یکی از رایج ترین مشکلاتی که بسیاری از کاربران در ویندوز 10 و 11 با آن مواجه هستند، قطع شدن مکرر و بی دلیل شبکه وای فای است. خوشبختانه این مشکل با چند راهکار مناسب قابل حل است. در این مقاله روش هایی را به شما آموزش می دهیم که می تواند مشکل قطع شدن وای فای در ویندوز 11 و 10 را حل کند با آرانکووین همراه باشید.
اگر ویندوز 10 یا 11 روی لپتاپ یا رایانهای نصب شده باشد که از اتصال Wi-Fi پشتیبانی میکند، کاربر را قادر میسازد تا به هر شبکه Wi-Fi در دسترسی و استفاده از اینترنت متصل شود. به طور کلی عملکرد سیستم عامل ویندوز در چنین شرایطی کاملاً پایدار و پایدار خواهد بود، اما در برخی موارد ممکن است به دلایل مختلف دچار اختلال شود! یکی از شایع ترین این اختلالات قطع شدن وای فای در ویندوز است! مشکل زمانی رخ می دهد که پس از اتصال کامپیوتر به شبکه وای فای و در حین استفاده از آن، دائماً قطع و اتصال در شبکه وای فای ایجاد می شود!
اما علت این مشکل چیست و چگونه می توان آن را حل کرد؟ طبیعتا چنین مشکلاتی علاوه بر اینکه از کامپیوتر و سیستم عامل آن است، می تواند از مودم و سرویس اینترنتی که استفاده می کنید نیز به وجود بیاید! در این مقاله فرض می کنیم مطمئن هستید که مودم و شبکه اینترنتی مورد استفاده شما مشکلی ندارند. با اتصال سایر گجت های الکترونیکی یا سایر لپ تاپ ها و رایانه های خود به همان شبکه اینترنتی و بررسی همزمان عملکرد آنها، می توانید متوجه شوید که آیا مشکل از مودم و اینترنت است یا خیر و مربوط به سیستم عامل رایانه شماست!
پس فرض را بر این می گذاریم که قبلا اقدامات لازم را برای شناسایی منبع مشکل انجام داده اید و مطمئن هستید که قطع شدن اینترنت مربوط به کامپیوتر و سیستم عامل آن است. در نظر داشته باشید که راه حل های ذکر شده به طور مشابه در ویندوز 10 و 11 قابل استفاده هستند و نتیجه یکسانی خواهند داشت، اما سیستمی که ما استفاده کرده ایم از ویندوز 11 استفاده می کند. با آرانکووین و نحوه حل مشکل قطع شدن اینترنت وای فای در ویندوز 11 و 10 همراه باشید.
در بسیاری از مواقع مشکلات و باگ هایی که در عملکرد ویندوز مشاهده می کنید با نصب آپدیت ها به راحتی قابل حل است. پس در مرحله اول از آپدیت شدن سیستم ویندوز به آخرین نسخه مطمئن شوید. البته در نظر داشته باشید که آپدیت ویندوز تنها در نسخه های کامل و دقیق سرورهای مایکروسافت تنها در نسخه های اصلی عرضه خواهد شد و در نسخه های کرک شده امکان آپدیت ویندوز به راحتی و با کیفیت مناسب وجود نخواهد داشت. به همین دلیل است که ما همیشه استفاده از ویندوز اصلی را در رایانه خود توصیه می کنیم.
با خرید محصول ویندوز 10 یا لایسنس قانونی ویندوز 11 و فعال سازی قانونی این سیستم عامل تمامی آپدیت های آن را از سرور رسمی این شرکت دریافت نمایید. برای دانلود و نصب آپدیت های این سیستم عامل کافی است از منوی تنظیمات به قسمت Windows Updates رفته و آپدیت های موجود را بررسی کرده و دستور دانلود و نصب را صادر کنید. پس از نصب آپدیت ها، سیستم را ریستارت کرده و به شبکه وای فای متصل شوید. اگر مشکل به دلیل خود ویندوز و یک باگ موقت باشد، با انجام این کار آن را برطرف می کنیم.
راه حل دیگری که توصیه می کنیم از آن استفاده کنید، تغییر نوع پروفایل شبکه Wi-Fi است که به آن متصل هستید. این راه حل اغلب مشکلاتی مانند قطع شدن اینترنت وای فای در ویندوز 11 و 10 یا کند شدن سرعت بدون دلیل را برطرف می کند. برای پیاده سازی این راه حل، کافی است روی نماد Wi-Fi در گوشه سمت راست پایین نوار وظیفه کلیک کنید و سپس به لیست شبکه های وای فای موجود بروید. حال بر روی آیکونی با نماد «سورپرایز» در گوشه سمت راست شبکه وای فای که در قطع و وصل شدن مشکل دارد کلیک کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید.
هنگامی که پنجره تنظیمات Wi-Fi ظاهر می شود، در قسمت با عنوان Network Profile Type، می توانید نوع پروفایل Wi-Fi را بین Public و Private تغییر دهید. پیشنهاد می کنیم برای این قسمت گزینه Private را انتخاب کنید. سپس تغییرات اعمال شده را ذخیره کرده و یکبار سیستم را به شبکه وای فای مورد نظر قطع و وصل کنید. با انجام این مراحل احتمالا مشکل قطع و وصل مجدد اینترنت و شبکه وای فای برطرف خواهد شد. اگر همچنان این مشکل را دارید، از راه حل های دیگری که توضیح می دهیم کمک بگیرید.
عدم به روز رسانی درایور وای فای نیز می تواند منجر به مشکلات و نقص شود. پس حتما این درایور را آپدیت کنید. راه های مختلفی برای این کار وجود دارد. به عنوان مثال برنامه های خاصی وجود دارند که به صورت خودکار سیستم را برای تجزیه و تحلیل سخت افزار و دانلود و نصب به روز رسانی درایورهای مورد نیاز و یا شرکت هایی مانند Lenovo به صورت آنلاین و سرویس به روز رسانی دستی درایور برای تمامی لپ تاپ های خود در سایت قرار داده و رسما اعلام کرده اند که این روش ها می تواند به کار رود.
اما رایج ترین راه برای به روز رسانی درایورهای سیستم در ویندوز این است که این کار را از طریق Device Manager انجام دهید که به طور خلاصه توضیح خواهیم داد. برای این کار ابتدا کلیدهای Win + X را به طور همزمان از صفحه کلید فشار دهید و سپس روی Device Manager کلیک کنید تا پنجره Device Manager اجرا شود. در لیستی که ظاهر می شود به دنبال درایور وای فای بگردید و به محض اینکه آن را پیدا کردید روی آن کلیک راست کرده و گزینه Update Driver را انتخاب کنید. حالت به روز رسانی خودکار را از طریق اینترنت انتخاب کرده و به روز رسانی را کامل کنید. به احتمال زیاد پس از انجام این کار مشکل قطع شدن اینترنت وای فای در ویندوز 11 و 10 حل خواهد شد.
اگر روش های قبلی جواب نداد، پس از حذف شبکه وای فای که در استفاده از آن مشکل دارید، آن را به طور کامل از لیست نقاط وای فای ذخیره شده حذف کرده و دوباره به آن متصل شوید. برای این کار باید از گزینه Forget Network استفاده کنید که در ادامه نحوه استفاده از آن توضیح داده خواهد شد. ابتدا با کلیک بر روی نماد Wi-Fi در گوشه سمت راست پایین نوار وظیفه به لیست شبکه های وای فای بروید. روی شبکه وای فای مورد نظر که دارای مشکل قطع و وصل است کلیک راست کرده و گزینه Forget Network را انتخاب کنید. ویژگی Wi-Fi سیستم را یک بار غیرفعال و دوباره فعال کنید. از لیست شبکه های موجود، مجدداً شبکه وای فای مورد نظر را انتخاب کرده و ضمن وارد کردن رمز عبور، به آن متصل شوید. احتمالا مشکل به طور کامل حل خواهد شد و می توانید بدون قطع و وصل از شبکه وای فای مذکور استفاده کنید.
در تنظیمات ویندوز گزینه ای به نام WLAN AutoConfig وجود دارد که در آن می توانید نوع شبکه وای فای برای شروع را مشخص کنید و برای دستیابی به بهترین کارایی باید تنظیمات این قسمت در حالت خودکار باشد. اما چگونه می توان تنظیمات این قسمت را بررسی کرد و از مناسب بودن آن مطمئن شد؟ برای این کار ابتدا کلیدهای ترکیبی Win + R را همزمان فشار دهید تا پنجره دستور Run ظاهر شود. در این پنجره عبارت services.msc را تایپ کرده و Enter را فشار دهید.
در پنجره جدیدی که ظاهر می شود، حاوی لیستی از سرویس های مختلف ویندوز، به دنبال گزینه WLAN AutoConfig بگردید و آن را اجرا کنید. در تب General، گزینه Startup Type را پیدا کرده و از گزینه کشویی کنار آن، Automatic mode را انتخاب کنید. برای ذخیره تغییرات اعمال شده روی Apply و Ok کلیک کنید. حال یک بار اتصال وای فای را قطع کرده و پس از اتصال به شبکه وای فای مورد نظر دوباره عملکرد آن را بررسی کنید. به احتمال زیاد مشکل حل می شود و می توانید بدون قطع و وصل از سرویس وای فای استفاده کنید.
راه موثر دیگری که می توانید برای رفع مشکلاتی مانند قطع وای فای در ویندوز 11 و 10 استفاده کنید، وارد کردن دستی DNS است. برای این کار ابتدا باید به Control Panel> Network and Internet> Network Connections بروید. این بخش لیستی از آداپتورهای Wi-Fi را نمایش می دهد. از این لیست، آداپتور وای فای که در قطع و وصل شدن مشکل دارد را پیدا کنید و روی آن راست کلیک کنید و روی Properties کلیک کنید تا پنجره تنظیمات آداپتور وای فای شبکه مورد نظر باز شود. تب Networking لیستی از موارد مختلفی را ارائه می دهد که باید در این لیست پروتکل اینترنت نسخه 4 (TCP / IPv4) پیدا و روی آن دوبار کلیک چپ کنید. در پنجره تنظیمات جدیدی که ظاهر می شود تیک گزینه Use the following DNS server addresses را بزنید و سپس در دو فیلد ظاهر شده به ترتیب 8.8.8.8 و 8.8.4.4 را وارد کنید. روی OK کلیک کنید و تنظیمات اعمال شده را در تمام پنجره ها ذخیره کنید. یک بار از شبکه وای فای جدا شده و دوباره به آن وصل شوید. مشکل اتصال قطعی اینترنت و شبکه وای فای احتمالا حل خواهد شد.
سیستم عامل ویندوز امکان عیب یابی خودکار وای فای را فراهم می کند و با این قابلیت می توانید مشکلات وای فای را نیز عیب یابی و رفع کنید. برای این کار به Settings> System> Troubleshoot بروید. سپس گزینه Other Trouble Shooters را انتخاب کنید. از لیست، روی Run در کنار Internet Connection کلیک کنید تا اجرا شود. کمی صبر کنید تا ویندوز مراحل عیب یابی را کامل کند. سپس سیستم وای فای را دوباره فعال کنید و به شبکه مورد نظر خود متصل شوید. به احتمال زیاد مشکل قطع و وصل حل خواهد شد.
ویندوز 10 و 11 مجهز به سیستم آنتی ویروس و فایروال پیش فرض داخلی هستند که با سیستم عامل سازگار است و هیچ باگی ندارد، اما نصب آنتی ویروس و فایروال های ثانویه گاهی اوقات باعث اختلال در عملکرد سیستم و اینترنت وای فای می شود. بنابراین توصیه می کنیم اگر برنامه آنتی ویروس یا فایروال روی کامپیوتر خود نصب کرده اید، حتما آن ها را برای مدت زمان مشخصی غیر فعال کنید و در این مدت عملکرد سیستم و وای فای را ارزیابی کنید. اگر وای فای در حالی که آنتی ویروس و فایروال قطع است به طور پیوسته اجرا می شود، واضح است که مشکل از آن برنامه هاست، بنابراین بهترین راه حذف آن برنامه ها یا تغییر تنظیمات و رفع اشکال است.
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله روش هایی را معرفی کرده ایم که با استفاده از آن می توانید مشکل قطع شدن اینترنت وای فای در ویندوز 11 و 10 را حل کنید. اگر پس از انجام تمامی این مراحل همچنان مشکل دارید احتمالا مشکل از مودم و شبکه اینترنت شما! توصیه می کنیم رایانه خود را به شبکه وای فای دیگری متصل کنید و هنگام اتصال به آن شبکه، حتماً عملکرد سیستم را بررسی کنید. همچنین اگر ویندوز شما اورجینال است، می توانید برای رفع مشکل از پشتیبانی ۲۴ ساعته مایکروسافت کمک بگیرید. لایسنس اصلی تمامی محصولات مایکروسافت مانند ویندوز و آفیس را می توانید با ارزان ترین قیمت از فروشگاه آرانکووین دریافت کنید.