یکی از رایج ترین مشکلاتی که کاربران سیستم عامل ویندوز گاهی با آن مواجه می شوند مربوط به گیرکردن سیستم در صفحه سیاه و بوت نشدن یا به اصطلاح بوت نشدن و گیر افتادن آن است. اگر این مشکل را دارید نگران نباشید زیرا در این مقاله می خواهیم راهنمای حل مشکل سیاه شدن صفحه و بالا نیامدن ویندوز را در اختیار شما قرار دهیم. با آرانکووین همراه باشید.
کندی سیستم عامل ویندوز همیشه مشکل ساز بوده است، به خصوص در کامپیوترهایی با سخت افزار نسبتا ضعیف یا متوسط، اما این تنها مشکلی نیست که ممکن است در هنگام استفاده و کار با این سیستم عامل با آن مواجه شوید! یکی دیگر از مشکلات رایجی که هنگام استفاده از رایانه Windows Ballast رخ می دهد مربوط به سیاه شدن صفحه نمایش پس از راه اندازی مجدد است! در این صورت وقتی کامپیوتر را ریستارت می کنید، به جای اینکه ویندوز بالا بیاید و صفحه لاگین ظاهر شود، فقط یک صفحه سیاه روی صفحه نمایش داده می شود!
اما آیا راهی برای حل این مشکل و رهایی از آن وجود دارد؟ خوشبختانه پاسخ مثبت است! با دانستن دلایل این عارضه می توانید تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کنید. در این مقاله قصد داریم به طور کامل و جامع در مورد نحوه رفع مشکل سیاهی صفحه و بالا نیامدن ویندوز و همچنین دلایل این وضعیت و پیشگیری از آن با شما عزیزان صحبت کنیم. بنابراین توصیه می کنیم این مقاله اختصاصی را از دست ندهید و تا پایان با آرانکووین همراه باشید.
اگر صفحه کامپیوتر شما در زمان بوت شدن در حالت سیاه گیر کرد و ویندوز بوت نشد، توصیه می کنیم مراحل زیر را با حوصله دنبال کنید. مطمئنا یکی از روش های زیر مشکل را حل می کند:
صبور باشید: اول از همه به شما توصیه می کنیم که صبور باشید و اصلا عجله نکنید. اجازه دهید سیستم اقدامات لازم را برای بوت شدن و راه اندازی ویندوز انجام دهد. در برخی موارد ممکن است یک آپدیت سنگین روی ویندوز نصب شود و دلیل گیر افتادن روی صفحه سیاه بهینه سازی هایی است که سیستم در پس زمینه کامپیوتر و سپس بوت شدن ویندوز انجام می دهد. بنابراین در هیچ زمانی عجله نکنید و زمان لازم برای بوت شدن ویندوز را به آن اختصاص دهید. در صورت امکان تا 30 دقیقه صبر کنید و اگر مطمئن هستید که واقعاً امیدی به بوت شدن سیستم عامل و ناپدید شدن تصویر CIA وجود ندارد، روش ها و راه حل های دیگری را که ذکر می کنیم امتحان کنید.
راه اندازی مجدد کارت گرافیک: یکی از روش هایی که می توانید برای حل مشکل سیاه شدن صفحه و بالا نیامدن ویندوز استفاده کنید مربوط به راه اندازی مجدد کارت گرافیک است. ممکن است مشکلی در کارت گرافیک کامپیوتر و ارتباط آن با ویندوز ایجاد شود که منجر به سیاه شدن صفحه و بوت نشدن سیستم شود. در این صورت با راه اندازی مجدد کارت گرافیک مشکل برطرف می شود. برای این کار کافی است Windows + Ctrl + Shift + B را همزمان روی صفحه کلید فشار دهید. بعد از چند ثانیه صفحه ریست می شود و احتمالا وارد محیط ویندوز خواهید شد. اگر این اتفاق نیفتاد، باید از روش های دیگری که ذکر می کنیم کمک بگیرید.
آزاد کردن تمام پورتهای USB: گاهی اوقات ابزارهایی که از طریق درگاه USB به رایانه متصل میشوند ممکن است در هنگام راهاندازی یا بوت ویندوز توسط سیستم شناسایی نشوند و تلاشهای سیستم برای شناسایی آنها قبل از بوت کردن سیستم عامل ممکن است باعث گیرکردن دستگاه شود. بنابراین توصیه می کنیم در صورت مواجه شدن با این مشکل، تمامی پورت های USB کامپیوتر یا لپ تاپ خود را آزاد کنید تا هیچ گجتی به آن متصل نشود. سپس 10 دقیقه دیگر صبر کنید. به احتمال زیاد مشکل برطرف شده و صفحه ورود به سیستم ویندوز ظاهر می شود.
ویندوز اکسپلورر را مجددا راه اندازی کنید: گاهی اوقات خرابی سیستم در صفحه سیاه ممکن است به دلیل درست کار نکردن Windows Explorer باشد! عموماً در چنین مواقعی با وجود سیاه بودن کامل صفحه نمایش، نشانگر ماوس روی آن دیده می شود! اگر با این وضعیت مواجه شدید، کلیدهای Ctrl + Shift + Esc را به طور همزمان از روی صفحه فشار دهید تا پنجره Task Manager ظاهر شود. در تب Processes گزینه Windows Explorer را پیدا و روی آن کلیک راست کرده و سپس روی Restart کلیک کنید تا Windows Explorer مجددا راه اندازی شود. احتمالا بعد از انجام این کار مشکل برطرف خواهد شد.
راه اندازی مجدد کامپیوتر: اگر هر یک از روش هایی که گفتیم جواب نداد، باید از آخرین راه حل که مربوط به راه اندازی مجدد کامپیوتر است استفاده کنید. برای راه اندازی مجدد کافی است دکمه پاور را برای چند ثانیه نگه دارید. اگر با انجام این کار سیستم خاموش شد، دوباره دکمه پاور را فشار دهید تا روشن شود. مطمئنا بعد از انجام این کار مشکل حل می شود و می توانید وارد محیط ویندوز شوید.
Windows Restore یا Reinstall: اگر هیچ یک از روشهای بالا کار نمیکند و نمیتوانید از آنها برای اجرای ویندوز استفاده کنید، میتوانید نسخه پشتیبان قدیمی را بازیابی کنید یا حتی از توانایی خود برای تعمیر سیستم عامل ویندوز یا حتی Windows Install از ابتدا استفاده کنید.
راه حل های بالا مربوط به زمانی است که هنگام بوت شدن با مشکل گیرکردن صفحه سیاه مواجه می شوید. شما می توانید از روش هایی که ذکر کردیم برای حل مشکل استفاده کنید، اما چگونه می توان از این مشکل جلوگیری کرد؟ در بخش بعدی در این مورد صحبت خواهیم کرد.
روش ها و راه حل هایی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید تا حد زیادی از مشکل بوت نشدن ویندوز و اجرا نشدن صفحه لاگین یا گیرکردن روی صفحه سیاه جلوگیری کنید. توصیه می کنیم اگر به هر دلیلی با این مشکل مواجه شدید، حتما از این روش ها و راهکارها برای رفع دائمی مشکل استفاده کنید. بسیاری از این راه حل ها به شما کمک می کنند تا برای همیشه از شر این مشکل خلاص شوید.
استفاده از ویندوز اورجینال: یکی از مهم ترین نکاتی که بر کیفیت عملکرد ویندوز و عملکرد آن تاثیر مستقیم دارد، مربوط به اصالت این سیستم عامل است. استفاده از نسخه های کرک شده ویندوز که دائماً با باگ مواجه خواهند شد، به هیچ عنوان توصیه نمی شود و می تواند یکی از عوامل اصلی مشکلاتی مانند بوت نشدن ویندوز و گیر افتادن آن باشد. پس حتما سعی کنید از ویندوز قانونی و اورجینال استفاده کنید.
به روز رسانی سریع ویندوز: همیشه سعی کنید به روز رسانی هایی که برای سیستم عامل مایکروسافت ویندوز منتشر می شوند را به سرعت دانلود و نصب کنید. بهتر است از انباشته شدن آپدیت ها و انجام یکباره آن ها خودداری کنید زیرا هر چه حجم آپدیت ها بیشتر باشد زمان بیشتری برای دانلود و نصب آن ها نیاز است و از طرفی سیستم برای بهینه سازی و اجرای این آپدیت فشار وارد می کند. این تعداد نیز افزایش می یابد و این می تواند منجر به پارگی صفحه سیاه و بوت نشدن ویندوز شود. عدم دانلود و نصب این آپدیت ها قطعا یکی دیگر از عواملی است که می تواند موثر باشد. پس همیشه سعی کنید در اسرع وقت آپدیت های سیستم عامل مایکروسافت ویندوز را دانلود و نصب کنید.
کاهش حجم اطلاعات درایو ویندوز: اگر درایو ویندوز شما که معمولا درایو C است، تمایل به پر شدن دارد و حجم اطلاعات ذخیره شده در آن افزایش می یابد، پس احتمال بروز مشکلاتی مانند مشکلات صفحه سیاه و ویندوز وجود دارد. پس همیشه سعی کنید حداقل یک سوم فضای درایو دیتا درایو ویندوز را خالی بگذارید و اجازه ندهید این درایو سرریز شود. این یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید در نظر گرفته شود.
آپدیت درایور کارت گرافیک: عدم به روز رسانی درایور کارت گرافیک و عدم عملکرد مناسب و بهینه این قطعه سخت افزاری نیز می تواند مشکلاتی مانند گیرکردن روی صفحه سیاه ویندوز و عدم اجرای آن را به همراه داشته باشد. بنابراین توصیه می کنیم همیشه درایو کارت گرافیک خود را به روز کنید و مطمئن شوید که آخرین و پایدارترین نسخه بر روی کامپیوتر شما نصب شده است. همچنین توصیه می شود تا حد امکان از نصب نسخه های بتا درایور کارت گرافیک خودداری کنید.
از برنامه های کرک شده استفاده نکنید: استفاده از برنامه هایی که کرک شده و توسط ابزارهای هک فعال می شوند می تواند مستقیماً بر کیفیت عملکرد ویندوز تأثیر بگذارد. از آنجایی که این برنامه ها به دلیل کرک شدن آپدیت نمی شوند، اغلب اصلا عملکرد مطلوبی ندارند و به ویندوز فشار خواهند آورد. زمانی که ویندوز در حال بوت شدن است، تمامی این نرم افزارها باید در پس زمینه مرور شوند و البته زمانی که برخی از آن ها بهینه نیستند یا باگ دارند، زمان بوت شدن و بارگذاری اطلاعات مربوط به آن ها نیز افزایش می یابد. اگر می خواهید عملکرد سریع تری از رایانه خود داشته باشید، به هیچ وجه از نرم افزارهای کرک شده استفاده نکنید. در بسیاری از موارد نصب همین برنامه ها می تواند عاملی برای مشکل سیاه شدن صفحه و بوت نشدن ویندوز باشد.
ارتقاء سخت افزار: مطمئناً ارتقاء سخت افزاری یکی از مؤثرترین روش هایی است که می توان از آن برای بهبود کیفیت عملکرد ویندوز استفاده کرد. قطعاتی مانند رم، پردازنده، کارت گرافیک و هارد نقش بسیار مهمی در سرعت عملکرد ویندوز دارند. اگر کامپیوتر شما از نظر سخت افزاری ضعیف است، آن را ارتقا دهید تا قسمت زیادی از مشکلات مربوط به جم شدن دستگاه و سیستم عامل ویندوز حل شود.
با در نظر گرفتن موارد فوق تا حد زیادی می توانید از مشکلاتی مانند بوت نشدن ویندوز و گیرکردن روی صفحه سیاه جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که گاهی اوقات بارگذاری و اجرای صفحه ورود به سیستم ویندوز کمی طول می کشد و این اتفاق در سیستم های ضعیف یا رایانه هایی که به تازگی به روز رسانی های حجیم ویندوز را دریافت کرده اند رخ می دهد. همیشه در اولین قدم زمانی که با این مشکل مواجه شدید صبور باشید و حتی اگر هم شد، تا 1 ساعت صبر کنید تا ویندوز اجرا شود و صفحه سیاه آن ناپدید شود. اما اگر این صفحه بدون دلیل ایجاد شد، انتظار طولانی مدت منطقی نیست و پس از 10 تا 15 دقیقه انتظار، بهتر است راه حل های دیگری را که گفتیم امتحان کنید.