مشکلات وای فای همیشه یکی از مهم ترین مسائلی است که می توان با آن مواجه شد. در حال حاضر دسترسی به اینترنت یکی ازمهم ترین و اصلی ترین نیازهای هر فرد است و در غیاب آن امور روزمره با مشکل مواجه می شود. اما چگونه مشکل عدم اتصال وای فای در ویندوز 10 را برطرف کنیم؟
دلایل متعددی برای عدم دسترسی به اینترنت وجود دارد. اما موضوع این مقاله مشکلات WiFi ویندوز 10 است که به دلایل مختلف باعث عدم دسترسی کاربر به اینترنت می شود.
برای این منظور به رایج ترین این مشکلات می پردازیم و راهکارهای عملی برای رفع آنها ارائه می کنیم. پس با آرانکووین همراه باشید تا نحوه رفع عدم اتصال وای فای در ویندوز 10 را بیاموزید.
یکی از مشکلاتی که ویندوز 10 با آن مواجه است، عدم دسترسی کاربران به اینترنت پس از اتصال موفق وای فای است. در این حالت کاربر با موفقیت به وای فای متصل می شود اما به اینترنت دسترسی ندارد.
به طور کلی، این مسائل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از TCP / IP معیوب گرفته تا آدرس های IP مشکل ساز. اما برای رفع این مشکل ابتدا باید به سراغ ابزار «Internet connections» ویندوز بروید. برای دسترسی به آن کافیست مسیر زیر را دنبال کنید:
Settings > Update and security > Troubleshoot > Internet connections
اگر عیب یابی «Internet connections» جواب نداد، پنجره «Command» را باز کرده و دستورات زیر را به ترتیب اجرا کنید. پس از تایپ هر دستور، کلید Enter را فشار دهید تا ویندوز آن را شناسایی و اجرا کند.
1) netsh winsock reset
2) ipconfig / release
3) netsh int ip reset
4) ipconfig / renew
5) ipconfig / flushdns
گاهی اوقات پس از چندین بار تلاش برای اتصال به وای فای با پیغام «Windows 10 does not connect to Wi-Fi» مواجه می شوید. در این حالت به احتمال زیاد مشکل درایور آداپتور شبکه است.
اما برای حل این مشکل نیازی به انجام کارهای پیچیده ندارید. بهترین راه این است که درایور آداپتور شبکه را از سیستم حذف کنید و اجازه دهید ویندوز 10 دوباره آن را به طور خودکار نصب کند. برای این کار مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
1) از میانبر “Windows key + X” استفاده کرده و در پنجره باز شده روی “Device Manager” کلیک کنید.
2) روی “Network Adapter” کلیک راست کرده و “Uninstall” را انتخاب کنید تا مراحل حذف درایور شروع شود.
3) اگر صفحه دیگری در مقابل شما ظاهر شد، بر روی «Remove the driver software of this device» کلیک کنید.
4) سیستم را یکبار ریستارت کنید و اجازه دهید ویندوز درایور پاک شده را دوباره نصب کند.
اگر با پیغام Wi-Fi Doesn’t Have a Valid IP Configuration دریافت کردید، بهتر است از 4 دستور ذکر شده در قسمت اول استفاده کرده و آنها را اجرا کنید.
با این حال، اگر مشکل ادامه داشت، دو راه حل دیگر وجود دارد که می توانید برای کمک به آنها استفاده کنید.
اگرچه تغییر نام و رمز عبور شبکه هیچ ربطی به ویندوز 10 ندارد اما به نظر می رسد با کمک این روش مشکل بسیاری از افراد حل شده است.
به زبان ساده، روترها شبکه های خود را از طریق کانال های مختلف پخش می کنند. این هم مشکلی است که گاهی اوقات باعث ایجاد مشکل می شود. کافی است چند Router را در کنار هم قرار دهید و از یک کانال برای ارسال امواج آنها استفاده کنید.
در اینجا امواج موجود در هوا با یکدیگر تداخل پیدا کرده و باعث بروز چنین مشکلاتی می شوند. برای این منظور بهتر است وارد پورتال Router شده و کانال انتقال امواج آن را تغییر دهید.
حالا چند کانال مختلف را امتحان کنید ببینید مشکل حل شده است یا خیر. در صورت امکان، تنظیمات را روی خودکار قرار دهید تا روتر هر از گاهی کانال انتقال شبکه خود را تغییر دهد.
یکی از مشکلاتی که بسیاری از کاربران با آن مواجه هستند فراموشی رمز عبور روتر است. در نگاه اول ممکن است نگران آن نباشید، اما وقتی رمز وای فای خود را فراموش می کنید، متوجه بزرگی مشکل خواهید شد. زیرا در این صورت دیگر به پورتال روتر دسترسی ندارید و نمی توانید رمز وای فای خود را از طریق آن مشاهده کنید. در اینجا باید روتر را ریست کرده و تمام تنظیمات آن را بازنشانی کنید.
اما خوشبختانه به لطف ویژگی های ویندوز 10 می توان تمامی این مشکلات را دور زد و رمز وای فای را از طریق سیستم عامل مشاهده کرد. برای دسترسی به این تابع باید مراحل زیر را دنبال کنید:
1) روی نماد شبکه در نوار وظیفه کلیک راست کنید.
2) اکنون از میان گزینه های ارائه شده، “Open Network Internet Settings” را انتخاب کنید.
3) در پنجره باز شده بر روی گزینه Change adapter options کلیک کرده و آنها را وارد کنید.
4) سپس روی “Wireless features” کلیک کنید.
5) به تب “Security” رفته و تیک “Show Characters” را بردارید تا رمز عبور نمایش داده شود.
راه حل ساده دیگری برای مشکل WiFi وجود دارد: به روز رسانی درایور.
برای دریافت آخرین به روز رسانی درایورها، باید مسیر زیر را دنبال کنید:
1) روی منوی استارت کلیک راست کرده و از گزینه های موجود عبارت Device Manager را تایپ کنید.
2) اکنون درایور شبکه خود را از زیر گروه «Network Adapters» پیدا کرده و روی آن کلیک راست کنید. سپس از میان گزینه های ارائه شده، «Properties» را انتخاب کرده و به تب «driver» بروید.
3) سپس یکی از گزینه های “Update driver” یا “Roll back driver” را انتخاب کرده و بررسی کنید که آیا مشکلات شما حل شده است یا خیر.
تاکنون چندین راه برای حل وصل نشدن یا عدم تشخیص مشکل Wi-Fi ویندوز 10 ارائه کرده ایم. با این حال، اگر با استفاده از آنها به نتیجه ای نرسیدید، بهتر است منطقه جغرافیایی آداپتور وای فای خود را تغییر دهید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
1) کلید Win و کلید R را نگه دارید.
2) اکنون در پنجره باز شده عبارت devmgmt.msc را تایپ کرده و Enter را فشار دهید.
3) در زیر گروه Network Adapters، روی نام درایور آداپتور شبکه خود کلیک راست کنید. سپس روی “Properties” کلیک کرده و به تب “Advanced” بروید.
4) اکنون ناحیه مورد نظر خود را علامت زده و با کلیک بر روی “OK” تغییرات را ذخیره کنید.
البته لازم به ذکر است که تمامی آداپتورهای شبکه به این قابلیت دسترسی ندارند و امکان تغییر محدوده جغرافیایی آنها از طریق آن وجود ندارد.
هر از گاهی به دلایل مختلف می خواهیم یک شبکه Wi-Fi را “فراموش کنیم”. اما ممکن است برای برخی افراد پیدا کردن این ویژگی در ویندوز 10 کمی سخت باشد. برای دسترسی به این ویژگی، موارد زیر را انجام دهید:
1) منوی Start را باز کرده و “Settings” را تایپ کنید.
2) اکنون روی “Network and Internet” کلیک کرده و در منوی سمت چپ “WLAN” را وارد کنید.
3) روی “Manage known networks” کلیک کنید.
4) سپس شبکه مورد نظر خود را انتخاب کرده و بر روی دکمه «Forget» کلیک کنید.
اگر متوجه شدید که ویندوز 10 دائماً اتصال وای فای شما را قطع می کند، لازم نیست زیاد نگران باشید. علت این مشکل تنظیمات مدیریت برق ویندوز است. با این حال، می توانید به راحتی این تنظیمات را تغییر دهید و مشکل را حل کنید. فقط به روش های ذکر شده در زیر دقت کنید:
1) روی منوی استارت کلیک راست کرده و از گزینه های موجود عبارت Device Manager را تایپ کنید.
2) اکنون درایور شبکه خود را از زیر گروه «Network Adapters» پیدا کرده و روی آن کلیک راست کنید. سپس از میان گزینه های ارائه شده، «Properties» را انتخاب کرده و به تب «Power Management» بروید.
3) علامت “Allow the computer to off this device to save battery” را بردارید تا این مشکل برطرف شود.
فایروال ویندوز 10 که به طور کلی وظیفه محافظت از سیستم را در برابر تهدیدات خارجی بر عهده دارد، گاهی اوقات شبکه های مختلف را مسدود کرده و از دسترسی کاربر به اینترنت جلوگیری می کند.
البته این مشکلی نیست که قابل حل نباشد. فقط “Command Prompt” را در حالت “Administrator” اجرا کرده و دستور “netsh advfirewall set allprofiles state off” را تایپ کنید. حالا Enter را فشار دهید و ببینید آیا عملکرد سیستم تغییر کرده است یا خیر.
علاوه بر فایروال ویندوز، برنامه های آنتی ویروس نیز می توانند شبکه را مسدود کنند. برای این منظور بهتر است وارد تنظیمات آنتی ویروس خود شده و از آنجا مشکل را برطرف کنید.
گاهی اوقات دلایل عدم اتصال وای فای در ویندوز 10 مربوط به خارج از سیستم عامل بوده که عامل اصلی آن مشکلات مودم و روتر است. معمولا روشن و خاموش کردن مودم می تواند کش و کش DNS را پاک کند. اگر مودم مشکل جدی داشته باشد پس از خاموش شدن به درستی روشن نمی شود و این به شما امکان می دهد دلیل اصلی عدم اتصال به شبکه را دریابید. حتی اگر یک آپدیت جدید سیستم عامل را روی مودم خود نصب کرده و آن را مجددا راه اندازی نکنید، باز هم ممکن است مشکل داشته باشید.
اکثر مودم ها دارای کلید روشن/خاموش اختصاصی هستند. اگر مودم شما چنین کلیدی ندارد، می توانید با جدا کردن سیم برق آن را مجددا راه اندازی کنید. با این حال، توصیه می شود از کلید فیزیکی یا کلید نرم افزار در پنل مدیریت مودم یا در یک برنامه مرتبط استفاده کنید. پس از روشن کردن مودم، بهتر است ابتدا سعی کنید از طریق دستگاه دیگری مانند تلفن همراه یا تبلت ارتباط برقرار کنید. اگر برای اتصال به اینترنت در دستگاه ثانویه خود نیز مشکل دارید، باید با ارائه دهنده خدمات شبکه خود تماس بگیرید.
اتصال ضعیف کابل گوشی به مودم می تواند یکی از دلایل اصلی اما بسیار ساده عدم اتصال ویندوز 10 به وای فای باشد. بنابراین بهتر است کابل تلفن را از مودم جدا کرده و مجدداً یک بار وصل کنید. اگر چراغ اتصال اینترنت روی مودم روشن نیست، این می تواند نشان دهنده مشکل در اتصال کابل یا برقراری ارتباط با ارائه دهنده شبکه باشد.