ویندوز به دلایل مختلف از کار می افتد. کرش کردن ممکن است به یکباره اتفاق بیفتد، اما اگر سیستم شما به طور منظم از کار بیفتد، احتمالا مشکلی وجود دارد. در این مطلب شما را با راهکارهایی برای پیشگیری و جلوگیری از این مشکل در ویندوز 10 آشنا می کنیم، با آرانکووین همراه باشید.
راه های زیادی برای بازیابی ویندوز وجود دارد. گاهی اوقات کافی است صبر کنید، ممکن است ویندوز در حال انجام کارهای سنگین باشد و پس از چند ثانیه کاهش سرعت از بین برود.
در برخی از برنامه ها و بازی ها در حالت Full Screen هستید و نمی توانید از آن خارج شوید. در این حالت، Alt + F4 را همزمان فشار دهید. با انجام این کار صفحه بسته می شود و از حالت هنگ خارج می شوید.
توجه داشته باشید که اگر سیستم کاملاً آویزان شده باشد. با فشردن این دو دکمه هیچ اتفاقی نمی افتد!
برای اینکه بفهمید آیا سیستم همچنان به دستور ما پاسخ می دهد یا نه، Ctrl + Alt + Delete را همزمان فشار دهید. در پنجره باز شده روی عبارت Task Manager کلیک کرده و وارد کنید.
پس از ورود به Task Manager بر روی More Details کلیک کنید. سپس وارد قسمت Processes شوید. در اینجا می توانید روی تب CPU کلیک کنید و هر برنامه ای را که از درصد بالایی از CPU استفاده می کند را ببندید. برای این کار روی نام برنامه کلیک کرده و سپس End Task را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که با انجام این کار اطلاعات ذخیره نشده در آن برنامه ذخیره می شود.
گاهی اوقات دسکتاپ و منوی استارت ممکن است از کار بیفتند. در این صورت می توانید عبارت Windows Explorer را در لیست Processes پیدا و انتخاب کنید و سپس Restart را بزنید.
اگر با روش های بالا مشکل حل نشد، می توانید سه کلید Ctrl + Alt + Delete را فشار دهید، در گوشه سمت راست پایین صفحه باز شده دکمه پاور را انتخاب کنید و سپس Restart را بزنید. با این کار بسیاری از خطاهای سیستم برطرف می شود. همچنین می توانید سیستم خود را از طریق صفحه ورود به سیستم (با فشار دادن کلید Windows + L) راه اندازی مجدد کنید.
اگر روش های بالا موفق نبودند و سیستم به هیچ یک از دستورات پاسخ نمی داد، تنها راه ذخیره Hard Shutdown است. برای انجام این کار، دکمه فیزیکی Power را روی صفحه کلید پیدا کنید و ۱۰ تا ۱۲ ثانیه نگه دارید. انجام این کار سیستم را مجبور به خاموش شدن می کند. پس از چند لحظه انتظار، می توانید دوباره سیستم را روشن کنید. این روش معمولا زمانی توصیه می شود که سیستم کاملاً فیریز شده باشد و راه دیگری وجود نداشته باشد. به طور معمول باید سیستم را از طریق منوی استارت خاموش کنید.
اگر سیستم شما یک صفحه آبی شود، Hard-Shutdown تنها راه حل خواهد بود. هنگامی که با صفحه آبی مرگ (BSOD) مواجه می شود، ویندوز به طور پیش فرض راه اندازی مجدد می شود، اما اگر به هر دلیلی این اتفاق نیفتد، باید از طریق دکمه پاور، سیستم را مجبور به خاموش شدن کنید.
اگر به تازگی نرم افزاری را روی سیستم خود نصب کرده اید و احساس می کنید دلیل هنگ شدن سیستم شما همین نرم افزار است، می توانید از System Restore استفاده کنید. برای یافتن System Restore در ویندوز 10 مسیر زیر را دنبال کنید.
Control Panel > System and Security > System > System Protection > System Restore
با استفاده از بازیابی، می توانید ویندوز را به چند روز یا چند هفته قبل بازگردانی کنید.
یکی دیگر از دلایل مسدود شدن سیستم می تواند وجود بدافزار در سیستم شما باشد. در اینجا به شما پیشنهاد می کنیم از نرم افزار آنتی ویروس ویندوز 10 خود استفاده کرده و سیستم خود را اسکن کنید. برای یافتن این نرم افزار از منوی Start بر روی Settings کلیک کنید. در پنجره باز شده بر روی گزینه Update & Security کلیک کرده و سپس گزینه Windows Security را انتخاب کنید.
اگر سیستم شما از نظر سخت افزاری خراب می شود، دلایل زیادی می تواند داشته باشد. این خطا ممکن است از رم سیستم شما باشد یا حتی ممکن است هنگام انجام کارهای سنگین و اجرای بازی های سنگین یخ بزند یا بیش از حد گرم شود.
می توانید از Memeory Diagnostic برای اطلاع از مشکل رم سیستم خود استفاده کنید. برای این کار در صفحه جستجوی ویندوز Widnows Memory Diagnostic را تایپ کرده و وارد آن شوید. در پنجره باز شده می توانید با کلیک بر روی گزینه Restart now و تیک زدن برای مشکلات، تست را شروع کنید.
در نهایت می توانید با استفاده از گزینه Reset امکان بروز مشکلات نرم افزاری را از بین ببرید. با این کار تمام نرم افزارهای نصب شده روی سیستم شما حذف می شود و سیستم شما مانند روز اول خود می شود. برای این کار مانند قبل در منوی Start بر روی Settigns کلیک کنید. پس از کلیک بر روی گزینه Update and Security و سپس بر روی Recovery. در صفحه باز شده گزینه Reset this PC را انتخاب کنید.