در سیستم پارتیشن بندی ویندوز تمامی فایل ها و نرم افزارهای سیستم در درایو C ذخیره می شوند. کاربرانی که درایوهای کم فضایی دارند، بازی های سنگین را روی رایانه خود نصب کرده اند، به زودی فضای درایو C رایانه خود را پر کرده و دچار مشکل می شوند. مشکل کمبود فضا در درایو C نیز از زمانی که مایکروسافت تصمیم گرفت فایل های به روز رسانی باید برای بازیابی اضطراری در درایو C قرار داده شود جدی تر شده است. در این موارد تنها گزینه ای که دارید افزایش فضای درایو C است. البته این روند چندان ساده نیست و به همین دلیل این مقاله تخصصی را برای شما آماده کرده ایم. پس با ما همراه باشید.
در این قسمت از مقاله می خواهیم نحوه افزایش فضای درایو C در ویندوز 10 بدون نیاز به نرم افزار و با استفاده از ابزار «Disk Management» در ویندوز را توضیح دهیم. قبل از شروع، بیایید مروری بر نحوه عملکرد آن داشته باشیم:
اول از همه، تنها زمانی میتوانید فضای درایو C را افزایش دهید که نزدیکترین درایو، درایو D، خالی باشد. شما نمیتوانید درایو E یا F را به درایو C اختصاص دهید. بنابراین اگر فایلهایی در درایو D خود دارید، ابتدا آنها را به یکی از درایوهای جانبی آن، E یا F منتقل کنید. یا میتوانید فایلهای درایو D خود را در جای دیگری کپی کنید، در نظر داشته باشید که درایو D باید خالی باشد.
1. روی منوی Start کلیک راست کرده و سپس روی “Disk Management” کلیک کنید.
2. حالا که قبلا از تمام فایل های درایو D بک آپ گرفته ایم. روی درایو D کلیک راست کرده و سپس روی “Delete Volume” کلیک کنید. با این کار درایو کاملا فرمت شده و از بین می رود.
3. روی درایو C کلیک راست کرده و سپس روی “Extend Volume” کلیک کنید.
نکته: اگر گزینه Extend Volume خاکستری و غیر قابل کلیک بود به این معنی است که برای این کار باید از نرم افزاری استفاده کنید که در قسمت بعدی مقاله توضیح خواهیم داد. با این حال، اکنون می توانید یک درایو را به جای درایو حذف شده دوباره ایجاد کرده تا در مرحله بعد از آن استفاده کنید، روی درایو حذف شده کلیک راست کرده و سپس “New Simple Volume” و یک درایو Make a را انتخاب کنید.
4. پنجره جدیدی باز می شود که در آن باید فضای درایو C را افزایش دهید.
5. فضای درایو C شما اکنون افزایش یافته است.
در بالای مقاله، کل درایو D را با درایو C ادغام کردیم. اما اگر می خواهید تنها بخشی از فضای درایو را با درایو C ادغام کنید، می توانید از نرم افزار AOMEI Partition Assistant استفاده کنید. اما باز هم برای جلوگیری از تصادف بهتر است از فایل های خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
1. در نرم افزار AOMEI Partition Assistant، روی هر درایوی که مقداری فضای خالی دارد و می خواهید آن فضای خالی را به درایو C بدهید، کلیک راست کرده و گزینه “Resize / Move Partition” را انتخاب کنید.
2. در قسمت بعدی با استفاده از ضامن چپ و راست مقدار فضایی که می خواهید درایو باقی بماند را مشخص کرده و سپس روی OK کلیک کنید.
3. حالا روی درایو جدیدی که با استفاده از فضای درایو مورد نظرتان ایجاد شده کلیک راست کرده و گزینه Merge Partitions را انتخاب کنید.
4. در لیستی که باز می شود، درایو C و درایو خالی ایجاد شده را تیک بزنید و OK را بزنید.
5. در نهایت ابتدا روی “Apply” و سپس “Proceed” کلیک کنید تا عملیات افزایش فضای درایو C آغاز شود. این فرآیند حدود 20 تا 30 دقیقه طول می کشد و چندین بار کامپیوتر شما را مجددا راه اندازی می کند و جای نگرانی در این مورد وجود ندارد.
6. اکنون می توانید ببینید که فضای درایو C شما بدون از دست دادن اطلاعات افزایش یافته است.
ما در این مقاله دو راه برای افزایش فضای درایو C یا هر درایو در رایانه خود به عنوان یک کل می دانیم. اگرچه انجام این کار با ابزار پیش فرض ویندوز بسیار ساده تر و سریعتر است، اما امکانات بسیار کمی دارد و برای بسیاری از کاربران کار نمی کند و این کاربران می توانند از ابزار AOMEI Partition Assistant استفاده کنند. اگر مشکل یا سوالی دارید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.