا مشاهده کردید و در مقابل ServerAddresse نیز آی پی DNS سرور مدنظر خود رو وارد کنید.
یکی دیگر از راه های تغییر DNS ویندوز 10، تغییر DNS به کمک کنترل پنل می باشد که از روش های قبلی کمی ساده تر خواهد بود. برای تغییر DNS در ویندوز 10 از طریق کنترل پنل به صورت زیر عمل کنید:
پس از تکمیل این مراحل، به کمک مرورگر خود از صحت تنظیمات انجام شده اطمینان حاص کنید.
در همه روش های بالا مطمئن شود که آدرس آیپی DNS سرور مورد نظر خود را به درستی وارد کرده اید. در غیر این صورت اتصال شما به اینترنت میسر نخواهد شد.