اگر هنوز از ویندوز ویستا استفاده میکنید، اکنون این امکان برای شما بوجود آمده تا آن را به ویندوز 10 ارتقا دهید. در ادامه نحوه انجام این کار برای شما بیان شده است.
مایکروسافت در 11 آوریل، پشتیبانی خود را از ویندوز ویستا متوقف کرد، به این معنی که زمان آن فرا رسیده تا ویندوز ویستا خود را ارتقاء دهید. با این حال، پشتیبانی نکردن مایکروسافت از ویندوز ویستا بدان معنا نیست که ویندوز ویستا دیگر کار نکند و یا در دسترس نباشد.
پس از 11 آوریل 2017، دستگاه شما دیگر هیچ گونه تعمیر و پشتیبانی، از جمله بهروزرسانیهای امنیتی، دریافت نخواهد کرد و با پشتیبانی نکردن مایکروسافت از ویندوز ویستا، ممکن است مشکلاتی برای شما بوجود بیاید. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم ویندوز ویستا خود را به ویندوز 10 ارتقاء دهید. اینگونه علاوهبر اینکه هیچ مشکلی برای شما پیش نمیآید، بلکه میتوانید از ویندوز 10 و ویژگیهای جدید آن نیز بهرهمند شوید.
در نهایت اگر میخواهید از آسیبپذیری رایانهتان در برابر ویروسها و سایر خطرات امنیتی جلوگیری کنید، باید به فکر ارتقاء آن باشید. متأسفانه، مایکروسافت مسیر مستقیمی را برای ارتقاء ویندوز ویستا به ویندوز 10 ارائه نداده است، اما همچنان روشهایی وجود دارد و شما میتوانید ویندوز ویستا را برای همیشه پشت سر بگذارید.
با این حال، این فرآیندی بوده که مستلزم آن است از اطلاعات خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و سپس ویندوز 10 را نصب کنید. ما همه مراحل را به صورت گام به گام برای شما بیان میکنیم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با مراحل ارتقاء ویندوز ویستا به ویندوز 10 آشنا شویم.
در ادامه این مطلب از آرانکووین، مباحث زیر را برای شما بیان میکنیم:
کلبک کنید: نحوه فعالسازی Wake on LAN در ویندوز 10 و استفاده از آن
اگر هنوز از ویندوز ویستا استفاده میکنید، با توجه به استانداردهای امروزی، احتمالاً رایانه شما مشخصات سخت افزاری پایینی دارد. قبل از شروع فرآیند ارتقاء ویندوز ویستا به ویندوز 10، باید مطمئن شوید که دستگاه شما حداقل نیازهای سخت افزاری را برای نصب ویندوز 10 برآورده میکند. حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز 10 عبارت است از:
هنگامی که متوجه شدید که دستگاه شما میتواند سیستم عامل جدید را به خوبی مدیریت کند و درواقع حداقل نیازهای سخت افزاری را برای نصب ویندوز 10 برآورده کرده است، باید یک نسخه اصلی از 10 Windows خریداری کنید.
شما میتوانید به فروشگاه مایکروسافت مراجعه کرده و یک نسخه از Windows 10 Home یا Windows 10 Pro را دریافت کنید. علاوهبر همه اینها، برای ایجاد یک رسانه قابل بوت، به یک درایو فلش USB با 8 گیگابایت فضای ذخیره سازی نیاز دارید.
ارتقاء ویندوز ویستا به ویندوز 10 نیاز به نصب تمیز دارد، این بدان معناست که همه چیز در رایانه شما پاک میشود. بنابراین، ایده خوبی است که یک نسخه پشتیبان از اطلاعات خود و کل رایانه تهیه کنید.
برای تهیه نسخه پشتیبان از فایلهای شخصی خود، میتوانید به سادگی یک کارت حافظه قابل جابجایی را به رایانه خود متصل کرده و سپس فایلهای مورد نظر خود را کپی و در آن پیست (paste) کنید.
پس از تکمیل گرفتن نسخه پشتیبان از فایلهای خود، مطمئن شوید که فایلهای نصب و کلیدهای محصول را برای نصب مجدد برنامههایی که از آنها استفاده میکردید، در اختیار دارید.
همچنین میتوانید یک هارد دیسک خارجی با فضای کافی به رایانه خود وصل کنید و از ابزار پشتیبانگیری ویندوز ویستا برای ایجاد و بازیابی تصویر سیستم استفاده کنید. این نوعی پشتیبانگیری بوده که شامل یک کپی از همه چیز در رایانه شما است. اگر میخواهید از این ابزار استفاده کنید، مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل پشتیبانگیری، کارت حافظه قابل جابجایی را از رایانه خود جدا کنید. اکنون شما میتوانید فرآیند ارتقا را ادامه دهید.
ویندوز ویستا یک سیستم عامل 10 ساله است و حقیقتا مسیر مستقیمی برای ارتقاء یک سیستم عامل ده ساله وجود ندارد. اما میتوان ویندوز ویستا را به ویندوز 7 و سپس به ویندوز 10 ارتقا داد.
البته که این روش، یک روش عالی و ایدهآل نیست؛ زیرا زمان زیادی از ما میگیرد. بهترین روش جهت ارتقاء ویندوز ویستا به ویندوز 10 این است که ابتدا با یک نصب تمیز آغاز کنید. برای انجام این کار میتوانید مراحل گفته شده در زیر را دنبال کنید:
پس از تکمیل این مراحل، ارتقاء ویندوز ویستا به ویندوز 10 به پایان میرسد. اکنون ویندوز 10 خود را پیکربندی کنید.
پس از اتمام پیکربندی ویندوز 10، تنها کاری که باید انجام دهید این است که فایلهای خود را از نسخه پشتیبان بازیابی کنید و هر برنامهای را که در ویندوز ویستا استفاده میکردید مجددا نصب کنید.
همچنین توصیه میشود به Settings > Update & Security > Windows Update بروید و بر روی دکمه Check for updates کلیک کنید تا مطمئن شوید دستگاه شما آخرین به روز رسانیهای امنیتی را دریافت کرده است.
علاوهبر این، ممکن است بخواهید از Device Manager برای بررسی مجدد اینکه همه سخت افزارها و تجهیزات جانبی شما به درستی بر روی دستگاه شما نصب شدهاند استفاده کنید. اگر چیزی به درستی نصب نشده بود، مطمئن شوید که به وبسایت پشتیبانی دستگاه خود برای دانلود و نصب آخرین درایورها مراجعه میکنید.
اگر درایور سازگار با ویندوز 10 را پیدا نکردید، گاهی اوقات درایورهای طراحی شده برای نسخه قبلی سیستم عامل میتوانند گزینه خوبی باشند. اما این آخرین راه حل شماست و تا جای ممکن بگردید و سعی کنید درایور سازگار با ویندوز 10 را پیدا کنید.