اگر نسخه سی و دو بیتی ویندوز 10 را هم اکنون در سیستم خود اجرا میکنید، شما میتوانید با مورد استفاده قرار دادن مجوز ویندوز 10 خود جهت ارتقا به نسخه شصت و چهار بیتی اقدام کنید، ولی این کار نیاز به نصب دوباره کامل ویندوز دارد. در ادامه این مطلب نحوه انجام این کار را برای شما بیان میکنیم.
عکس 1: ارتقا ویندوز 10 از نسخه 32 بیتی به 64 بیتی
خوشبختانه ویندوز 10 میتواند بر روی هر دو معماری پردازنده سی و دو بیتی و شصت و چهار بیتی اجرا شود. اگر یک لپتاپ یا کامیپوتر دارید که از ویندوز سی و دو بیتی استفاده میکند، شما قادر خواهید بود بدون خرید لایسنس جدید جهت ارتقای آن به ویندوز شصت و چهار بیتی اقدام کنید. تنها بدی کار این بوده که متاسفانه هیچ مسیر مستقیمی جهت انجام این کار طراحی نشده و این پروسه شامل پاک کردن windows و نصب دوباره آن است.
ممکن است بنظر برسد که هر دو نسخه سی و دو بیتی و شصت و چهار بیتی ویندوز قابلیتهای مشابهی را ارائه میدهند، ولی هنگامی که به نسخه شصت و چهار بیتی (x64) ارتقا میدهید، رایانه شما قادر خواهد بود از مزیت بکارگیری مقادیر بسیار بالای حافظه (تا دو ترابایت) استفاده کرده و هرگز دوباره به ظرفیت حافظه چهار گیگابایتی نسخه سی و دو بیتی محدود نخواهد بود.
امکان دسترسی به حافظه بیشتر باعث میشود که شما قادر باشید نرم افزارهای بسیار بیشتری را به طور همزمان در دستگاه خود اجرا کنید که این امر بر روی تجربه کاربری شما تأثیر بسیار خوبی خواهد گذاشت و قادر خواهید بود هر دو نوع نرم افزارهای سی و دو بیتی و شصت و چهار بیتی را اجرا کنید. یکی دیگر از مزایای بسیار حائز اهمیت مورد استفاده قرار دادن ویندوز شصت و چهار بیتی این است که این نسخه به بهبود بهرهوری روی سایر کارهایی که به حافظه بالایی نیاز دارند، کمک میکند.
به عنوان مثال هنگامی که فیلمها را رندر میکنید، باز کردن زبانههای بسیار زیاد در مرورگر وب و یا حتی کار کردن با ماشینهای مجازی در دسته کارهایی قرار میگیرند که بر روی سیستمهای شصت و چهار بیتی به مراتب بهتر اجرا میشوند. در ادامه این مطلب با مراحل تبدیل ویندوز سی و دو بیتی به شصت و چهار بیتی آشنا خواهیم شد.
در ادامه، مطالب زیر را برای شما بیان میکنیم:
نحوه عیب یابی و رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 10
اگر هم اکنون روی دستگاه خود ویندوز 10 سی و دو بیتی را اجرا کرده و میخواهید آن را به نسخه 64 بیتی ارتقا دهید، در ابتدا نیاز است بررسی کنید که آیا دستگاه شما یک پردازنده شصت و چهار بیتی و حداقل 2 گیگابایت رم دارد یا خیر. همینطور باید مطمئن شوید که دیگر بخشهای دستگاه شما از درایوهای شصت و چهار بیتی پشتیانی میکنند.
برای بررسی کردن این امر که آیا پردازنده میتواند ویندوز 10 شصت و چهار بیتی را اجرا کند یا خیر، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
عکس 2: مشخص کردن سازگاری شصت و چهار بیتی از تنظیمات ویندوز
پس از تکمیل مراحل گفته شده در بالا، به این نتیجه خواهید رسید که آیا دستگاه نسخه 32 بیتی ویندوز 10 شما از پردازنده 64 بیتی پشتیبانی میکند یا خیر. با این حال، درصورتی که گزینه زیر را مشاهده کنید، به این نتیجه خواهید رسید که متاسفانه سیستم شما از نسخه شصت و چهار بیتی Windows 10 پشتیبانی نمیکند.
سیستم عامل 32 بیتی، پردازنده مبتنی بر x86
اگر دستگاه شما الزامات لازم جهت اجرای نسخه شصت و چهار بیتی را ندارد، پیشنهاد میکنیم یک رایانه جدید خریداری کنید که سایر الزامات سیستم را دارا باشد.
با اینکه هم اکنون اکثر رایانههایی که از سختافزار نسبتاً مدرن استفاده میکنند میتوانند هر نسخهای از ویندوز 10 را اجرا کنند، اما همچنان باید بررسی کنید که پردازنده شما چهار قابلیت حائز اهمیت زیر را داشته باشد:
برای اطمینان از این امر که پردازنده دارای این چهار قبلیت مورد نیاز است و درواقع امکان تبدیل ویندوز سی و دو بیتی به شصت و چهار بیتی وجود درد، میتوانید از ابزار خط فرمان مایکروسافت به اسم Coreinfoکمک بگیرید. مراحل انجام این کار چنین است:
عکس 3: دانلود ابزار خط فرمان مایکروسافت به اسم Coreinfo
عکس 4: Extract all
عکس 5: Command Prompt را در Explorer باز کنید
عکس 6: بررسی سازگاری پردازنده شصت و چهار بیتی
پس از تکمیل مراحل گفته شده در بالا، درصورتی که ابزار تأیید کند که قابلیتها در دسترس هستند، شما قادر خواهید بود به نسخه شصت و چهار بیتی ویندوز 10 ارتقا دهید.
مراحل نصب ویندوز 10 توانایی شناسایی سایر مشکلات پردازنده را به صورت خودکار دارد، ولی ابزار خط فرمان مایکروسافت به اسم Coreinfo به شما این امکان را میدهد که سایر این قابلیتها را پیش از رسیدن به آن مرحله مشخص مورد بررسی قرار دهید.
تا اینجا به بررسی سازگاری CPU پرداختیم و مشخص کردیم که آیا پردازنده میتواند ویندوز 10 شصت و چهار بیتی را اجرا کند یا خیر. در کنار این دو نیاز است بررسی کنید که آیا اجزای دیگر همچون کارتهای گرافیک و صدا با نسخه شصت و چهار بیتی ویندوز 10 سازگار هستند یا خیر.
اگر هم اکنون نسخه 32 بیتی ویندوز 10 را اجرا میکنید و سخت افزار دستگاه شما نسبتا جدید است، احتمال زیادی وجود دارد که نسخههای شصت و چهار بیتی درایورها را پیدا کنید. به این منظور نیاز است به وبسایت سازنده دستگاههای مد نظر خود سر بزنید و سپس وجود درایور برای معماری شصت و چهار بیتی را بررسی کنید.
شما میتوانید با استفاده از کلید محصول ویندوز 10 جهت نصب نسخه 32 بیتی و همینطور 64 بیتی اقدام کنید. تنها مانعی که وجود دارد این است که نیاز بوده این ارتقا را خود شما به صورت دستی اجرا کنید. در حقیقت نیاز است نسخه قبلی ویندوز را به کل حذف کرده جهت نصب یک نسخه جدید از windows 10 با معماری جدید اقدام کنید.
نخستین گام جهت تبدیل ویندوز سی و دو بیتی به شصت و چهار بیتی ایجاد یک مدیای نصب است و انجام این کار با کمک گرفتن از ابزار Microsoft Media Creation و همینطور ساخت مدیای قابل بوت یواسبی انجام میگیرد. شما نیاز است یک فلش درایو که حداقل هشت گیگابایت ظرفیت ظرفیت دارد تهیه کنید و سپس مراحل بیان شده در زیر را دنبال کنید:
عکس 7: دانلود ابزار ایجاد مدیای نصب ویندوز 10
عکس 8: دکمه Use the recommended options for this PC
عکس 9: ارتقا ویندوز 10 از نسخه 32 بیتی به 64 بیتی
عکس 10: گزینه USB flash drive
عکس 11: USB flash drive را از لیست انتخاب کنید
پس از تکمیل مراحل گفته شده در بالا، این ابزار جهت بارگیری فایلهای نصب اقدام کرده و مدیای قابل بوت سازگار با نسخه شصت و چهار بیتی Windows 10 را برای شما میسازد.
هنگامی که آماده ارتقای ویندوز 10 سی و دو بیتی به شصت و چهار بیتی هستید، قبل از انجام ارتقا، امکان دارد لازم باشد یکسری تنظیمات را تغییر داده تا به رایانه این امکان را بدهید که از درایو فلش USB شروع به کار کند. برای تغییر دادن ترتیب بوت شما باید به BIOS یا UEFI سیستم به صورت کامل دسترسی داشته باشید.
معمولاً، این پروسه مستلزم کلیک کردن بر روی یکی از کلیدهای فانکشن یعنی F12، F1، F2، F3، F10 یا حتی کلیک کردن بر روی Esc، یا کلید Delete به محض روشن شدن رایانه است. در هر حال دستورالعملهای وارد شدن به BIOS سیستم میتواند با توجه به نوع سازنده مادربرد و همینطور مدل آن کاملا متفاوت باشد و نیاز است به این منظور به وبسایت سازنده مادربرد مراجعه کرده و از آن کمک بگیرید.
بعد از اینکه به فیرمویر دستگاه خود دسترسی پیدا کردید، به دنبال منوی Boot بروید و ترتیب بوت را به صورتی پیکربندی کنید که flash drive در ابتدا قرار بگیرید. اکنون سایر تغییرات را ذخیره کنید و سپس خارج شوید.
هشدار: قابل توجه است که به وجود آوردن یکسری تغییرات در BIOS سیستم نیازمند دقت و همینطور توجه زیادی بوده؛ زیرا امکان دارد با یک تغییر نامناسب و غلط باعث از دست رفتن دیتاهای بسیار حائز اهمیتی بشوید. از این رو قبل از ایجاد کوچکترین تغییر، توصیه میشود یک نسخه پشتیبان از تمام دادههای روی سیستم خود تهیه کنید.
همینطور میتوانید یک کپی از تمام فایلهای خود بر روی یک external drive یا روی OneDrive تهیه کنید و اینگونه بعد از ارتقای سیستم قادر هستید به راحتی آنها را بازیابی کنید.
عکس 12: Windows Setup
عکس 13: گزینه نصب Windows Setup
عکس 14: گزینه کلید محصول ویندوز 10
عکس 15: ادیشن Windows 10
عکس 16: با علامت زدن گزینه I accept the license terms شرایط مجوز را بپذیرید
عکس 17: گزینه Custom: Install Windows only (Advanced)
ویندوز در پروسه نصب، سایر پارتیشنهای مورد نیاز و ضروری را مجددا ایجاد خواهد کرد. قابل توجه است که هیچ نیازی به حذف کردن پارتیشنها از درایوهای ثانویه وجود دارد.
عکس 18: گزینه حذف پارتیشن Windows 10
پس از اینکه مراحل گفته شده در بالا را انجام دادید و تبدیل ویندوز سی و دو بیتی به شصت و چهار بیتی به پایان رسید، برنامه نصب، نسخه شصت و چهار بیتی Windows 10 را بر روی رایانه یا لپتاپ شما نصب خواهد کرد.
هنگامی که پروسه نصب پایان یافت، نیاز است از دستورالعملهایی که بر روی صفحه برای شما نمایش داده میشود استفاده کرده و سپس یک حساب کاربری به وجود بیاورید، ترجیحهای کاربری مورد نظر خود را مشخص کنید و تنظیمات ضروری را انجام دهید.
بعد از نصب توصیه میشود به تنظیمات > Update & Security > ویندوز آپدیت بروید و اطمینان حاصل کنید که جدیدترین نسخه وصلهها و همینطور درایورها بر روی سیستم شما نصب شدهاند. شما قادر خواهید بود جهت انجام این کار یکسری ابزارها همچون درایور پک سلوشن را نیز مورد استفاده قرار دهید.