مایکروسافت در نهایت برخلاف اعلام قبلی خود مبنی بر اینکه بعد از ویندوز ۱۰ نسخه دیگری از ویندوز وجود نخواهد داشت، از ویندوز ۱۱ رونمایی کرد. برای برخی افراد، درک تفاوتهای ویندوز ۱۱ ممکن است خسته کننده باشد. اما نگران نباشید، ما در ادامه به قابلیتهای جدید ویندوز ۱۱ اشاره کردهایم. گویا مایکروسافت در طراحی ویندوز ۱۱ سعی داشته آن را شبیه به سیستمهای اپل کند و و اعلام کرده که ویندوز ۱۱ برای گیمرها فوقالعاده مناسب است.
با این حال، تفاوت های ویندوز ۱۰ و ۱۱ بسیار جزیی است. ما در ادامه این مطلب قصد داریم به قابلیت های ویندوز ۱۱ اشاره کنیم. آگاهی از این قابلیتها کمک میکند تا کاربران راحتتر از این سیستم عامل استفاده کنند.
ویندوز ۱۱ جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت است که بسیاری پس از ارتقا از آن به عنوان یک ویندوز با بهبود عملکرد و تجربه کاربری بهتر یاد میکنند. افرادی که رایانه شخصی آنها نیازهای سیستم را برآورده میکند، می توانند بدون هزینه از ویندوز ۱۰ به ویندوز ۱۱ ارتقا دهند. ویندوز ۱۱ با طراحی و پیکربندی جدید مثل منوی استارت متفاوت، ابزارکها و یک تجربه کاملاً جدید در بازی ارائه شده است.
نسخه جدید ویندوز تغییرات جدید زیادی را برای تجربه کاربری بهتر ایجاد کرده است. ویندوز ۱۱ قابلیتهای جدیدی دارد که ما در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مایکروسافت، همواره سعی داشته که یک رابط کاربری یا Interface مناسب را طراحی کند، همانگونه که در ویندوز ۷، ۸، ۱۰ و اکنون در ویندوز ۱۱ میبینیم. مانند هر زمان دیگری یکی از بزرگترین تغییرات در ویندوز ۱۱ یعنی روی بخش Interface اعمال شده است. منوی اسارت کاملا متفاوت ظاهر شده و از نظر زیبایی، دلپذیرتر است.
بخش تسک بار در مرکز واقع شده و کاربران سیستم عامل مک کروم به راحتی با رابط کاربری جدید ویندوز ۱۱ هماهنگ میشوند. البته ممکن است که کاربران سایر ویندوزها کمی زمان ببرد تا با فضای Interface ویندوز ۱۱ عادت کنند. نمادها و انیمیشنها نیز ظاهر بهتری دارند و حالت تاریک نیز یکپارچه تر به نظر میرسد. مایکروسافت ادعا میکند که رابط کاربری ویندوز ۱۱ به افراد کمک میکند تا از بودن در یک محیط پویا و کارآمد لذت ببرند.
ویجتها رسما بازگشتهاند! مایکروسافت با معرفی پنل “اخبار و علایق” در نوار ابزار ویندوز ۱۰، ویجتها را آزمایش کرد و قصد دارد آنها را به سطح بعدی در ویندوز ۱۱ برساند. گفته میشود که ویجتهای جدید یک فید شخصیسازی شده ارائه میکنند که توسط Edge ارائه میشوند. ویجتهای جدید در ویندوز ۱۱ قابلیت گسترش دارند و میتوان آن را به اندازه کل صفحه نمایش در آورد.
مایکروسافت به کاربر اجازه میدهد تا شکل پنجره برنامههای مختلف را روی صفحه تغییر دهید. اخیراً اپل قابلیت تنظیم ویندوز را به گونهای اضافه کرده است که دقیقاً نیمی از فضای صفحه را در آخرین سیستم عامل مک خود که کاربران ویندوز برای مدت طولانی در اختیار داشتند، از آن خود میکند. مایکروسافت با معرفی طرحبندیهای snap، طیف متفاوتی از طراحیهای متفاوت را برای ویندوز ۱۱ ارائه میدهد. کاربر همچنین میتواند یک طرح بندی سفارشی ایجاد کرده و آن را برای استفاده در آینده ذخیره کند.
تیمهای مایکروسافت یک محصول بسیار موفق بوده است، از داشتن ۲۰ میلیون کاربر در ۲ سال اخیر که اکنون به ۱۵۰ میلیون کاربر رسیده است. مایکروسافت میخواهد تیمهایی را بزرگتر از یک اپلیکیشن محل کار بسازد و دکمهای برای دسترسی آسان در ویندوز ۱۱ برای آن در نظر گرفته است. این برنامه کراس پلتفرم است که روی ویندوز، iOS و اندروید اجرا میشود. همچنین برای افرادی که برنامه را نصب نکردهاند با پیامک کار میکند.
ویندوز ۱۱ اکنون از برنامههای اندروید پشتیبانی میکند. مایکروسافت برنامههای اندروید را یکپارچه کرده است و اکنون در فروشگاه مایکروسافت در دسترس هستند. رقیب آنها اپل نیز سعی کرده برنامههای تلفن همراه را روی رایانههای شخصی ادغام کند که با توجه به اینکه اپل از سخت افزار اختصاصی به ویژه از همان CPU در دستگاههای خود استفاده میکند، تا حد زیادی موفقیتآمیز بوده است.
بازی ابری ایکس باکس هم اکنون در این برنامه در ویندوز ۱۱، به همراه کارت بازی در دسترس است. ویژگیهایی مانند DirectStorage و AutoHDR برای بهبود عملکرد اضافه شده است. ذخیرهسازی مستقیم بازیها را با بارگیری از فضای ذخیرهسازی روی کارت گرافیک سرعت میبخشد و AutoHDR کیفیت تصویر بهتری را با محدوده رنگ و عمق تصویر بیشتر تولید میکند.
مایکروسافت برخی بهبودهای حیاتی را در ویندوز ۱۱ اعمال کرده که فقط در بیرون وجود ندارد. گفته شده است که این مرور سلام ویندوز، بیدار کردن کامپیوتر از حالت خواب همگی سریعتر از قبل خواهد بود. بهروزرسانیهای ویندوز کوچکتر و کارآمدتر خواهند بود که باعث بهبود عمر باتری نیز میشود. اما برای این کار یک تراشه Trusted Platform Module (TPM) برای نصب ویندوز ۱۱ مورد نیاز است.
ویندوز ۱۱ برای کسبوکارها و افرادی که بهروزرسانیهای دوبار در سال ویندوز ۱۰ را دوست ندارند، به دلیل احتمال باگهایی که با هر نسخه جدید معرفی میشوند، یک موهبت است. ویندوز ۱۱ تنها یک بار در سال به روز رسانی ویژگیها را دریافت میکند. بهتر از آن، میتوانید کنترل کنید که آیا هر بهروزرسانی ویژگی جدید نصب شود یا خیر.
هنگامی که مایکروسافت به روزرسانی ویژگی سالانه ویندوز ۱۱ را برای عموم منتشر میکند، به طور خودکار نصب نمیشود. در عوض، ویندوز به شما اطلاع میدهد که با یک پیام و پیوند «دانلود و نصب» در قسمت تنظیمات بهروزرسانی ویندوز در دسترس است.
اگر نمیخواهید آن را نصب کنید، پیام را نادیده بگیرید و رایانه شما به همان شکلی که هست، باقی میماند. هر زمان که میخواهید به روز رسانی را نصب کنید، فقط روی پیوند کلیک کرده و دستورالعملها را دنبال کنید. یک نکته وجود دارد. هنگامی که نسخه فعلی ویندوز ۱۱ شما به چیزی برسد که مایکروسافت آن را «پایان سرویس» مینامد، ویندوز ۱۱ بهروزرسانی ویژگی جدیدتری را بهطور خودکار نصب میکند.
با این حال، از نظر تئوری امکان نادیده گرفتن بهروزرسانیهای برخی از ویژگیها وجود دارد. از آنجایی که آنها هر سال منتشر میشوند، میتوانید یک نسخه را نصب کنید و از نصب نسخه بعدی که منتشر شده است خودداری کرده و سپس نسخه بعدی را نصب کنید.
ویندوز ۱۱ که به طور رسمی در ۵ اکتبر ۲۰۲۱راهاندازی شد، به نظر یک ارتقاء امیدوارکننده است و کاربران با استفاده از آن اوقات خوشی را خواهند داشت. مایکروسافت تصمیمات درست زیادی گرفته و ویژگیهایی را پیادهسازی کرده است که به ابزارهای واقعی تبدیل میشوند.