هاست فضایی است که اطلاعات و فایل های یک وب سایت در آن بارگذاری می شود. اگر می خواهید یک وب سایت بسازید و در فضای مجازی وب حضور داشته باشید، علاوه بر دامنه ای که نام سایت شما را مشخص می کند، به یک فضای مجازی با نام هاست نیاز خواهید داشت.
میزبانی وب سایت بر روی سرورهای مراکز داده یا دیتاسنترها نگهداری می شود و اکثر سرورها از هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز استفاده می کنند. هاست های لینوکس معمولا از زبان های برنامه نویسی PHP و هاست های ویندوز از زبان های برنامه نویسی ASP پشتیبانی می کنند.
در این مقاله می خواهیم تفاوت هاست ویندوز و لینوکس را بررسی کنیم. با آرانکووین همراه باشید.
هاست لینوکس نوعی میزبانی وب بوده که سرور آن بر اساس سیستم عامل لینوکس طراحی شده است. یکی از مزایای هاست لینوکس منبع باز یا متن باز بودن آن است، بنابراین شرکت های میزبان وب برای استفاده از این نوع هاست نیازی به خرید مجوز نخواهند داشت.
زبان هاست لینوکس بر پایه php است و به همین دلیل برای طراحی سایت های فروشگاهی و سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس مناسب است.
هاست ویندوز نیز نوعی میزبانی وب مبتنی بر سیستم عامل ویندوز است. به طور معمول، سایت های مبتنی بر زبان های asp یا asp.net از این نوع هاست ها استفاده می کنند. در نظر داشته باشید که امکان اجرا و پیاده سازی php بر روی هاست ویندوز وجود دارد، اما سرعت بارگذاری و پردازش اطلاعات در هاست لینوکس برای php بسیار بهتر از هاست ویندوز است.
هاست های لینوکس نسبت به هاست های ویندوز ایمن تر هستند زیرا منبع باز بوده و در دسترس همه خواهند بود. به دلیل محبوبیت آنها در سازمان های بزرگ، سرورهای ویندوز بیشتر از رقبای خود مورد هدف حملات آنلاین قرار می گیرند و آسیب پذیری های امنیتی بیشتری دارند.
به منظور افزایش کارایی و راحتی کار با هاست های لینوکس و ویندوز، شرکت های هاستینگ کنترل پنل ها را در هاست خود نصب می کنند. در واقع بسیاری از کاربران به اشتباه تصور می کنند که برای استفاده از سیستم عامل لینوکس باید سیستم عامل لینوکس را روی رایانه شخصی خود نصب کنند. در واقع، کاربران از رابطی به نام کنترل پنل برای کار با هاست ویندوز یا لینوکس استفاده می کنند.
سیستم عامل لینوکس از دو کنترل پنل قدرتمند به نام های Cpanel و DirectAdmin استفاده می کند. اما در هاست های ویندوز تنها یک کنترل پنل به نام Plesk وجود دارد.
مایکروسافت از پایگاه داده اختصاصی SQL Server در هاست ویندوز خود استفاده می کند. اما به دلیل متن باز بودن لینوکس، دیتابیس اختصاصی برای آن وجود ندارد و تقریباً تمامی سرورهای پایگاه داده قابل ارائه در لینوکس در ویندوز نیز ارائه می شوند.
این امر باعث شده است که کسب و کارها و سایت هایی که نیاز به استفاده از پایگاه های داده متعدد دارند به هاست لینوکس روی بیاورند.
با توجه به آنچه گفته شد، نتیجه گیری را می توان به شرح زیر خلاصه کرد:
اگر از سرویس ها و ابزارهای مخصوص ویندوز استفاده می کنید و طراحی شما بر اساس زبان های asp و asp.net است، بهتر است از هاست ویندوز استفاده کنید. از طرفی اگر می خواهید یک کسب و کار جدید راه اندازی کنید و ضریب امنیت و در دسترس بودن ابزار برای شما اهمیت بیشتری دارد، می توانید از هاست لینوکس استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که اکثر سیستم های مدیریت محتوا یا CMS محبوب مانند وردپرس و جوملا عملکرد بهتری در هاست لینوکس دارند.