ممکن است پس از مدتی استفاده از رایانه، ویندوز با مشکل مواجه شود، کند شده و به درستی کار نکند، یا حتی شاهد خطاهای عجیب و غریب روی صفحه باشید. در چنین مواقعی می توانید به جای نصب مجدد ویندوز خود را ریست کرده و به تنظیمات اولیه برگردانید. تنظیم مجدد راه حل خوبی برای بسیاری از مشکلات ویندوز است. خوشبختانه ویندوز 10 این کار را برای کاربران بسیار آسان کرده است. این سیستم عامل گزینه های زیادی برای بازگرداندن ویندوز به حالت اولیه در اختیار کاربران قرار می دهد. در مطلب امروز نحوه ریست ویندوز را خدمت شما عزیزان توضیح می دهیم. با ما همراه باشید!
از آنجایی که بازنشانی ویندوز باعث حذف فایلها و برنامههای ذخیره شده در رایانه شما میشود، فراموش نکنید که قبل از تنظیم مجدد ویندوز، از اطلاعات و فایلهای مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. در آموزش بک آپ گیری از ویندوز 10 روش کامل انجام این کار با چند کلیک را برای شما توضیح داده ایم.
ریست کردن ویندوز در گذشته فرآیندی پیچیده و دشوار بود، اما مایکروسافت روشی بسیار ساده برای ریست کردن ویندوز در ویندوز 8 معرفی کرد و آن را در اختیار کاربران قرار داد. خوشبختانه این گزینه در ویندوز 10 نیز موجود بوده و بهترین و ساده ترین راه برای ریست کردن ویندوز است. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:
1. منوی Start را باز کرده و با کلیک بر روی نماد چرخ دنده به قسمت Settings بروید.
2. به قسمت Update & Security بروید.
3. از پنل سمت چپ روی Recovery کلیک کنید.
4. در زیر گزینه Reset this PC، روی دکمه Get start کلیک کنید.
5. سپس شما دو گزینه دارید:
Keep my files: اگر این گزینه را انتخاب کنید، تمام تنظیمات شما به حالت اولیه و پیش فرض باز می گردد و تمامی برنامه های نصب شده مانند مرورگرها، بازی ها و … پاک می شوند اما اطلاعات و فایل های شما باقی می ماند.
Remove Everything: با انتخاب این گزینه علاوه بر حذف برنامه ها و بازگرداندن تنظیمات به حالت پیش فرض، اطلاعات و فایل های شما نیز پاک می شوند.
گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر گزینه Remove Everything را انتخاب کنید، ویندوز از شما می پرسد که آیا می خواهید درایو را فرمت یا فقط فایل های خود را حذف کنید. انتخاب گزینه Remove files and clean the drive درایو را کاملا فرمت می کند و زمان بر است. بنابراین اگر می خواهید رایانه خود را به شخص دیگری بدهید یا بفروشید، این گزینه را انتخاب کنید زیرا بازیابی و بازیابی اطلاعات از آن بسیار دشوار است. اما اگر می خواهید کامپیوتر را نگه دارید، گزینه Just remove my files را انتخاب کنید.
6. اگر با صفحه اخطار روبرو شدید، روی Next کلیک کنید.
7. در نهایت برای تایید روی دکمه Reset کلیک کنید و منتظر بمانید تا فرآیند به پایان برسد.
در آپدیت Creators، ویندوز 10 گزینه جدیدی برای ریست کردن کامپیوتر اضافه کرد. این گزینه مشابه گزینه روش اول است اما چند تفاوت کوچک دارد. برای ریست کردن کامپیوتر از این طریق:
1. منوی Start را باز کرده و با کلیک بر روی نماد چرخ دنده به قسمت Settings بروید.
2. به قسمت Update & Security بروید.
3. از پنل سمت چپ روی Recovery کلیک کنید.
4. در پایین صفحه، روی پیوند Learn how to start fresh with a clean install of Windows کلیک کنید.
5. سپس پنجره Windows Defender Security Center باز می شود. روی دکمه Get start در زیر گزینه Fresh Start کلیک کنید.
همانطور که اشاره کردیم، گزینه Fresh Start در حالی که شبیه به روش اول است، تفاوت هایی نیز دارد:
گزینه Fresh Start فایل های شخصی را هنگام تنظیم مجدد نگه می دارد و برخلاف روش اول گزینه ای برای حذف آنها ندارد.
این گزینه آخرین نسخه ویندوز 10 را دانلود می کند، در حالی که گزینه روش اول از اطلاعات بازیابی روی هارد دیسک شما استفاده می کند. این اطلاعات توسط سازنده رایانه شما ارائه شده است یا در یک پوشه Recovery محافظت شده در C: \ Recovery در صورت نصب ویندوز قرار دارد.
گزینه Fresh Start نیز برخی از تنظیماتی را که در ویندوز تنظیم کرده اید، برخلاف روش اول حفظ می کند. (البته مشخص نمی کند کدام تنظیمات!)
به طور خلاصه، گزینه Fresh Start علاوه بر دانلود نسخه جدید ویندوز 10، فایل های شما و برخی از تنظیماتی که در ویندوز اعمال می کنید ذخیره و تمامی برنامه های اضافی را حذف می کند. در حالی که گزینه تنظیم مجدد رایانه شخصی به شما امکان می دهد فایل های خود را حذف کنید یا نه، هیچ یک از تنظیماتی را که در ویندوز اعمال می کنید حفظ نمی کند و ویندوز و برنامه های شما را بر اساس پارتیشن بازیابی رایانه شخصی شما بازیابی می کند.
علاوه بر روش های ذکر شده در بالا، چندین روش پیشرفته دیگر نیز برای ریست کردن ویندوز و کامپیوتر وجود دارد.
یکی استفاده از یک نسخه پشتیبان از تصویر سیستم می باشد که یک کپی کامل از سیستم است. اگر از تصویر سیستم خود به حالت اولیه از ویندوز بک آپ گرفته اید، در صورت بروز مشکل در سیستم به راحتی می توانید آن را تا آن نقطه بازگردانید. به این منظور:
1. منوی Start را باز کرده و با کلیک بر روی نماد چرخ دنده به قسمت Settings بروید.
2. به قسمت Update & Security بروید.
3. از پنل سمت چپ روی Recovery کلیک کنید.
سپس از طریق گزینه Advanced startup می توانید به منوی Advanced Startup دسترسی پیدا کرده و نسخه پشتیبان را بازیابی کنید.
علاوه بر این، میتوانید به ابزاری دسترسی پیدا کنید که به شما امکان میدهد با تایپ ایجاد درایو بازیابی در کادر جستجوی منوی استارت، یک درایو بازیابی ایجاد کنید. این روش فقط به مقداری فضای خالی در درایو نیاز دارد و البته قبل از بروز مشکل در ویندوز باید این کار را انجام دهید.
به این ترتیب با استفاده از یکی از روش های ذکر شده می توانید ویندوز خود را ریست کرده و به حالت اولیه بازگردانید.