برخی از کاربرانی که سیستم از ویندوز 10 به ویندوز 11 ارتقا داده اند، گزارش می دهند که در سیستم عامل دسکتاپ جدید مایکروسافت با خطاهای دیسک مواجه شده اند. حتی پس از انجام پاکسازی دیسک در ویندوز 11 و پاک کردن حافظه پنهان در رایانه شخصی خود، این مشکل همچنان ادامه دارد و برخی نمی توانند وارد رایانه شخصی خود شوند. اگر شما نیز با مشکل “تعمیر خطاهای دیسک” در ویندوز 11 مواجه هستید، نگران نباشید. در این راهنما، ما هفت راه برای تعمیر خطاهای دیسک در ویندوز 11 قرار داده ایم. از اسکن CHKDSK تا بررسی خطاهای سیستم در دیسک، همه چیز را پوشش داده ایم. پس با آرانکووین همراه باشید.
ما در این راهنما به 7 روش برای تعمیر ارورهای دیسک در ویندوز 11 اشاره کرده ایم. برخی از کاربران به طور متناوب با خطاهای دیسک مواجه می شوند، در حالی که برخی دیگر از رایانه شخصی خود قفل می شوند و “خطاهای تعمیر دیسک” روی صفحه نمایش آنها ظاهر می شود. ما در اینجا راه حل هایی را برای انواع مشکلات دیسک ذکر کرده ایم، بنابراین پیشنهاد می کنیم تمام بخش ها را مرور کنید.
1. ابتدا میانبر صفحه کلید Windows 11 “Windows + E” را فشار دهید تا File Explorer باز شود. اکنون روی درایو C راست کلیک کرده و Properties را باز کنید.
2. در اینجا، به “ابزار” بروید و روی “بررسی” در زیر “بررسی خطا” کلیک کنید.
3. سپس بر روی “Scan drive” در پنجره پاپ آپ کلیک کنید. ویندوز 11 اکنون به دنبال خطاهای سیستم در درایو خواهد بود و در صورت مشاهده هر گونه مشکل، به شما امکان تعمیر دیسک را می دهد.
اگر روش بالا خطاهای دیسک را در ویندوز 11 برطرف نکرد، این روش را دنبال کنید. CHKDSK ابزار خط فرمان داخلی ویندوز برای رفع انواع خطاهای مربوط به دیسک است. در اینجا نحوه استفاده از دستور تعمیر CHKDSK آورده شده است:
1. کلید Windows را یکبار فشار دهید و cmd را تایپ کنید. اکنون روی Run as administrator در سمت راست کلیک کنید تا Command Prompt با دسترسی مدیریت باز شود.
2. وقتی وارد پنجره CMD شدید، دستور زیر را تایپ کرده و Enter را بزنید. به شما اطلاع می دهد که رایانه ویندوز 11 شما برای شروع اسکن CHKDSK نیاز به راه اندازی مجدد دارد. y را تایپ کرده و Enter را بزنید.
chkdsk /f C:
3. اکنون، ادامه دهید و کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید. ویندوز 11 اسکن CHKDSK را اجرا می کند که ممکن است کمی طول بکشد، بنابراین صبور باشید و منتظر بمانید تا کامل شود.
4. پس از اسکن، ویندوز 11 به طور خودکار بوت می شود. برای بررسی نتیجه اسکن CHKDSK، یک بار کلید Windows را فشار دهید و “Event Viewer” را جستجو کنید.
5. Event Viewer را باز کنید، بخش “Windows Logs” را در نوار کناری سمت چپ باز کنید و به “Application” بروید. به پایین بروید و آخرین ورودی Wininit را در ستون «Source» در سمت راست جستجو کنید.
6. ورودی “Wininit” را باز کنید و نتایج اسکن CHKDSK را بررسی کنید. اگر ویندوز 11 می گوید هیچ خطایی در دیسک وجود ندارد، خوب هستید که بروید. اگر خطاهای دیسک را نشان می دهد، خطا را بیشتر بررسی کنید و به دنبال راه حل در وب باشید.
اگر ویندوز 11 را روی یک هارد دیسک مکانیکی اجرا می کنید، می توانید یکپارچه سازی درایو را امتحان کنید. این بیشتر مشکلات اساسی مربوط به خطاهای دیسک را برطرف می کند. گفته می شود اگر از SSD استفاده می کنید، یکپارچه سازی توصیه نمی شود. این باعث کاهش طول عمر SSD شما می شود.
1. کلید Windows را یک بار فشار دهید و عبارت Defragment را جستجو کنید. اکنون «Defragment and Optimize Drives» را باز کنید.
2. در اینجا، درایو C را انتخاب کنید، روی “Optimize” کلیک کنید و اجازه دهید ویندوز فرآیند یکپارچه سازی را کامل کند.
3. پس از اتمام فرآیند، ویندوز 11 را مجدداً راه اندازی کنید و خطاهای دیسک باید برطرف شود.
اگر همچنان با مشکل «تعمیر خطاهای دیسک» در ویندوز 11 مواجه هستید، سعی کنید آن را با دستور Repair-Volume PowerShell حل کنید. در اینجا نحوه استفاده از آن در ویندوز 11 آمده است:
1. کلید Windows را فشار دهید و “powershell” را تایپ کنید. اکنون روی Run as administrator در سمت راست کلیک کنید تا پنجره ای با دسترسی مدیریت باز شود.
2. در پنجره PowerShell دستور زیر را کپی و پیست کرده و Enter را بزنید.
Repair-Volume C –OfflineScanAndFix
3. پس از آن، دستور ذکر شده در زیر را اجرا کنید.
Repair-Volume C –Scan
4. پس از اتمام مراحل تعمیر، ویندوز 11 را مجددا راه اندازی کنید و بررسی کنید که آیا خطاهای دیسک برطرف شده است یا خیر.
اگر در حین راهاندازی دائماً با مشکل «ویندوز شناسایی مشکل دیسک سخت» یا «تعمیر خطاهای دیسک» مواجه میشوید، باید کامپیوتر ویندوز 11 خود را از صفحه بازیابی عیبیابی کنید. در اینجا نحوه انجام آن آمده است.
1. قبل از هر چیزی، کامپیوتر خود را به طور کامل خاموش کنید. حالا آن را روشن کنید و با ظاهر شدن علامت بارگذاری ویندوز، دوباره خاموش کنید. حالا کامپیوتر خود را روشن کرده و دوباره خاموش کنید. این فرآیند را 2-3 بار انجام دهید و ویندوز 11 مجبور می شود صفحه بازیابی را بارگیری کند. در برخی از رایانه ها، با فشار دادن F2، F8 یا F12 در هنگام بوت، صفحه بازیابی Startup نیز باز می شود، بنابراین می توانید این کلیدها را نیز امتحان کنید.
2. بلافاصله در صفحه Recovery بوت می شوید. در اینجا، روی “گزینه های پیشرفته” کلیک کنید.
3. سپس، به «عیبیابی» بروید و «خط فرمان» را باز کنید.
4. اکنون یک پنجره Command Prompt باز می شود. در اینجا دستورات زیر را یکی یکی اجرا کنید. با این کار فایلهای مربوط به بوت اصلاح میشوند و به شما امکان میدهد وارد رایانه شخصی ویندوز 11 خود شوید.
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
5. اکنون کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید و بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا خیر.
اگر مشکل همچنان حل نشده است، باید در حالت Safe Mode بوت شوید و برخی از عملیاتی که در بالا ذکر کردیم را انجام دهید. در اینجا مراحلی وجود دارد که باید دنبال کنید.
1. برای راه اندازی در حالت ایمن، آموزش ما را در مورد نحوه راه اندازی ویندوز 11 در حالت ایمن دنبال کنید. از صفحه بازیابی، “4” یا “F4” را فشار دهید تا به حالت ایمن راه اندازی شود.
2. وقتی اینجا هستید، پیشنهاد می کنم تمام عملیات از روش شماره 1 تا 4 این آموزش را انجام دهید. ابتدا به دنبال خطاهای سیستم در دیسک بگردید، سپس اسکن CHKDSK را اجرا کنید و بعد از آن، هارد دیسک را یکپارچه سازی کنید. در نهایت، دستورات PowerShell را برای رفع خطاهای مربوط به دیسک اجرا کنید.
3. حالا کامپیوتر را ریستارت کنید و امیدوارم خطاهای دیسک برطرف شود. شما می توانید بدون هیچ گونه خطای تعمیر دیسک وارد رایانه خود شوید.
اگر هیچ چیزی تا کنون جواب نداده است، بهترین گزینه نصب مجدد ویندوز 11 است. ما یک راهنمای مفید در مورد نحوه نصب ویندوز 11 از درایو USB نوشته ایم، بنابراین برای دستورالعمل های دقیق آن را دنبال کنید. توجه داشته باشید که این فرآیند فقط درایو C (که شامل فایلها و پوشههای موجود در Desktop، Downloads، Documents و غیره است) را پاک میکند و روی درایوهای دیگر تأثیری نخواهد داشت.
در صورتی که حتی پس از نصب مجدد ویندوز 11 همچنان با خطاهای دیسک مواجه هستید، ممکن است مقصر خود هارد دیسک معیوب باشد. پیشنهاد می کنیم هارد دیسک را با یک SSD جایگزین کنید تا عملکرد و طول عمر بسیار بهتری داشته باشید.
این هفت روشی است که می توانید خطاهای مربوط به دیسک را در رایانه شخصی ویندوز 11 خود تشخیص دهید. اگر هنوز میتوانید وارد رایانه شخصی خود شوید، پیشنهاد میکنم قبل از خراب شدن هارد دیسک، به دنبال خطاها، رفع آنها و پشتیبانگیری از اطلاعات باشید. اگر سوالی در مورد خطاها یا مشکلات ویندوز 11 دارید، در بخش نظرات زیر با ما در میان بگذارید.