برای حفظ حریم خصوصی خود در هنگام مرور اینترنت از طریق رایانه، لازم است اقدامات احتیاطی خاصی انجام دهیم تا کاملاً مطمئن شویم که دادههای ما مورد حملات سایبریها و هکرها قرار نمیگیرند.
یکی از راههایی که برای تقویت امنیت کامپیوتر خود میتوانیم انجام دهیم، استفاده از ابزارهایی است که میتوانند آدرس IP را که با آن به اینترنت دسترسی داریم، مخفی کنند. به این ترتیب از ردیابی موتورهای جستجوی مختلف و تبدیل ما به اهداف هک جلوگیری میکنیم.
ما در این پست تمام اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید با خیال راحت وب گردی کنید. ما همچنین نشان خواهیم داد که چه روشهایی برای مخفی کردن IP وجود دارد تا رایانه و ویندوز 10 خود ایمن نگه دارید.
آدرس IP از هشت عدد تشکیل شده است که به بخشهایی تقسیم میشود، یکی برای شبکه و قسمت دیگر به میزبان آدرس داده میشود. هر کدام شامل 8 بیت در زیربخشهای خود است. همانطور که بعدا خواهیم دید، این آدرس عمومی توسط اپراتور خدمات اینترنت ما اعطا میشود.
این طرح مسیریابی کلاس برای شناسایی دستگاهی که در اینترنت گشت و گذار میکند، استفاده میشود. یعنی هر بار که وارد یک وب سایت میشویم، سرور آن صفحه بلافاصله شماره IP ما را میداند.
هنگام مرور اینترنت عمدتاً به دلایل زیر لازم است IP خود را ایمن نگه داریم:
با ورود به یک صفحه، میتوانیم بلافاصله از طریق موتورهای جستجوی مختلف به صورت آنلاین ردیابی شویم. میتوانیم آن اطلاعات را به اشخاص ثالث تحویل دهیم تا تبلیغات تهاجمی را به ما ارائه دهند. علاوه بر این، ISP ما با جزئیات می داند که فعالیتهای ما چیست و باعث نقض حریم خصوصی ما میشود.
وقتی IP ما را بدانند، میتوانند بفهمند که ما کجا به اینترنت دسترسی داشتهایم، بنابراین برای امنیت فیزیکی ما و نه فقط حملات سایبری خطرناک است.
اگر از مکانهایی که IPهای محدودی دارند، مانند محل کار یا مؤسسه آموزشی خود وارد شویم، میتوانیم آدرس خود را مخفی کنیم. به این ترتیب از تمام فیلترهایی که این سازمانها را افشا میکنند، جلوگیری میکنیم.
یک مزیت خوب مخفی کردن IP ما زمانی است که به شبکههای بی سیم WiFi باز دسترسی پیدا میکنیم که اعضای آن IP ما را می شناسند. به این ترتیب آنها همچنین به تمام اطلاعات ما دسترسی خواهند داشت.
اگر لازم باشد از موقعیت جغرافیایی رایانه خود اجتناب کنیم، میتوانیم آدرس IP را مخفی کنیم و از این طریق می توانیم به سایتهای مختلفی دسترسی پیدا کنیم که به دلیل موقعیت جغرافیایی ما محدود شدهاند.
نکتهای که از اهمیت کمتری برخوردار نیست زمانیست که محدودیتهای سیاسی و دولتی در کشورهای خاصی که دسترسی به برخی سایت های اینترنتی وجود ندارد. به طوری که اگر ما موفق شدیم IP را مخفی کنیم بدون هیچ مشکلی به آنها دسترسی داشته باشیم.
روشهای مختلفی برای مخفی کردن آدرسهای IP وجود دارد که به IP عمومی و IP خصوصی تقسیم میشوند. کسانی که از گروه اول هستند، توسط اپراتور اینترنت به آنها آی پی داده میشود و به صورت دورهای شماره خود را تغییر میدهند، به همین دلیل است که ما یک IP عمومی پویا مینامیم.
در حالی که آدرسهای خصوصی پروتکل اینترنت، آنهایی هستند که مستقیماً توسط روتر ما داده میشوند که پویا نیز هستند. برای هر دو طبقهبندی میتوانید IP ثابت دریافت کنید، اما در حال حاضر در مورد این تقسیمبندی صحبت نمیکنیم.
روشهایی که برای هر یک از آنها وجود دارد عبارتند از:
هنگامی که دستگاهی به یک شبکه خصوصی تعلق دارد، از طریق یک روتر، یک IP خصوصی و همچنین به بقیه شرکتکنندگان این شبکه اختصاص داده میشود. هر شماره شناسایی شامل 8 رقم است که با اتصال ما تغییر میکند.
این آدرسها برای شناسایی تیم و اعطای مزایای خاص به آنها در رابطه با دیگران است. این در شرکتهایی که همه اعضا نمیتوانند به اینترنت دسترسی داشته باشند، بسیار رایج است.
برای دریافت یک IP ثابت به جای یک IP پویا، فقط باید به پیکربندی روتر دسترسی داشته باشیم و تغییرات لازم را انجام دهیم تا به یک یا چند دستگاه همیشه شماره IP یکسانی اختصاص داده شود و مزایای مهمی را به دست آوریم. اگر بخواهیم IP خصوصی خود را مخفی نگه داریم، باید از یک رابط شبکه VPN استفاده کنیم.
IP عمومی، همانطور که در پاراگرافهای قبلی گفتیم، مستقیماً توسط ISP پشتیبانی اعطا میشود. هر بار که وارد اینترنت میشویم، در حال تغییر شماره است.
اگر نیاز به شماره ثابت داشته باشیم، بستگی به ارائه دهنده خدمات اینترنت دارد که این مزیت را به ما بدهد، برای مخفی کردن این IP میتوانیم این کار را از طریق زیر انجام دهیم:
بیشتر بخوانید:
چگونه از ویژگی Cloud Download Recovery ویندوز 10 استفاده کنیم؟