اگر رایانه شما با خطای صفحه آبی مواجه شد، از دستورالعملهای بیان شده در این مطلب جهت عیب یابی و رفع این مشکل در ویندوز 10 استفاده کنید. امکان دارد در طول فرآیند ارتقاء ویندوز 10، هنگامی که رایانه بوت میشود یا حتی هنگامی که کاملا عادی در حال استفاده کردن از رایانه خود هستید، با خطای صفحه آبی مواجه شوید. آزاردهنده ترین قسمت این است که شما فقط یک پس زمینه آبی را مشاهده خواهید کرد که حتی اطلاعات کافی درباره علت واقعی نمایش داده شدن آن ندارید.
سیستم شما پیامی مانند «کامپیوتر شما با مشکل مواجه شده و نیاز به راه اندازی مجدد دارد» را نمایش خواهد داد. اگرچه نمایش داده شدن خطای صفحه آبی علت مشخصی ندارد، اما معمولا این خطا به خاطر انجام به روز رسانی یا نصب درایور بر روی سیستم ظاهر میشود. در ادامه این مطلب، چندین روش جهت عیب یابی و رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 10 برای شما بیان میکنیم.
در ادامه، مطالب زیر را برای شما بیان میکنیم:
هنگامی که ویندوز 10 را به نسخه جدیدی ارتقا میدهید، امکان دارد به دلایل بسیاری خطای صفحه آبی ظاهر شود. به عنوان مثال، یکی از از دلایل میتواند ناسازگاری رایانه شما با یک برنامه قدیمی یا نرم افزار امنیتی باشد.
به طور معمول، هنگامی که خطایی رخ میدهد، تنظیمات بدون هیچ توضیح، تغییرات را به حالت قبلی برمیگرداند. یعنی در نهایت به روز رسانیهای انجام شده توسط شما اعمال نخواهند کرد. اگر در حین نصب به روز رسانی با خطاهایی روبرو شدید، حذف برنامههای غیر ضروری، قطع کردن اتصال رایانه با دستگاههای جانبی غیر ضروری یا نصب تمیز ویندوز 10 ممکن است مشکل را حل کند.
کلیک کنید: نحوه عیب یابی و رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 11
جهت حذف برنامههای ناسازگار با ویندوز 10 به منظور رفع خطاهای صفحه آبی، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، برنامه انتخاب شده توسط شما حذف خواهد شد. اگر قصد دارید برنامههای بیشتری حذف کنید، میتوانید مراحل گفته شده در بالا را مجددا تکرار کنید.
پس از حذف تمام برنامههای ناسازگار با ويندوز 10 مجددا جهت ارتقاء ویندوز به نسخه جدید اقدام کنید. اگر به روز رسانی با موفقیت انجام شد و به برخی از برنامههایی که حذف کردید نیاز داشتید، میتوانید مجددا آنها را نصب کنید. اما توجه داشته باشید که باید برای انجام این کار حتما بعد از نصب به روز رسانی اقدام کنید.
این امکان وجود دارد که فایلهای نصب در حین دانلود آسیب ببینند و در آن هنگام خطای صفحه آبی ظاهر شود. در این مواقع، شما میتوانید از برنامه Settings برای پاک کردن فایلهای نصب استفاده کنید. با انجام این کار درواقع به سیستم این اجازه را میدهید تا فایلهای نصب را مجددا دانلود کند.
برای بارگیری مجدد فایلهای نصب، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل گفته شده در بالا، تنظیمات Windows Update را باز کرده و مجددا برای ارتقای رایانه خود تلاش کنید. اگر مجددا با همان مشکل مواجه شدید، از ابزار Update Assistant برای انجام یک ارتقاء در محل استفاده کنید. اگر این ابزار بر روی رایانه شما کار نکرد، سعی کنید برای نصب نسخه جدید ویندوز 10 با استفاده از Media Creation Tool یک رسانه نصب ایجاد کنید.
شما میتوانید خطاهای صفحه آبی را با ابزار «SetupDiag» عیبیابی کنید. SetupDiag یک ابزار مایکروسافت است که به شما در تشخیص و تعیین اینکه چرا یک بهروزرسانی یا ارتقاء اعمال نمیشود، کمک بزرگی میکند. درواقع این ابزار دادههای ارزشمندی در اختیار شما قرار میدهد و شما میتوانید به کمک آن دادهها خطای صفحه آبی را عیب یابی و برطرف کنید.
برای استفاده از SetupDiag پس از عدم موفقیت در ارتقاء ویندوز 10 به نسخه جدید، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، default text editor در رایانه شما فایل را باز میکند. در این فایل یکسری گزارشات مشاهده خواهید کرد. اطلاعات موجود در گزارشها علت مشکلات شناسایی شده را برای شما بیان میکنند و مشخص میشود چرا در طول بهروزرسانی دستگاه صفحه آبی ظاهر میشد.
خوشبختانه اگر مشکل شناخته شدهای باشد، مراحل حل آن را نیز دریافت خواهید کرد. البته گاهی اوقات هیچ اطلاعاتی در گزارش دریافت نمیکنید. اگر این اتفاق افتاد، لینکی را که در فایل گزارش موجود است دنبال کنید تا به صورت آنلاین به بررسی مشکل بپردازید.
ویندوز ممکن است به خاطر مشکلات سخت افزاری از کار بیفتد. در نتیجه، همیشه توصیه میشود قبل از انجام نصب، تمام لوازم جانبی غیرضروری، از جمله هارد دیسکهای خارجی، چاپگرها، تلفنها و سایر دستگاههای USB یا بلوتوث را قطع کنید تا احتمال ظاهر شدن صفحه آبی به حداقل برسد. فرآیند ارتقا فقط به صفحه کلید، ماوس، مانیتور و اتصال به اینترنت نیاز دارد.
پس از نصب، همیشه میتوانید لوازم جانبی را مجددا به رایانه خود متصل کنید. اگر پس از جدا کردن لوازم جانبی غیر ضروری، همچنان مشکل رفع نشده بود، ممکن است مشکل از درایو باشد. معمولاً میتوانید این مشکل را با دانلود و نصب نسخه جدیدتر درایور از وبسایت پشتیبانی سازنده آن برطرف کنید. اگر در رایانه خود از جدیدترین درایور استفاده میکنید و همچنان مشکل رفع نشده است، امکان دارد ویندوز 10 با نسخه جدید سازگاری نداشته باشد.
بهترین راه برای ارتقا ویندوز 10 به نسخه جدید این است که همه چیز را پاک کرده و با نصب تمیز از ابتدا شروع کنید. انجام این کار خطاهای صفحه آبی را رفع خواهد کرد. همینطور به بهبود عملکرد سیستم و حل مشکلات نیز کمک میکند. برای انجام نصب تمیز به منظور رفع خطاهای صفحه آبی در هنگام ارتقا ویندوز 10 به نسخه جدید، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
نکته: توصیه میشود پیش از انجام نصب تمیز، یک نسخه پشتیبان از رایانه خود تهیه کنید.
پس از تکمیل مراحل، نصب ویندوز 10 شروع میشود و بسیاری از خطاهای صفحه آبی را برطرف میکند.
اگر رایانه شما به درستی راهاندازی و روشن نمیشود، میتوانید با استفاده از برخی ویژگیهای پیشرفته سیستم مانند System Restore یا همان بازیابی سیستم، حالت ایمن (Safe mode) و همینطور Advanced startup environment برای برطرف کردن مشکل استفاده کنید.
در ویندوز 10، دو راه برای دسترسی به System Restore از طریق Advanced startup وجود دارد که در ادامه آنها را برای شما بیان میکنیم:
برای راهاندازی Advanced startup settings به منظور دسترسی به System Restore، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
همینطور شما میتوانید از رسانه نصب ویندوز 10 برای راهاندازی Advanced startup استفاده کنید. برای انجام اینکار، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، شما میتوانید برای رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 10، دستورالعملهای Restore Point را دنبال کنید.
برای استفاده از Restore Point به منظور رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 10، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، Restore Point خطاهای صفحه آبی را در ویندوز 10 برطرف میکند.
Safe mode یا همان حالت ایمن در ویندوز 10 محیطی بوده که جهت دسترسی به دسکتاپ و عیب یابی خطاهای صفحه آبی، درایورها و سرویسهای اولیه مورد نیاز را بارگیری میکند. شما میتوانید با دنبال کردن یکی از روشهای بیان شده در زیر به حالت ایمن دسترسی پیدا کنید.
برای راهاندازی Advanced startup settings به منظور دسترسی به safe mode، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
همینطور شما میتوانید از رسانه USB برای راهاندازی Advanced startup استفاده کنید. برای انجام اینکار، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، شما میتوانید برای رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 10، از safe mode استفاده کنید.
برای استفاده از safe mode به منظور رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 10، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
هنگامی که در safe mode هستید، از دستورالعملهای زیر جهت حذف بهروزرسانیها و درایورهایی که ممکن است باعث ایجاد مشکل شوند، استفاده کنید.
برای حذف به روز رسانیهای مشکل ساز در ویندوز 10 به منظور رفع خطاهای صفحه آبی، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، دستگاه را مجددا راهاندازی کنید.
برای حذف درایورهای مشکل ساز در ویندوز 10 به منظور رفع خطاهای صفحه آبی، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، کامپیوتر را مجددا راهاندازی کرده و بررسی کنید که خطاهای صفحه آبی رفع شدهاند یا خیر.
برای رفع خطاهای صفحه آبی در ویندوز 10 با استفاده از Event Viewer، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
ویندوز 10 همچنین دارای یک ویژگی برای حذف بهروزرسانیهای مشکلساز بهطور مستقیم از منوی Advanced startup است. یکی از روشهای زیر را برای دسترسی به Advanced startup انتخاب کرده و سپس دستورالعملها را برای حذف به روز رسانیها یا ویژگیهایی که باعث ظاهر شدن خطای صفحه آبی میشوند، دنبال کنید.
برای دسترسی به منوی Advanced startup از بوت، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
برای دسترسی به منوی Advanced startup با استفاده از رسانه نصب USB، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
برای حذف به روز رسانیهایی که باعث ظاهر شدن خطای صفحه آبی میشوند، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، ویندوز 10 آخرین به روز رسانی ویندوز یا آخرین به روز رسانی یک ویژگی را حذف کرده و خطای صفحه آبی را رفع میکند.
هنگامی که با خطای صفحه آبی مواجه میشوید و همچنان به دسکتاپ دسترسی دارید، مشکل میتواند مربوط به عدم بهروزرسانی سیستم، مشکل درایور یا مشکل از برنامهای باشد که اخیراً نصب کردهاید.
اگر به دسکتاپ دسترسی دارید، نصب آخرین بهروزرسانیها برای ویندوز 10 و نصب آخرین نسخه درایورها برای رفع خطاهای صفحه آبی توصیه میشود.
ویندوز 10 بهصورت خودکار بهروزرسانیها را دانلود و نصب میکند، اما ممکن است گاهی اوقات به روز رسانی انجام نشده و نیاز باشد آن را بررسی و به صورت دستی دانلود و نصب کنید. برای دانلود و نصب آخرین به روز رسانی در ویندوز 10، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
ممکن است دلیل ظاهر شدن خطای صفحه آبی یکسری مشکلات در در درایور قدیمی باشد. در این شرایط باید آخرین نسخه درایو را دانلود و نصب کنید. برای نصب آخرین نسخه درایور، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل و نصب آخرین نسخه درایور، خطای صفحه آبی باید برطرف شود. اگر هیچ بهروزرسانی در دسترس نبود، ممکن است لازم باشد وبسایت پشتیبانی سازنده درایور را بررسی کنید تا نسخه جدید درایور را با استفاده از دستورالعملهای آن دانلود و نصب کنید. اگر وبسایت پشتیبانی نسخهای بالاتر از نسخهای که هم اکنون دارید ارائه نمیدهد، میتوانید یک نسخه بتا از درایور را دریافت کنید.
گاهی اوقات شرکتهای نرمافزار و سختافزار بهروزرسانیهای مشکل داری را منتشر میکنند که در رایانه شما مشکلاتی مانند خطای صفحه آبی به وجود میآورند. در همچین شرایطی باید به روز رسانی مشکل ساز را برای رفع خطای صفحه آبی حذف کنید.
به روز رسانیهای مشکل ساز را جهت رفع خطای صفحه آبی حذف کنید
برای حذف بهروزرسانیهای مشکل ساز به منظور رفع خطای صفحه آبی در ويندوز 10، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل گفته شده در بالا، به روز رسانی مشکل ساز حذف شده و خطای صفحه آبی برطرف میشود.
درایورهای مشکل ساز را جهت رفع خطای صفحه آبی حذف کنید
جهت حذف درایورهای مشکل ساز و رفع خطای صفحه آبی، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، خطای صفحه آبی باید رفع شده باشد.
دریافت نسخه قبلی درایو برای رفع خطای صفحه آبی در ویندوز 10
شما میتوانید تا زمانی که به روز رسانی جدیدی جایگزین به روز رسانی مشکل دار شود، از نسخه قبلی درایو خود استفاده کنید. برای دریافت نسخه قبلی درایور در ویندوز 10، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، نسخه قدیمی درایور بر روی سیستم شما اعمال شده و خطای صفحه آبی رفع میشود.
درایور دستگاه خود را برای رفع خطای صفحه آبی در ویندوز 10 غیرفعال کنید
اگر نمیتوانید نسخه قبلی درایو را بر روی سیستم خود اعمال کنید، توصیه میشود تا زمانی که یک بهروزرسانی جدید برای رفع دائمی خطای صفحه آبی در دسترس قرار گیرد، درایو دستگاه را غیرفعال کنید. برای غیرفعال کردن درایور دستگاه در ویندوز 10، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل و غیرفعال کردن درایو، خطای صفحه آبی برطرف میشود.
برنامههای مشکل دار را برای رفع خطای صفحه آبی در ویندوز 10 حذف کنید
وجود برنامههای مشکل دار باعث ایجاد خطای صفحه آبی میشوند. شما میتوانید با دانلود و نصب آخرین نسخه آن برنامه از وبسایت پشتیبانی مربوط به آن، مشکلات نرم افزار را برطرف کنید. اگر بهروزرسانی جدیدی برای آن نرم افزار در دسترس نبود، توصیه میشود آن برنامه را حذف کنید تا خطای صفحه آبی برطرف شود. برای حذف یک برنامه مشکل دار در ویندوز 10، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل و حذف برنامههای مشکل دار، خطای صفحه آبی برطرف میشود.
ممکن است در ویندوز 10 پس از متصل کردن لوازم جانبی همچون کارت گرافیک و دستگاه USB، خطای صفحه آبی را مشاهده کنید. رخ دادن همچین اتفاقی به این معنی بوده که آن کارت گرافیک یا دستگاه یواسبی با رایانه شما سازگار نیست و امکان دارد مجبور شوید با پشتیبانی فنی تماس بگیرید یا لوازم جانبی دیگری به دستگاه خود متصل کنید.
برای برطرف کردن مشکلات فایلهای تصویری با استفاده از DISM، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
برای رفع خطای صفحه آبی در ویندوز 10 با استفاده از SFC، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل مراحل، SFC تمامی فایلهای خراب سیستم شما را عیبیایی و مشکل آنها را برطرف میکند تا خطای صفحه آبی رفع شود.
برای رفع خطای صفحه آبی در ویندوز 10 با استفاده از Event Viewer، مراحل گام به گام زیر را دنبال کنید:
کلیک کنید: نحوه استفاده از Event Viewer در ویندوز ۱۰