یکی از رایج ترین مشکلاتی که ممکن است برای هر کامپیوتری رخ دهد، مشکل صفحه آبی موسوم به صفحه مرگ ویندوز است. اگر با خطای صفحه آبی ویندوز مواجه شدید، برای رفع آن و تعمیر کامپیوتر خود چه باید کرد؟ در این مقاله راه حل های ساده برای این مشکل را توضیح داده ایم، پس با ما همراه باشید.
صفحه آبی مرگ یک خطای توقف در ویندوز بوده که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. در این حالت، سیستم عامل نمی تواند به پردازش ادامه دهد. در واقع مشکلی پیش آمده که سیستم عامل در حال حاضر قادر به حل آن نیست. صفحه آبی ویندوز 10 با تنظیم مجدد دستگاه همراه است. همچنین باید بدانید که صفحه آبی در ویندوز 7 متن بیشتری داشت که برخی از آنها فنی بود. در این مقاله به بررسی دلایل خطای صفحه آبی لپ تاپ و روش های رفع آن می پردازیم.
خطای صفحه آبی آنقدرها هم که به نظر می رسد ترسناک نیست و راه حل هایی وجود دارد که می توان آنها را برطرف کرد. برای حل مشکل صفحه آبی مرگ ویندوز 10، بسته به علت خطا، چندین راه حل خاص وجود دارد. در ادامه راهکارهای رایج رفع خطای صفحه آبی مرگ ویندوز 10 را بررسی می کنیم. در ضمن باید بدانید که خطای صفحه آبی نباید شما را نگران کند چراکه دائمی نیست.
قابلیت Restore Point یکی از قابلیت های مفید ویندوز در عیب یابی است که می توان از آن برای رفع برخی مشکلات نرم افزاری استفاده کرد. Restore Point را می توان نقطه بازیابی نرم افزار نامید. خطای صفحه آبی گاهی اوقات پس از تغییر اخیر در سیستم عامل رخ می دهد. با استفاده از Restore Point می توانید وضعیت ویندوز را به حالت قبل از بروز مشکل صفحه آبی ویندوز بازگردانید. برای استفاده از Restore Point به نکات زیر توجه کنید:
Restore Point به طور پیش فرض در ویندوز فعال است. اما اگر به دلایلی فعال نیست، باید آن را به صورت دستی فعال کنید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
بدافزار یا ویروس ممکن است دلیل خراب شدن صفحه نمایش لپ تاپ و آبی شدن آن باشد. اگر به تازگی نرم افزار ناشناسی نصب کرده اید، آن را حذف کنید. از یک آنتی ویروس قدرتمند و به روز برای جستجوی ویروس های احتمالی در رایانه خود استفاده کنید. حذف بدافزار یکی از راههای رفع خطای صفحه آبی است.
نصب نادرست یا نادرست درایورها یکی از دلایل بالقوه خطاهای صفحه آبی است. آخرین درایورهای لپ تاپ خود را با استفاده از وب سایت سازنده دانلود و نصب کنید. نصب صحیح درایورهای به روز یکی از راه های رفع خطای صفحه آبی مرگ یا BSOD است.
اگر هر بار که رایانه خود را روشن می کنید با خطای صفحه آبی مواجه می شوید از Safe Mode استفاده کنید. در حالت Safe Mode، ویندوز همه درایورها را اجرا نکرده و فقط فرآیندهای لازم را اجرا می کند. در این صورت می توانید ویندوز لپ تاپ را بالا بیاورید. هنگامی که ویندوز در حالت ایمن اجرا می شود، روی حل مشکل صفحه آبی کار کنید. در این حالت، درایورهای شما به احتمال زیاد دلیل خطای صفحه آبی هستند.
خطای صفحه آبی مرگ نیز ممکن است به دلایل سخت افزاری رخ دهد. اگر لپ تاپ شما بیش از حد داغ شود، گرمای زیاد قطعات می تواند باعث خراب شدن صفحه آبی و مرگ آن شود. سرویس لپ تاپ، فن و ایمنی سایر قطعات سخت افزاری را بررسی کنید. در این صورت می توانید از تعمیرکار حرفه ای لپ تاپ کمک بگیرید.
گاهی اوقات کاربر مجبور است برای حل مشکل صفحه آبی، ویندوز یا Clean Install را دوباره نصب کند. با این کار اطلاعات ویندوز شما کاملا پاک می شود. اگر بعد از نصب ویندوز جدید صفحه آبی مرگ برطرف نشد، به احتمال زیاد مشکل شما سخت افزاری است. در این صورت باید با تعمیرکار لپ تاپ تماس بگیرید.
همانطور که گفتیم وقتی خطای صفحه آبی رخ می دهد، اطلاعاتی بر روی صفحه نمایش برای کاربر نمایش داده می شود. در ویندوز 7 این اطلاعات حاوی یک کد هگزادسیمال بود که برای عیب یابی دستگاه استفاده می شد. هر کد معنای خاصی داشت و به خطاهای یکی از قسمت های کوچک کامپیوتر اشاره داشت. در اکثر نسخه های ویندوز 10، اطلاعات نمایش داده شده شامل صفحه آبی کد مرگ نمی شود. اما همچنان در برخی از نسخه های ویندوز 10 و در ویندوزهای قدیمی مانند ویندوز 8 و 7، یک کد هگزادسیمال در پایین صفحه آبی به کاربر نمایش داده می شود. اگر اطلاعات فنی دارید این کد قابل تفسیر است. تنوع کدهای مرگ صفحه آبی بسیار زیاد است و تقریباً همه آنها را نمی توان حذف کرد. اما در ادامه به توضیح چند کد تکراری در هنگام آبی شدن صفحه ویندوز 8 می پردازیم.
یکی از کدهای صفحه مرگ آبی 0x0000009a است که به عنوان خطای SYSTEM_LICENSE_VIOLATION نیز شناخته می شود. اگر با کد 0x0000009a مواجه شدید به این معنی است که لایسنس ویندوز شما مشکل دارد. برای حل این مشکل باید موارد زیر را انجام دهید:
اگر در زمان خطای صفحه آبی با کد 0x0000007a مواجه شدید، مشکل از اتصال هارد دیسک به سیستم عامل است. کابل های هارد دیسک ممکن است گم شوند. در این صورت وضعیت کابل هارد دیسک باید توسط تعمیرکار لپ تاپ بررسی شود.
اگر از نسخه های قدیمی ویندوز استفاده می کنید، خطای 0x0000007a نیز ممکن است به دلایل نرم افزاری رخ دهد. مایکروسافت در گذشته با ارائه افزونه ای به نام Hotfix به کاربران در حل این مشکل کمک کرده است. می توانید Hotfix را دانلود کرده و اجرا کنید تا ببینید مشکل حل شده است یا خیر.
خطای Memory Management یکی از خطاهایی است که کاربران ممکن است در صفحه آبی ویندوز 10 با آن مواجه شوند. در این حالت عبارت Stop Code: Memory Management در پایین صفحه نمایش داده می شود. این خطا نشان دهنده مشکل در عملکرد حافظه دستگاه است و معمولا مربوط به رم است.
درایورهای دستگاه ممکن است به درستی نصب نشده باشند. برای رفع خطای memory management درایورها را آپدیت کنید. اگر مشکل با به روز رسانی درایور یا به روز رسانی ویندوز حل نشد، اتصالات باید از نظر مشکلات سخت افزاری بررسی شوند.
یکی دیگر از خطاهای صفحه آبی مرگ Irql_not_less_or_equal است. این خطا هنگام راه اندازی و بوت شدن ویندوز رخ می دهد. اگر با خطای Irql_not_less_or_equal مواجه شدید، تمام وسایل جانبی مانند ماوس، کیبورد را از دستگاه خود جدا کنید. وجود این خطا نشان دهنده ناسازگاری یکی از اجزای کامپیوتر است. ممکن است یک قطعه رم یا کارت گرافیک مشکل نرم افزاری یا سخت افزاری داشته باشد.
ابتدا دستگاه را در حالت Safe Mode بوت کنید و درایورهای خود را به روز کنید. اگر مشکل برطرف نشد، وضعیت سخت افزاری قطعات باید توسط تعمیرکار لپ تاپ بررسی شود.نصب نادرست یا نادرست درایورها یکی از دلایل بالقوه خطاهای صفحه آبی است. می توانید درایورهای خود را از پنجره Device Manager به روز کنید.
اگر پس از نصب درایور کارت گرافیک خود با مشکل صفحه آبی (صفحه مرگ) مواجه شدید، به نکات زیر توجه کنید:
اگر هنگام اجرای ویندوز با صفحه آبی مواجه شوید، اتصالات سخت افزاری یا سخت افزاری سیستم تحت تأثیر قرار می گیرد. در این حالت به نکات زیر توجه کنید:
برای عیب یابی و رفع مشکل صفحه آبی مرگ نیز می توان از نرم افزارهای جانبی استفاده کرد. یکی از محبوب ترین نرم افزارهای حل مشکل صفحه آبی ویندوز BlueScreenView است.
نرم افزار BlueScreenView یک برنامه رایگان و قابل حمل است. یعنی نیازی به نصب آن نیست.
هنگامی که خطاهای صفحه آبی رخ می دهد، ویندوز یک فایل minidump تولید می کند. نرم افزار BlueScreenView این فایل minidump را دانلود و آن را تجزیه و تحلیل خواهد کرد. بر اساس اطلاعاتی که به دست می آورد، خطای صفحه آبی را تفسیر کرده و برای رفع آن توضیحاتی ارائه می کند. برای عیب یابی قسمت های مختلف آن می توانید از قسمت Windows Troubleshooting استفاده کنید.
در این مقاله به بررسی مشکل آبی شدن صفحه نمایش لپ تاپ در هنگام آبی شدن و راه های حل آن پرداختیم. اصول بیان شده برای تمامی نسخه های ویندوز اعمال می شود. پس برای حل صفحه آبی مرگ در ویندوز 7، ویندوز 8 یا ویندوز 10 می توانید این نکات را در نظر بگیرید.
اگر خودتان قادر به حل مشکل صفحه آبی نیستید، برای بررسی بیشتر باید از تعمیرکار لپ تاپ کمک بگیرید. فراموش نکنید سوالات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.