Task Manager از زمان آغاز به کار خود در دهه 1990 تغییرات محدودی را شاهد بوده است. اما مایکروسافت در جدیدترین آپدیت ویندوز 11 جدا از تغییر ظاهر این ابزار، ویژگی های جدیدی را نیز برای آن در نظر گرفته است که در ادامه به آن می پردازیم.
سرانجام پس از مدت ها انتظار، مایکروسافت حالت تاریک را برای این ابزار معرفی کرد. ویندوز 11 توجه ویژه ای به حالت تاریک داشته است و از این رو بخش های مختلف این سیستم عامل از این قابلیت پشتیبانی می کنند. اما در این بین، Task Manager هرگز چنین قابلیتی را دریافت نکرده بود. به لطف آپدیت جدید ویندوز 11، اکنون می توانیم از حالت تاریک مدیر وظیفه نیز استفاده کنیم. باید توجه داشته باشیم که این قابلیت تنها زمانی برای Task Manager فعال می شود که کل محیط سیستم عامل تاریک باشد.
از دیگر ویژگی های جدید Task Manager باید به حالت کارایی اشاره کرد. این به شما امکان می دهد منابع سیستمی را که توسط برنامه های در حال اجرا در پس زمینه استفاده می شود محدود کنید. این اجازه می دهد تا برنامه هایی که نیاز زیادی به آنها ندارید استفاده از بخش قابل توجهی از منابع سیستم را متوقف کنند.
البته باید به محدودیت های این قابلیت هم اشاره کنیم. اول از همه باید بگوییم که امکان قرار دادن فرآیندهای فعال در این بخش وجود ندارد. دوم، برخی از فرآیندهای ویندوز را نمی توان بدون توجه به منابع مصرفی در این بخش قرار داد. به گفته مایکروسافت، این فرآیندها معاف هستند زیرا برای عملکرد سیستم عامل مورد نیاز هستند.
برای استفاده از این قابلیت، ابتدا باید روی یک فرآیند کلیک کنید تا انتخاب شود و سپس پس از کلیک بر روی نماد سه نقطه در سمت راست قسمت بالایی، گزینه Efficiency Mode را انتخاب کنید.
این پیام نشان می دهد که چنین کاری ممکن است باعث مشکلات پایداری سیستم شود. باید توجه داشته باشیم که قرار دادن تعداد زیادی پردازش در این قسمت چندان منطقی نیست و اگر سیستم شما منابع سخت افزاری محدودی دارد، بهتر است فرآیندهای بی اهمیت را به طور کامل غیرفعال کنید.
هنگامی که این ویژگی را فعال می کنید، نماد برگ سبز در کنار فرآیند مورد نظر ظاهر می شود.
برای غیرفعال کردن می توانید دوباره همین روند را تکرار کنید.
از دیگر تغییرات عمده بصری، باید به قرارگیری تب ها در سمت چپ رابط کاربری اشاره کرد. یعنی زبانه های معروف دیگر در قسمت بالایی نیستند.
در این تب ها خبری از نام آنها نیست و خود آیکون ها به خوبی پیام را منتقل می کنند. در عین حال، مایکروسافت اندازه این آیکون ها را به اندازه کافی بزرگ کرد تا کاربران هنگام استفاده از صفحه نمایش های لمسی در استفاده از آنها دچار مشکل نشوند.
برای کاربرانی که با این آیکون ها آشنایی ندارند، می توانند روی نماد منوی همبرگر در قسمت بالای برگه ها کلیک کرده و با آن نام تب مورد نظرشان ظاهر شود.
همچنین گزینه هایی مانند End Task و Run New Task در سمت راست قسمت بالای رابط قابل مشاهده هستند.
گزینه های مختلف مربوط به تنظیمات Task Manager اکنون در یک صفحه ادغام شده اند و دسترسی کاربران را نسبت به قبل آسان تر می کند. برای ورود به این صفحه باید روی نماد چرخ دنده در سمت چپ در قسمت پایین رابط کلیک کنید.
در مجموع تسک منیجر از نظر ظاهری تغییرات بیشتری داشته و از نظر کارکردهای متنوع تفاوت چندانی با نسخه قبلی ندارد. اما در هر صورت، خوب است که این ابزار محبوب اکنون ظاهر مدرن تری دارد.