همچنین ممکن است بخواهید سیستم رایانه خود را به طور خودکار در یک زمان خاص خاموش کنید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید کامپیوتر خود را بلافاصله پس از پایان یک فیلم خاموش کرده یا کودک خود را محدود به بازی برای مدت زمان معینی کنید.
تمامی موارد فوق با استفاده از دستورات CMD و ایجاد تایمر قابل پیاده سازی هستند. در واقع با استفاده از این روش سیستم شما پس از زمان مشخص شده به صورت خودکار از نرم افزار و بازی های در حال اجرا خارج شده و عملیات خاموش شدن (shut down) را انجام می دهد.
در این مقاله می خواهیم نحوه خاموش شدن خودکار کامپیوتر و استفاده از تایمر در سیستم عامل ویندوز 10 را بررسی کنیم. با آرانکووین همراه باشید.
یکی از سادهترین راهها برای تنظیم زمانبندی برای خاموش کردن رایانهای که ویندوز ۱۰ دارد، استفاده از دستورات CMD است. برای استفاده از این روش موارد زیر را انجام می دهیم:
1. ابتدا در کادر جستجوی ویندوز CMD را تایپ کرده و آن را با استفاده از گزینه Run as administrator اجرا کنید.
2. دستور shutdown -s -t [seconds] را در قسمت CMD وارد کرده و Enter را فشار دهید. توجه داشته باشید که به جای عبارت [ثانیه] باید مدت زمان مورد نظر خود را بر حسب ثانیه وارد کنید. برای مثال عدد 300 یعنی 300 ثانیه یا 5 دقیقه را در کادر مربوطه وارد کنید.
3. اگر می خواهید تایمر را لغو کنید، می توانید از دستور shutdown -a استفاده کنید. با قرار دادن حرف r به جای a در دستور بالا می توانید سیستم خود را ریستارت کنید.
راه دیگر برای ایجاد یک تایمر برای خاموش کردن یک سیستم کامپیوتری در یک زمان خاص، استفاده از میانبر است. برای استفاده از این روش موارد زیر را انجام می دهیم:
1. ابتدا روی یک فضای خالی در محیط دسکتاپ کلیک راست کرده و New را انتخاب کنید. سپس بر روی عبارت Shortcut کلیک کنید.
2. مانند روش قبل، دستور shutdown -s -t [seconds] را در کادر مربوطه وارد کرده و عبارت [seconds] را با مقدار مورد نظر خود جایگزین کنید. در نهایت روی Next کلیک کنید.
3. در این قسمت یک نام برای میانبر ایجاد شده انتخاب کنید و روی Finish کلیک کنید. از این پس با اجرای میانبر، سیستم پس از زمان مشخص شده به صورت خودکار خاموش می شود.
در این مقاله به بررسی نحوه ساخت تایمر خاموش شدن خودکار سیستم کامپیوتری در ویندوز 10 پرداختیم. روش دیگر ایجاد زمان بندی استفاده از نرم افزار Shutdown Timer Classic می باشد که می توانید آن را دانلود و نصب کنید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در مورد این مقاله، می توانید سوالات و نظرات خود را نیز از طریق فرم نظرات با ما در میان بگذارید.