ویندوز 11 الزامات سیستمی سختگیرانه ای در نظر گرفته است، اما راه هایی برای دور زدن آنها وجود دارد. به عنوان مثال، حداقل به یک پردازنده نسل هشتمی اینتل، AMD Zen 2 یا Qualcomm 7 یا 8 Series نیاز برای نصب ویندوز ۱۱ نیاز خواهید داشت، اما میتوانید ویندوز 11 را روی رایانههای شخصی با پردازندههای قدیمیتر هم نصب کنید.
اول، اجازه دهید واضح بگوییم: در شرایط عادی، توصیه میکنیم از ارتقای یک رایانه شخصی پشتیبانینشده به ویندوز 11 خودداری کنید. ویندوز 10 تا اکتبر 2025 بهطور رسمی با بهروزرسانیهای امنیتی پشتیبانی میشود.
ویندوز 11 هیچ ویژگی بزرگی ندارد که آن را به یک ارتقاء ضروری تبدیل کند و مایکروسافت هشدار می دهد که رایانه های شخصی پشتیبانی نشده ممکن است با اشکال مواجه شوند. در واقع، مایکروسافت هشدار می دهد که ممکن است در نهایت ارائه به روز رسانی های امنیتی برای رایانه های شخصی پشتیبانی نشده دارای ویندوز 11 را متوقف کند.
با این حال، اگر علاقه مند به اجرای ویندوز 11 بر روی سخت افزار پشتیبانی نشده هستید، ما به شما کمک خواهیم کرد.
هر کاری که انجام می دهید، توصیه می کنیم ابتدا از اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. داشتن یک نسخه پشتیبان همیشه مهم است، به خصوص هنگام ارتقاء به یک سیستم عامل جدید – و به خصوص زمانی که آن سیستم عامل جدید به طور رسمی در سخت افزار شما پشتیبانی نمی شود.
نکته: در برخی شرایط، میتوانید با یک یا دو تغییر پیکربندی، رایانه شخصی خود را به طور رسمی پشتیبانی کنید.
چگونه بفهمید رایانه شما پشتیبانی نمی شود؟ با دانلود و اجرای برنامه PC Health Check مایکروسافت می توانید بررسی کنید که آیا ویندوز 11 از رایانه شما پشتیبانی می کند یا خیر.
اگر رایانه شخصی شما پشتیبانی می شود، ارتقا به ویندوز 11 آسان است. شما می توانید آن را تنها با چند کلیک انجام دهید.
اگر ویندوز 11 به طور رسمی از رایانه شخصی شما پشتیبانی نمی کند، بررسی سلامت رایانه می گوید “در حال حاضر الزامات سیستم ویندوز 11 را برآورده نمی کند” و دلیل آن را به شما می گوید. اگر ابزار گزارش دهد که رایانه شما پشتیبانی نمی شود، روندی که باید دنبال کنید به مشکلی که گزارش می کند بستگی دارد. ممکن است مجبور شوید تنظیماتی را در سیستم عامل UEFI رایانه شخصی خود (جایگزین مدرن بایوس) تغییر دهید تا رایانه شما پشتیبانی شود – یا ممکن است این روند بیشتر درگیر باشد.
ویندوز 11 رسما به TPM 2.0 نیاز دارد. با این حال، اگر رایانه شخصی شما فقط TPM 1.2 داشته باشد، راه آسانی برای نصب ویندوز 11 وجود دارد که در ادامه آن را توضیح می دهیم.
اگر ابزار گزارش دهد که رایانه شما TPM ندارد، این احتمال وجود دارد که رایانه شما TPM داشته باشد – اما ممکن است به طور پیش فرض غیرفعال باشد.
برای بررسی و فعال کردن TPM 2.0، باید تنظیمات سیستم عامل UEFI رایانه خود را وارد کنید (جایگزین مدرن بایوس). به دنبال گزینه ای با نام چیزی مانند “TPM”، “Intel PTT”، “AMD PSP fTPM” یا “Security Device” باشید. ممکن است آن را در منوی اصلی تنظیمات UEFI یا در منوی با نامهایی مانند «پیشرفته»، «Reliable calculations» یا «امنیت» پیدا کنید.
برای اطلاعات بیشتر، در جستجوی آنلاین نام مدل رایانه خود و “فعال کردن TPM” را اجرا کنید یا اسناد رسمی آن را بررسی کنید.
همچنین ممکن است نیاز به نصب بهروزرسانی UEFI برای رایانه یا مادربرد آن داشته باشید. سازندگان بهروزرسانیهایی را ارائه کردهاند که یا بهطور پیشفرض TPM 2.0 را فعال یا پشتیبانی برای آن اضافه میکنند. حتی ممکن است امکان ارتقاء از TPM 1.2 به TPM 2.0 با به روز رسانی سیستم عامل در برخی رایانه های شخصی وجود داشته باشد. بستگی به سخت افزار و سازنده سیستم شما دارد. برای اطلاعات بیشتر درباره بهروزرسانیهای ویندوز 11، با سازنده رایانه (یا مادربرد) خود تماس بگیرید.
پس از فعال کردن TPM، ابزار PC Health Check را دوباره اجرا کنید. اگر تنها مشکل شما این بود، باید بتوانید به طور معمول ارتقا دهید.
اگر PC Health Check گزارش می دهد که رایانه شما از Secure Boot استفاده نمی کند، همچنین باید در تنظیمات سیستم عامل UEFI گزینه «Secure Boot» را جستجو کنید و در صورت امکان آن را فعال کنید.
ممکن است برای نصب لینوکس، Secure Boot را غیرفعال کرده باشید، یا ممکن است روی مادربرد شما غیرفعال شده باشد. توزیعهای لینوکس مدرن مانند اوبونتو و فدورا روی رایانههای شخصی با راهاندازی امن فعال است، بنابراین برای نصب لینوکس لزوماً نیازی به غیرفعال کردن این ویژگی امنیتی ندارید.
اگر میتوانید Secure Boot را فعال کنید، ابزار PC Health Check را دوباره اجرا کنید. اکنون می توانید به طور معمول ارتقا دهید – با فرض اینکه Secure Boot تنها مشکل باشد.
ویندوز 11 به UEFI نیاز دارد. برخی از رایانه های قدیمی هر دو حالت را ارائه می دهند: سیستم عامل UEFI یا بایوس قدیمی. اگر در حال حاضر از راهاندازی پارتیشنبندی MBR استفاده میکنید اما رایانه شما UEFI را به عنوان یک گزینه ارائه میکند، برای استفاده از UEFI باید به جدول پارتیشن GPT بروید.
راه های مختلفی برای این کار وجود دارد. ابزار MBR2GPT مایکروسافت ممکن است به شما امکان تبدیل یک درایو از فرمت MBR به GPT را بدهد. مایکروسافت هشدار می دهد که فقط در صورتی باید این کار را انجام دهید که می دانید رایانه شخصی شما از UEFI پشتیبانی می کند و ممکن است مجبور شوید تنظیمات را در سیستم عامل رایانه شخصی خود تغییر دهید تا در حالت UEFI به جای حالت بایوس قدیمی راه اندازی شود.
اگر این تنها مشکل شماست، یکی از راه های ساده تر این است که یک نصب درست انجام دهید. ابتدا حتماً از فایلهای خود نسخه پشتیبان تهیه کنید (به هر حال توصیه میکنیم قبل از ارتقا از فایلهای خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.) سپس از ابزار Microsoft Media Creation Tool برای ایجاد رسانه نصب قابل بوت ویندوز 11 در درایو USB یا DVD استفاده کنید. اکنون، از رسانه نصب برای اجرای یک نصب تمیز ویندوز 11، پاک کردن درایو خود استفاده کنید. ممکن است ابتدا مجبور شوید سیستم عامل رایانه خود را در حالت UEFI قرار دهید. ویندوز 11 سیستم ویندوز 10 شما را پاک می کند و درایو شما را در حالت GPT تنظیم می کند.
اگر تنها مشکل شما این است که رایانه شما یک CPU پشتیبانی نشده دارد و/یا اینکه به جای TPM 2.0 فقط TPM 1.2 دارد، این ساده ترین مشکل برای حل کردن است.
اگر بخواهید، می توانید با یک تغییر ساده رجیستری ویندوز، این محدودیت را برطرف کنید. انجام این تغییر باعث می شود که ویندوز 11 بررسی نسخه CPU را نادیده بگیرد و حتی اگر فقط TPM 1.2 وجود داشته باشد، نصب می شود. با این حال، این بررسیهای دیگر را حذف نمیکند – برای مثال، اگر رایانه شما اصلاً TPM ندارد، این تغییر رجیستری به شما اجازه ارتقاء نمیدهد.
هشدار: رجیستری ویندوز پیچیده است و باید مراقب باشید که چه چیزی را در آن اضافه، ویرایش یا حذف می کنید. ممکن است در نصب ویندوز خود مشکل ایجاد کنید. اگر در ویرایش رجیستری راحت نیستید، ممکن است بخواهید از ارتقاء آن اجتناب کنید. با این حال، تا زمانی که توصیه های ما را دنبال کنید، نباید مشکلی داشته باشید.
برای شروع، ویرایشگر رجیستری را باز کنید. میتوانید Windows+R را فشار دهید، «regedit» را تایپ کنید و Enter را فشار دهید، یا «رجیستری» را در کادر جستجوی منوی Start تایپ کنید و روی میانبر «Registry Editor» کلیک کنید.
آدرس زیر را در نوار آدرس در پنجره ویرایشگر رجیستری تایپ کنید:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
آدرس را در نوار مکان ویرایشگر رجیستری وارد کنید.
در قسمت سمت راست کلیک کنید، New > DWORD (32-bit) Value را انتخاب کنید و متن زیر را به عنوان نام وارد کنید:
Allow UpgradesWithUnsupportedTPMorCPU
در اینجا روی مقدار «AllowUpgradesWithUnsupportedTPMorCPU» دوبار کلیک کنید، آن را روی «1» تنظیم کنید و روی «OK» کلیک کنید.
آیا می خواهید از فرآیند ویرایش رجیستری صرف نظر کنید؟ هک رجیستری Enable Unsupported Upgrades را دانلود کنید تا تغییر را تنها با چند کلیک انجام دهید.
این فایل ZIP قابل دانلود حاوی دو فایل REG است: یکی که ارتقا را در رایانه های شخصی پشتیبانی نشده فعال می کند (Enable Unsupported Upgrades.reg) و دیگری که تغییر را برمی گرداند (Undo Enable Unsupported Upgrades.reg). فقط روی فایل “Enable Unsupported Upgrades.reg” دوبار کلیک کنید و با اضافه کردن اطلاعات به رجیستری خود موافقت کنید. اگر می خواهید تغییر خود را لغو کنید، روی فایل Undo دوبار کلیک کنید.
این فایلها به همان روش هک رجیستری بالا کار میکنند – فقط مقدار «AllowUpgradesWithUnsupportedTMOrCPU» را روی «1» (برای فعال کردن ارتقاهای پشتیبانینشده) یا «0» (برای بازگرداندن به تنظیمات پیشفرض) تنظیم میکنند.
برای اطمینان از اعمال تغییرات، قبل از ادامه، کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید.
اکنون میتوانید ابزار Windows Installation Assistant را از وبسایت مایکروسافت دانلود و اجرا کنید تا رایانه شخصی خود را به ویندوز 11 ارتقا دهید، درست مثل اینکه یک CPU یا TPM 2.0 پشتیبانی میشود. شما فقط باید ابتدا با یک هشدار موافقت کنید.
توجه: به خاطر داشته باشید که این فقط دو کار را انجام می دهد: ویندوز 11 را مجبور می کند نیاز CPU را نادیده بگیرد و به ویندوز 11 اجازه می دهد به جای TPM 2.0 با TPM 1.2 نصب شود و دیگر نیازهای شما را برای نصب ویندوز ۱۱ برطرف نمی کند. به عنوان مثال، اگر رایانه شما اصلاً TPM ندارد یا به جای سیستم عامل UEFI فقط یک بایوس قدیمی دارد، این تنظیم رجیستری کمکی نمی کند.
اگر نکات بالا و هک رجیستری برای رایانه شخصی شما کافی نیست، اکنون مشکل جدی تر می شود. برای مثال، اگر رایانه شما اصلاً TPM ندارد، واقعاً نمی توانید ویندوز ۱۱ نصب کنید.
مایکروسافت روشی برای نصب ویندوز 11 با پردازندههای قدیمیتر و تراشههای TPM 1.2 برای مثال ارائه میکند. فقط باید تنظیمات رجیستری را ورق بزنید.
حتی اگر TPM 1.2 یا UEFI ندارید، راههایی برای نصب ویندوز 11 وجود دارد. اما آن ها به درستی کار نخواهند کرد. حتی اگر الزامات سطح پایه را هک کنید، حتی بیشتر در معرض خطر مواجه شدن با باگها و عدم دریافت بهروزرسانیهای امنیتی آینده هستید. ما همچنین گزارشهای متفاوتی از موفقیت از افرادی که این ترفندها را دنبال میکنند، دیدهایم. حتی اگر برای شما کار کند، بهروزرسانی در چند ماه ممکن است منجر به نمایش آبی رایانه شما شود، سیستم عامل شما خراب شود و مجبور شوید ویندوز 10 را مجدداً نصب کنید.
توصیه می کنیم از هیچ یک از این ترفندهای افراطی پیروی نکنید زیرا برایتان دردسر درست می شود. ویندوز 10 تا اکتبر 2025 به خوبی کار خواهد کرد، و اگر رایانه فعلی شما حتی برای TPM 1.2 خیلی قدیمی باشد، احتمالاً تا آن زمان یک رایانه جدید می خواهید.