مدت زمان کوتاهی از راهاندازی و رونمایی ویندوز ۱۱ میگذرد، به همین دلیل هم کاملا عادی است که کاربران با مشکلات و باگهایی مواجه شوند. اگر شما هم به تازگی سیستم عامل رایانه خود را ارتقا دادهاید، ممکن است که با مشکلاتی روبهرو شوید.
برخی از اشکالات به وجود آمده در نتیجه عملکرد نادرست تنظیمات در سطوح عمیقتر است، در حالی که برخی از موارد به دلیل ناهنجاری در کد نرم افزار پشتیبانی رخ میدهند. ما در ادامه این مطلب قصد داریم مشکلات رایج ویندوز ۱۱ به همراه نکاتی برای رفع آنها را بیان کنیم. بیان این راهحلها کمک میکند تا تجربه کاربری بهتری را تجربه کنید.
یکی از مشکلات رایج ویندوز۱۱، به ویژه برای کاربرانی که ویندوز ۱۰ را به ۱۱ ارتقا دادند این است که درایوهای SSD رایانه با عملکرد پایینتری عمل میکنند. بخش نظرات مایکروسافت پر است از شکایات مرتبط به سرعت SSD. این افت سرعت توسط بسیاری از انجمنهای معتبر تایید شده است.
خوشبختانه برای این مشکل ویندوز ۱۱، یک راه حل بسیار آسان وجود دارد که توسط مایکروسافت منتشر شده است. البته این موضوع را به خاطر بسپارید که این به روزرسانی به صورت خودکار روی سیستم عامل شما صورت نمیگیرد، بنابراین باید به صورت دستی نصب شود. یعنی کاربر باید به بخش به روزرسانی ویندوز و برنامههای مایکروسافت مراجعه کند. بعد از به روزرسانی مشکلات SSD و عملکرد هارد دیسک برطرف میشود.
برای کاربرانی که قصد دارند ویندوز ۱۰ رایانه خود را به ویندوز ۱۱ ارتقا دهند، یک خطا میتواند آزاردهنده و همانند یک مانع باشد. ما در مورد کد خطا 0x80070070 صحبت میکنیم که بیشتر زمانی رخ میدهد که فضای کافی برای نصب تنظیمات مورد نیاز روی سیستم شما وجود نداشته باشد.
به جای حذف برنامهها و نرم افزارها برای جبران فضا، یک روش آسان از طریق Windows Central)) میتواند کار را برای شما آسانتر کند. حذف فایلهای موقت از سیستم شما، شاید فضایی را که برای ادامه کار با کامپیوتر خود نیاز دارید را فراهم کند.
برای حذف فایلهای موقت از کامپیوتر خود، به تنظیمات بروید، روی System و سپس روی گزینه Storage کلیک کنید. در اینجا بخشی به نام فایلهای موقتی را خواهید دید. با کلیک بر روی آن، بخشی باز میشود که میتوانید انتخاب کنید تا کدام فایلها حذف شوند. مطمئن شوید که Windows Setup temporary files یا Windows ESD installation files را حذف نکنید، این فایلهای ارتقای سیستمعامل هستند.
اگر نمیتوانید از گوگل Chrome در ویندوز ۱۱ سیستم خود استفاده کنید، این ممکن است به دلایل زیادی باشد. ممکن است به دلیل مشکلات سازگاری، فایلهای خراب یا رفتار متناقض یک برنامه باشد. برای عیبیابی، میتوانید سیستم خود را مجدداً راهاندازی کرده و دوباره Chrome را بررسی کنید تا ببینید درست کار میکند یا خیر.
در غیر این صورت به نماد Google Chrome بروید، روی آن کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید. سپس روی تب Compatibility کلیک کرده و گزینه Run compatibility troubleshooter را انتخاب کنید.
با مسئولیت خود، ممکن است بخواهید هر برنامه آنتی ویروسی را که روی سیستم نصب کردهاید را غیرفعال کنید یا Google Chrome را در لیست سفید تنظیمات آن قرار دهید.
اگر با این کار مشکل برطرف نشد، ممکن است لازم باشد پوشه حاوی اطلاعات نمایه Google Chrome را حذف کنید. برای انجام این کار، کلید Windows + R را فشار دهید تا کادر Run باز شود.
اگر باز هم مشکل برطرف نشد، ممکن است از شما خواسته شود که تنظیمات شبکه را با فشار دادن میانبر Windows + I را مجددا راهاندازی کنید. در ویندوز Network & Internet را انتخاب کرده و روی تنظیمات شبکه پیشرفته کلیک کنید. در تب More Settings هم میتوانید گزینه Network reset را انتخاب کنید.
یکی از مشکلات رایج ویندوز ۱۱ و البته از نوع عجیب آن، مسدود شدن نوار جستوجو است. به همین دلیل هم کاربران قادر به تایپ آدرسها یا عبارت های جستجو نیستند. کاربران همچنین گزارش دادهاند که هنگام تایپ کردن در نوار جستجو قادر به دیدن فایلها و برنامهها نیستند.
اگر هیچ یک از راه حلهای واضح مانند راهاندازی مجدد رایانه شخصی یا جستوجوی عیبیابی، به درستی کار نکرد، اولین گزینه این است که SearchHost.exe را به صورت دستی راه اندازی مجدد کنید.
برای انجام این کار، Task Manager را با فشار دادن Ctrl+Alt+Del باز کنید و به دنبال فایل SearchHost.exe بگردید. سپس End Task را انتخاب کرده و روی End Process کلیک کنید. سپس End Task را انتخاب کرده و روی End Process کلیک کنید.
همچنین، میتوانید سرویس Windows Search را با فشار دادن Win+R راهاندازی مجدد کنید تا کادر Run باز شود. سپس services.msc را وارد کنید تا کنسول Services باز شود و Search Windows را جستجو کنید. روی آن دوبار کلیک کنید تا پنجره Properties باز شود. حالا دکمه Stop را بزنید و سپس روی Start کلیک کنید.
برای کاربرانی که با نوار جستجو در ویندزو ۱۱ مشکل دارند، بهترین گزینه بازسازی فهرست جستجو است. تنظیمات را با فشردن کلیدهای Win+I باز کرده، روی Privacy & Security کلیک کرده و سپس در قسمت سمت راست گزینه Searching Windows را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده گزینه Advanced indexing options را در پایین انتخاب کرده و سپس روی گزینه Advanced بروید. در اینجا گزینه Rebuild را کلیک کنید. این مشکل نمایهسازی را برطرف میکند و فایلها یا برنامهها اکنون باید طبق معمول نشان داده شوند.
یکی دیگر از مشکلات رایج ویندوز ۱۱ که بسیاری از کاربران به محض ارتقا سیستم عامل خود با آن روبهرو میشوند، اشکال رندر رنگ است. رندر رنگ یعنی در ویندوز ۱۱، رنگها به اشتباه روی صفحه نمایش به صورت HDR نمایش داده میشوند. این برای ویراستاران یا متخصصانی که مجبورند همه روزه از نرمافزار ویرایش تصویر استفاده کنند، کاملاً ناامید کننده به نظر میرسد.
زمانی که رنگهای سفید یا پسزمینهها روشنتر و غیر واقعی باشند، ممکن است روی ماهیت تصویر تاثیر بگذارند. رنگهای افست (Offset) زمانی که قرار است سفید خالص باشند، زرد روشن به نظر میرسند.
مایکروسافت این مشکل را پذیرفته و علت آن را آیپیهای ویندوز ۱۱، ۳۲ میداند که مجموعهای از اطلاعات و خطاهای غیر منتظره را به صفحه نمایش باز میگرداند. مایکروسافت تاکید کرده است که این اشکال روی همه برنامههای مدیریت پروفایل رنگ تاثیر نمیگذارد و ادعا میکند که آنها در حال کار بر روی مشکل رنگ ویندوز ۱۱ نسخه 21H2 هستند.