شاید برای شما هم سوال باشد که چگونه باید از بلوتوث در ویندوز استفاده کنیم؟ در این مطلب تمام نکاتی که لازم است برای شروع کار با فناوری بیسیم و جفت کردن دستگاهها، ارسال دادهها و بهبود امنیت در ویندوز 10 بدانید را مورد بررسی قرار میدهیم.
بلوتوث یک فناوری بی سیم است که امکان اتصال وسایل جانبی در فاصله کوتاه و بدون نیاز به سیم کشی نامرتب به رایانه شما را فراهم میکند. علاوه بر این، این فناوری دارای امکان ارسال و دریافت داده (با سرعت پایین) بین دستگاهها را نیز ارائه میدهد.
چه در لپتاپ، تبلت یا دسکتاپ، میتوانید لیست طولانی از لوازم جانبی، از جمله صفحه کلید، موس، هدفون، چاپگر، اسکنر، کنترل کننده بازی، حتی گوشی خود و غیره را بدون از بین بردن هیچ یک از درگاههای USB موجود، به سیستم متصل کنید. با این حال، قبل از اینکه بتوانید هر دستگاهی را جفت کنید، به یک آداپتور بلوتوث سازگار نیاز خواهید داشت، با اینکه اکثر دستگاهها این فناوری را در سیستم تعبیه کردهاند، اما باید بدانید که همیشه اینطور نخواهد بود.
در این راهنمای ویندوز 10، شما را با طی کردن مراحل لازم برای شروع استفاده از بلوتوث، از جمله مراحل تأیید اینکه این فناوری در رایانه شما در دسترس است، پیکربندی آداپتور و جفت کردن یک دستگاه جانبی و همچنین دستورالعمل استفاده از برخی از ویژگیهای آن و مراحل عیب یابی و رفع مشکلات رایج اشنا میکنیم. در این مطلب به موارد زیر خواهیم پرداخت:
• چگونه تشخیص دهیم دستگاه دارای بلوتوث در ویندوز 10 است
• نحوه نصب بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه دسترسی به تنظیمات پیشرفته بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه فعال کردن بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه بررسی نسخه بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه اتصال لوازم جانبی با استفاده از بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه انتقال فایلها با استفاده از بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه قفل کردن دستگاه با استفاده از بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه قطع اتصال لوازم جانبی با استفاده از بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه تعیین سطح باتری دستگاه بلوتوث در ویندوز 10
• نحوه رفع مشکلات رایج بلوتوث در ویندوز 10
کلیک کنید: نحوه روشن کردن بلوتوث ویندوز 10
اگرچه لپتاپها و رایانههای رومیزی مدرن با بلوتوث ساخته میشوند، اما همیشه اینطور نیست و استثنائاتی وجود دارد. اگر مطمئن نیستید که رایانه شما آداپتور رادیویی دارد، همیشه میتوانید با استفاده از Device Manager این موضوع را بررسی کنید.
برای تعیین اینکه آیا رایانه شما با استفاده از مدیر دستگاه از بلوتوث پشتیبانی میکند یا خیر، از این مراحل استفاده کنید:
پس از تکمیل مراحل، مطمئن خواهید شد که آیا رایانه شما آداپتور بلوتوث دارد یا خیر. همچنین میتوانید از صفحه تنظیمات بلوتوث و سایر دستگاهها برای اطلاع از موجود بودن آداپتور استفاده کنید، اما فقط در صورتی که آداپتور قبلاً فعال شده باشد. در نتیجه، بهترین روش برای پیدا کردن، استفاده از Device Manager است.
اگر دستگاه شما از بلوتوث پشتیبانی نمیکند، همیشه میتوانید با استفاده از دانگل USB یا ارتقاء آداپتور Wi-Fi (معمولاً در لپتاپ) یک آداپتور جدید نصب کنید. با این حال، شما فقط میتوانید از یک آداپتور بلوتوث در هر رایانه استفاده کنید، به این معنی که فرآیند نصب متفاوت خواهد بود، چه در حال اضافه کردن آداپتور جدید یا ارتقاء یک آداپتور قدیمی باشید.
بسته به اینکه از رایانه رومیزی یا لپ تاپ استفاده میکنید، روشهای مختلفی برای افزودن بلوتوث به دستگاه شما وجود دارد. در دستورالعملهای بعدی، ما مراحل اولیه نصب آداپتور دانگل را بیان کردهایم:
پس از تکمیل مراحل، آداپتور نصب میشود و باید بتوانید جفت کردن دستگاهها را با رایانه خود شروع کنید. با این حال، اگر آداپتور به درستی شناسایی نشد، ممکن است لازم باشد درایور بلوتوث را به صورت دستی نصب کنید.
افزودن آداپتور بلوتوث باید یک فرآیند plug-and-play باشد، اما بسته به دستگاه، ممکن است لازم باشد درایور آن را با استفاده از این مراحل به صورت دستی نصب کنید:
پس از تکمیل مراحل، باید بتوانید اتصال لوازم جانبی را با استفاده از این فناوری بی سیم کوتاه برد شروع کنید.
اگر دستگاه از قبل یک آداپتور بلوتوث دارد، اما به درستی کار نمیکند، یا قصد دارید از آداپتور دیگری استفاده کنید، نمیتوانید به سادگی آداپتور جدید را وصل کنید و انتظار داشته باشید که کار کند. قبل از نصب رادیو بلوتوث جدید، باید آداپتور قدیمی را بطور فیزیکی حذف کرده یا آن را غیرفعال کنید. برای تعویض آداپتور بلوتوث قدیمی، این مراحل را طی کنید:
اگر رایانه در افزودن دستگاه جدید با مشکل مواجه است، باید مراحل نصب درایور را به صورت دستی انجام دهید. در صورتی که آداپتور برای جایگزینی آماده است، آداپتور USB بلوتوث CSR 4.0 USB Dongle را از ZEXMTE توصیه میکنیم؛ زیرا طراحی با مشخصات پایین و اتصال USB به آسانی امکان افزودن بلوتوث را به تقریباً هر دستگاهی میدهد. همچنین، پلاگین است، به این معنی که ویندوز 10 آن را به طور خودکار شناسایی و نصب میکند و آداپتور از فناوری Low Energy استفاده بهره میبرد و با نسخههای قبلی استاندارد سازگار است.
اگرچه گزینههای مدیریت بلوتوث اکنون از طریق تنظیمات در دسترس هستند، اما هیچ گزینهای در برنامه در دسترس شما نیست. اگر با همچین مشکلی مواجه هستید مطالعه ادامه این بخش را به شما توصیه میکنیم.
اگر میخواهید به تنظیمات بلوتوث در ویندوز 10 دسترسی پیدا کنید، طبق مراحل زیر پیش بروید.
در حالی که در صفحه تنظیمات هستید، میتوانید به کشف، اعلان و همچنین گزینه نمایش یا پنهان کردن نماد بلوتوث در ناحیه اعلان دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، میتوانید به نمایش دسترسی داشته باشید و پورتهای COM را راهاندازی کنید، و اطلاعات سختافزاری در مورد تمام دستگاههایی که با استفاده از رادیو بیسیم متصل میشوند را مشاهده کنید.
در ویندوز 10، چندین راه وجود دارد که میتوانید بلوتوث را در رایانه خود فعال کنید، از جمله استفاده از برنامه تنظیمات، مرکز اقدام و مدیریت دستگاه.
برای فعال کردن بلوتوث در ویندوز 10، طبق این مراحل پیش بروید:
پس از تکمیل مراحل، رادیو بی سیم در دستگاه شما فعال میشود.
همچنین، میتوانید بلوتوث را از Action Center با استفاده از این مراحل فعال کنید:
پس از تکمیل مراحل، بلوتوث باید فعال و آماده جفت کردن دستگاههای جدید باشد.
اگر گزینه فعال کردن آداپتور را در برنامه تنظیمات یا Action Center نمیبینید، میتواند نشان دهد که دستگاه شما این عملکرد را ندارد یا شخصی آداپتور رادیویی را غیرفعال کرده است. برای فعال کردن آداپتور بلوتوث، از این مراحل استفاده کنید:
پس از تکمیل مراحل، آداپتور بلوتوث در رایانه شما فعال میشود و گزینه کنترل بلوتوث در برنامه تنظیمات و همچنین در Action Center ظاهر خواهد شد.
در حالی که ممکن است بلوتوث را در دستگاه خود در دسترس داشته باشید، نسخه آداپتور ویژگیهایی را که میتوانید استفاده کنید را تعیین میکند. به عنوان مثال، اگر میخواهید با دستگاه دیگری با ارتفاع بیش از 300 فوت ارتباط بیسیم برقرار کنید، به بلوتوث نسخه 5 نیاز دارید. یا اگر میخواهید از اشتراکگذاری Nearby در ویندوز 10 استفاده کنید، حداقل به بلوتوث نسخه 4 نیاز دارید؛ زیرا این ویژگی به استاندارد کم انرژی متکی است.
برای اطلاع از نسخه آداپتور بلوتوث در رایانه، لپ تاپ یا دسکتاپ خود، از این مراحل استفاده کنید:
• LMP 10.x: بلوتوث 5.1.
• LMP 9.x: بلوتوث 5.0.
• LMP 8.x: بلوتوث 4.2.
• LMP 7.x: بلوتوث 4.1.
• LMP 6.x: بلوتوث 4.0.
• LMP 5.x: بلوتوث 3.0 + HS.
• LMP 4.x: بلوتوث 2.1 + EDR.
• LMP 3.x: بلوتوث 2.0 + EDR.
• LMP 2.x: بلوتوث 1.2.
• LMP 1.x: بلوتوث 1.1.
• LMP 0.x: بلوتوث 1.0b.
پس از تکمیل مراحل، درک بهتری از نسخه و همچنین ویژگیهای موجود در آداپتور خواهید داشت. فقط به یاد داشته باشید که برخی از نسخهها فقط به روز رسانی نرم افزار هستند و به روز رسانی سخت افزاری نیستند. به عنوان مثال، زمانی که بلوتوث نسخه 4.0 منتشر شد، بعداً یک ویرایش نرم افزاری منتشر شد که شماره نسخه را به 4.1 رساند. همچنین، برای اطلاع از نسخه آداپتور رادیویی، همیشه میتوانید مشخصات سخت افزاری را در وبسایت پشتیبانی سازنده خود بررسی کنید.
بسته به دستگاه جانبی که قصد دارید آنرا متصل کنید، میتوانید از چند راه برای اتصال آن با استفاده از بلوتوث استفاده کنید.
برای اتصال هر دستگاه بلوتوثی به دسکتاپ، لپتاپ یا تبلت، دستگاه را روشن کرده، آن را قابل شناسایی کنید و این مراحل را طی کنید:
پس از تکمیل مراحل، دستگاه (صفحه کلید، ماوس، چاپگر یا اسکنر) به صورت بی سیم به رایانه شما متصل خواهد شد.
Swift Pair یک ویژگی طراحی شده برای صرفه جویی در مراحل جفت کردن لوازم جانبی بلوتوث است. این ویژگی از نزدیکی برای شناسایی دستگاه استفاده میکند و هشداری را در ناحیه اعلان نشان میدهد تا تنظیمات به طور خودکار تکمیل شوند.
برای فعال کردن Swift Pair با پروتکل بلوتوث کم انرژی (LE) در دستگاه خود، این مراحل را طی کنید:
پس از تکمیل این مراحل، میتوانید شروع به اتصال دستگاههای سازگار با این ویژگی به رایانه خود کنید.
حالا برای اتصال یک دستگاه با استفاده از Swift Pair، طبق این مراحل پیش بروید:
پس از تکمیل مراحل، میتوانید از دستگاه مانند سایر لوازم جانبی بلوتوث استفاده کنید.
برای جفت کردن وسایل جانبی، مانند بلندگوها یا نمایشگرهای خارجی، دستگاه را روشن کنید، وسیله جانبی مورد نظر را قابل شناسایی کنید و طبق این مراحل پیش بروید:
پس از تکمیل مراحل، دستگاه جانبی به طور خودکار با استفاده از سیگنال رادیویی بلوتوث به رایانه شما متصل خواهد شد.
در ویندوز 10، بلوتوث به شما این امکان را میدهد که لوازم جانبی مانند صفحهکلید، ماوس، بلندگو، چاپگر و دستگاههای مشابه را به سیستم متصل کنید، اما این فناوری میتواند تجربیات دیگری مانند امکان اشتراکگذاری فایلها در دستگاهها را نیز فعال کند.
اشتراک گذاری در نزدیکی قابلیتی است که از بلوتوث در ترکیب با اتصال Wi-Fi برای به اشتراک گذاری فایلها با سایر دستگاههای اطراف، بدون نیاز به مراحل پیچیده استفاده میکند.
برای فعال کردن اشتراک گذاری Nearby در ویندوز 10، این مراحل را طی کنید:
پس از تکمیل مراحل، باید دستورالعملها را در دستگاه مقصد تکرار کنید.
پس از انجام مراحل، فایل در پوشه “دانلودها” در دسترس خواهد بود.
اینها دستورالعملهای سریعی برای استفاده از اشتراکگذاری Nearby در ویندوز 10 هستند، اما راههای بیشتری نیز برای استفاده از این ویژگی وجود دارد.
همچنین میتوانید از ویژگی ارسال و دریافت قدیمی برای اشتراکگذاری فایلها با دستگاههای دیگر استفاده کنید. با این حال، برخلاف Nearby Sharing، فقط میتوانید فایلهای کوچک را به اشتراک بگذارید؛ زیرا به دلیل محدودیتهای سرعت بلوتوث، انتقال فایلهای بزرگ زمان زیادی طول میکشد. همچنین، یک نفر میتواند این ویژگی را پیکربندی کند، اما راهاندازی اولیه شامل رفت و آمدهای زیادی بین دستگاهها است. در نتیجه، این بیشتر شبیه یک عملیات دو نفره خواهد بود.
برای ارسال فایل به رایانه دیگری با استفاده از بلوتوث، این مراحل را طی کنید:
پس از تکمیل این مراحل، فایل به صورت بی سیم با استفاده از بلوتوث و اتصال Wi-Fi شما از مبدا به دستگاه مقصد منتقل میشود. اگرچه با استفاده از مراحل بالا، باید فرآیند جفت شدن را برای اتصال هر دو رایانه طی کنید، اما این کاری است که فقط یک بار باید انجام دهید. بعد از اینکه اتصال برقرار شد، فقط باید مراحل شماره 1 تا 5 و مرحله شماره 12 را تکرار کنید.
اگر میخواهید عکسها را از تلفن خود به رایانه منتقل کنید، اگر دستگاه تلفن همراه شما با این کار سازگار است، باید از برنامه Your Phone استفاده کنید. برنامه Your Phone یک تجربه نسبتاً جدید در ویندوز 10 است که به شما امکان میدهد تلفن همراه خود را به رایانه خود برای ارسال و دریافت پیام کوتاه، برقراری تماس تلفنی، دسترسی از راه دور به صفحه تلفن و همچنین منتقل کردن فایلها استفاده کنید.
برای راه اندازی Your Phone بر روی دستگاه تلفن همراه سازگار و همچنین رایانه خود، از این مراحل استفاده کنید:
7. روی دکمه Continue ضربه بزنید.
پس از تکمیل مراحل، تلفن به رایانه شما لینک مییابد و میتوانید انتقال تصاویر و همچنین دسترسی به سایر ویژگیها را آغاز کنید.
برای کپی کردن فایلها از دستگاه تلفن همراه خود به رایانه خود با تلفن ، از این مراحل استفاده کنید:
پس از تکمیل مراحل، ممکن است لازم باشد مراحل را برای انتقال تصاویر اضافی تکرار کنید.
علاوه بر انتقال تصاویر، با استفاده از برنامه Your Phone، در دستگاههای پشتیبانی شده، میتوانید پیام ارسال کنید، اعلان دریافت کنید و همچنین صفحه گوشی خود را بدون نیاز به باز کردن قفل گوشی با استفاده از بلوتوث کنترل کنید.
در ویندوز 10، قفل پویا یک ویژگی امنیتی است که توانایی قفل خودکار رایانه شما را هنگام دور شدن از خانه ارائه میدهد. این ویژگی با تشخیص نزدیکی دستگاههای بلوتوث شخصی (مانند تلفن یا ابزار پوشیدنی) جفت شده با رایانه شما کار میکند. در صورت فعال بودن، اگر دستگاه بلوتوث نزدیک رایانه شما باشد، ویندوز 10 پس از مدت کوتاهی به طور خودکار قفل میشود. برای اینکه ویندوز 10 به طور خودکار قفل شود، ابتدا تلفن خود را با رایانه خود جفت کنید و سپس این مراحل را طی کنید:
پس از تکمیل مراحل، میتوانید این ویژگی را با کنار رفتن با تلفن خود آزمایش کنید و بعد از چند دقیقه برگردید و دستگاه قفل شده را ببینید. از طرف دیگر، همیشه میتوانید برای آزمایش این ویژگی تلفن خود را به طور موقت خاموش کنید. البته، برای ورود دوباره به رمز عبور یا پین خود نیاز خواهید داشت، مگر اینکه از Windows Hello استفاده کنید.
اگر دیگر نیازی به دستگاه بلوتوث ندارید، میتوانید با استفاده از این مراحل آن را حذف کنید:
پس از تکمیل مراحل، ممکن است لازم باشد دستورالعملها را برای حذف دستگاههای بلوتوث دیگر از رایانه خود تکرار کنید.
در استفاده از لوازم جانبی با بلوتوث، ویندوز 10 میتواند میزان فعلی باتری دستگاههای متصل را به شما نشان دهد. همچنین هشدارهایی را هنگام نیاز به شارژ مجدد بدون نیاز به نرمافزار شخص ثالث به شما نشان خواهد داد. برای مشاهده میزان باتری دستگاه بلوتوث در ویندوز 10، این مراحل را طی کنید:
پس از تکمیل این مراحل، درک بهتری از عمر باتری دستگاه بی سیم موردنظرتان خواهید داشت.
هنگام کار با دستگاههای بلوتوث، عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند بر اتصال تأثیر بگذارند، اما معمولاً به مشکل آداپتور، درایور یا اتصال فعلی مربوط میشوند. دستورالعملهای زیر به شما کمک میکنند تا اکثر مشکلات رایج را حل کنید.
ساده ترین راه برای عیب یابی و رفع مشکلات بلوتوث، اجرای عیب یاب آداپتور، با استفاده از این مراحل است:
6. روی دکمه Close کلیک کنید.
پس از تکمیل این مراحل، عیبیاب مشکلات رایجی را که ممکن است مانع استفاده از دستگاههای بلوتوث در رایانه شما شوند، اجرا، شناسایی و برطرف میکند.
در صورتی که گزینه بلوتوث در برنامه تنظیمات وجود ندارد، ممکن است آداپتور غیرفعال شده یا مشکلی در بسته درایور به وجود آمده باشد. برای تعیین اینکه آیا آداپتور بلوتوث غیرفعال است یا مشکل درایور دارد، از این مراحل استفاده کنید:
پس از تکمیل مراحل، اگر مشکل همچنان ادامه داشت، ممکن است لازم باشد درایور را دوباره نصب کنید یا با استفاده از آخرین بسته موجود در وبسایت پشتیبانی سازنده خود، درایور را به روز رسانی کنید.
اگر قصد نصب درایور جدیدتری دارید، توصیه میشود از دستورالعملهای سازنده استفاده کنید، به این منظور میتوانید از این مراحل استفاده کنید:
پس از تکمیل مراحل، بلوتوث باید دوباره در رایانه شما شروع به کار کند.
اگر مشکل یکی از دستگاههای متصل به رایانه شما باشد، یکی از راههای سریع برای حل مشکلات اتصال، برداشتن و وصل مجدد دستگاه جانبی است. در صورتی که مشکلات اتصال را با یک دستگاه خاص مشاهده کردید، ممکن است در نتیجه طراحی ضعیف یا عوامل دیگر مشکل دستگاه باشد. همچنین، به یاد داشته باشید که دستگاههای بلوتوث معمولاً زمانی بهترین عملکرد را دارند که به رایانه نزدیک تر باشند. مگر اینکه خلاف آن مشخص شده باشد، هرچه دستگاه از رایانه شما دورتر باشد، اتصال ضعیف تر خواهد بود.