ممکن است برای شما این سوال مطرح شود که چرا ویندوز 10 بالا نمیاد؟ اگر رایانه شما روشن نشد، ناراحت و ناامید نشوید؛ زیرا نکات و راهکارهای مفید بسیاری برای بازیابی رایانه خود و راه اندازی مجدد آن وجود دارد. در این مطلب برخی از این راهکارها را از سادهترین به سختترین آنها برای شما بیان میکنیم. توصیه ما این است که ابتدا سادهترین راهکارها را امتحان کنید و سپس به سراغ سختترها بروید.
در ادامه این مطلب از مجموعه آرانکووین به بیان موضوعات زیر میپردازیم:
کلیک کنید: نحوه حذف پسورد ویندوز 10
سادهترین راهکار جهت راهاندازی مجدد رایانه، امتحان کردن حالت ایمن ویندوز است. حالت ایمن ویندوز یک طرح بوت جایگزین است که رایانه شما را با حداقل نرم افزارها راه اندازی میکند. گاهی اوقات راه اندازی کامپیوتر در حالت Safe Mode میتواند مشکلات بوت را به کل برطرف کند. بوت نشدن کامپیتر شما میتواند در ورود به حالت ایمن مشکلاتی ایجاد کند. از این رو در ادامه یک راه نسبتا آسان برای ورود به آن برای شما بیان کردهایم.
برخی از رایانههای غیر قابل بوت در صفحه نمایش ویندوز منجمد میشوند. با این حال، میتوانید با قطع کردن فرآیند بوت آن هم برای سه بار متوالی، رایانه را مجبور کنید که وارد حالت Safe Mode شود، این امر به طور خودکار بازیابی ویندوز را آغاز میکند. هنگامی که منوی بازیابی ویندوز ظاهر شد، مراحل زیر را دنبال کنید:
از پنجره Choose an option recovery ابتدا Troubleshoot را انتخاب کنید. سپس Advanced options و سپس بر Startup Settings ضربه بزنید. در تنظیمات راهاندازی، میتوانید رایانه را به حالت ایمن راهاندازی مجدد کنید.
اگر از لپ تاپ استفاده میکنید، ممکن است باتری آن ایجاد کننده سایر مشکلات بوت باشد. از یک کابل شارژر جدید استفاده کنید و ببنید آیا مشکل برطرف میشود یا خیر. اگر برطرف نشد باید اقدام به تهیه یک باتری جدید کنید.
یک مشکل جدی در بهروزرسانیهای ویندوز 10 این است که گاهی اوقات رایانه شما به دلیل درگیری با دستگاه USB بوت نمیشود. میتوانید با جدا کردن همه دستگاههای USB (و سایر لوازم جانبی غیر ضروری) و راهاندازی مجدد رایانه، این مشکل را برطرف کنید.
تنظیماتی در BIOS یا UEFI شما به نام Fast Boot وجود دارد که به ویندوز 10 اجازه میدهد با بارگیری درایورها سريعتر راهاندازی شود. متأسفانه، Windows Update سازگاری ویندوز 10 با Fast Boot را از بین برده است. از این رو شما باید در اسرع وقت Fast Boot را خاموش کنید. خوشبختانه انجام این کار بسیار ساده است و شما میتوانید Fast Boot را به راحتی از طریق BIOS خود خاموش کنید.
ابتدا وارد صفحه BIOS/UEFI شوید. پس از ورود به BIOS یا UEFI، گزینه Fast Boot را در میان گزینههای Advanced مشاهده خواهید کرد. اگر هیچ ورودی به Fast Boot نديدید، مطمئنا رایانه شما قبل از سال 2013 ساخته شده است و گزینه Fast Boot را شامل میشود.
اگر در حال حاضر ویندوز 10 را از روی دیسک یا درایو بوت میکنید، استفاده از چند ابزار کمکی میتواند بسیار ارزشمند باشد. هنگامی که از درایو بوت شدید، به گزینههایی مانند System Restore یا Startup Repair دسترسی پیدا میکنید که میتوانند رایانه شما را به مسیر خود بازگردانند.
در صفحه گزینههای پیشرفته به دنبال لینکهایی به System Restore و Startup Repair بگردید. System Restore و Startup Repair عیب یابهای همه منظوره برای مشکلاتی هستند که از راهاندازی ویندوز 10 جلوگیری میکنند. اگر برای یافتن منبع مشکلات بوت خود مشکل دارید، ایده بسیار خوبی است که این برنامه را اجرا کنید تا راهحلی برای شما پیدا کند.
بدافزار میتواند مسبب اصلی بوت نشدن یک کامپیوتر باشد. بهترین روش برای مقابله با بدافزار یک دیسک ضد بدافزار قابل بوت است. ما دیسک رایگان کسپرسکی را به شما پیشنهاد میکنیم. شما میتوانید با استفاده از این دیسک وارد رایانه آسیبدیده شده و بدافزارهایی را که از بوت شدن رایانه جلوگیری میکنند حذف کنید. لطفاً توجه داشته باشید که دیسک Kasperkey به یک سیستم UEFI نیاز دارد.
BIOS/UEFI با پیکربندی نادرست میتواند از راه اندازی رایانه شما جلوگیری کند. BIOS/UEFI محیطی است که پیش از راهاندازی رایانه ظاهر میشود و حاوی تنظیمات سختافزاری رایانه شما است. BIOS/UEFI برای بازیابی عالی بودهویندوز 10 بالا نمیاد؟ یک ابزار شخص ثالث را امتحان کنید
اما دسترسی به آن مستلزم راه اندازی رایانه در حالت BIOS است. هنگامی که در حالت BIOS هستید، تنظیمات زیر را بررسی کنید:
اگر حالت بوت ایمن ویندوز 10 را کاملا غلط تنظیم کنید، میتواند در راهاندازی رایانه اختلال ایجاد کند. شما میتوانید Secure Boot را در BIOS غیرفعال کنید، اما برای انجام این کار ممکن است نیاز باشد که ویندوز 10 را به تنظیمات کارخانه برگردانید. علاوه بر این، غیرفعال کردن Secure Boot ممکن است مانع از ارتقا به ویندوز 11 شود.
درواقع Secure Boot برای محافظت از رایانه در برابر بدافزارها طراحی شده است و در هنگام راهاندازی رایانه، درایورها و سخت افزارهای بارگذاری شده توسط ویندوز را بررسی میکند. اگر یک درایور یا سخت افزار توسط سیستم شناسایی نشود، در هنگام بوت خطا ایجاد میکند.
به همین خاطر است که توصیه میکنیم Secure Boot را غیر فعال کنید. برای مشاهده تنظیمات Secure Boot باید به Boot options مراجعه کنید. در آنجا شما میتواند بوت ایمن را فعال یا غیر فعال کنید.
اگر تنظیمات BIOS شما مشکلات بسیاری دارد اما نمیدانید چگونه آن مشکلات را برطرف کنید، گاهی اوقات با بازنشانی BIOS/UEFI به پیش فرضهای کارخانه، مشکلات به کل برطرف میشوند.
پی بردن به علت بوت نشدن، چالش برانگیزترین بخش رفع مشکلات بوت است. وقتی سیستم شما نمیتواند بوت شود، تشخیص مشکل دشوارتر است. با این حال، یک ابزار شخص ثالث به نام Boot Repair Disk ممکن است بتواند کمک بزرگی به شما کند.
Boot Repair Disk یک دیسک منبع باز است که میتوانید از آن برای یافتن مشکلاتی که موجب بوت نشدن رایانه شخصی شما میشوند استفاده کنید. استفاده از این دیسک بسیار آسان است، فقط باید انتخاب کنید که آیا از نسخه 32 بیتی ویندوز استفاده میکنید یا از نسخه 64 بیتی.
هرگونه اصلاح و رفع مشکلی بهطور خودکار انجام میشود. اگرچه گزینههایی نیز وجود دارند که امکان کنترل دقیقتر را برای شما فراهم میکنند.
کلیک کنید: خرید لایسنس ویندوز 10