سیستم عامل مایکروسافت ویندوز در نسخه های 32 بیتی و 64 بیتی قابل نصب بر روی کامپیوتر می باشد. از آنجایی که برخی از برنامه های نصب بر روی ویندوز به این موضوع حساس هستند و 32 بیتی یا 64 بیتی بودن آن هستند، گاهی لازم است دقیقاً متوجه شوید که ویندوز شما چه حالتی را ارائه کرده است. در این مقاله نحوه تشخیص ویندوز 10 و 11 32 بیتی یا 64 بیتی را به شما آموزش می دهیم. به آرانکووین بپیوندید.
اگر از کاربران سیستم عامل مایکروسافت ویندوز هستید، حتماً اصطلاحاتی مانند ویندوز 32 بیتی یا 64 بیتی را شنیده اید یا عباراتی مانند 86x یا 64x را دیده اید! عبارت 86x در واقع معادل 32 بیتی بودن و عبارت 64x معادل 64 بیتی بودن است. مایکروسافت ویندوز را می توان در نسخه های 32 بیتی یا 64 بیتی در هنگام نصب نصب کرد. نسخه 32 بیتی معماری قدیمی تری را ارائه می دهد و نسخه 64 بیتی از معماری و ساختار بسیار جدیدتری استفاده می کند. همچنین بسیاری از برنامه های جدید و حتی بازی های رایانه ای تنها با نسخه 64 بیتی ویندوز سازگار هستند.
با توجه به این مسائل ممکن است گاهی لازم باشد ویندوز نصب شده روی کامپیوتر شما 32 بیتی یا 64 بیتی باشد! اما سوال اینجاست که چگونه می توانیم این کار را انجام دهیم؟ اگر هنگام نصب این سیستم عامل به یاد ندارید که کدام نسخه را انتخاب کرده اید، نگران نباشید زیرا خوشبختانه روش های مختلفی وجود دارد که می توانید برای بررسی و تشخیص 32 یا 64 بیتی ویندوز 10 و 11 استفاده کنید. در این مقاله سعی می کنیم برخی از کاربردی ترین روش ها را توضیح دهیم. به آرانکووین بپیوندید.
یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص 32 بیتی یا 64 بیتی بودن ویندوز 10 و 11 این است که به Settings> System> About بروید و اطلاعات کنار System type را بررسی کنید. این بخش به وضوح معماری سیستم عامل شما و سایر اطلاعات مرتبط را ارائه می دهد. طبیعتا اگر در این قسمت عبارت 64 بیتی را مشاهده کردید ویندوز سیستم شما 64 بیتی است و اگر عبارت 32 بیتی را مشاهده کردید ویندوز شما 32 بیتی می شود. بنابراین با استفاده از این روش که بسیار ساده نیز هست، می توانید مشخص کنید که معماری ویندوز شما چیست.
روش جالب دیگری که می توانید برای تعیین 32 بیتی یا 64 بیتی بودن ویندوز 10 و 11 استفاده کنید، بررسی پوشه های درایو سیستم عامل است. از آنجایی که ویندوز 64 بیتی حالتی دارد که به شما امکان نصب برنامه های 32 بیتی را می دهد، دو پوشه موجود در درایو برنامه Files و Program Files (x86) نامیده می شوند. بنابراین اگر به درایو نصب ویندوز خود بروید و دو پوشه را مشاهده کنید، ویندوز شما 64 بیتی است، اما اگر تنها یک پوشه در این مسیر وجود داشته باشد، ویندوز شما 32 بیتی می شود.
تقریباً هر کاری را می توان از طریق پنجره دستور CMD انجام داد و تشخیص 32 بیتی یا 64 بیتی بودن ویندوز 10 و 11 امکان پذیر خواهد بود. برای این کار در ویندوز 10 و 11 کافیست در قسمت جستجوی نوار وظیفه Command Prompt را تایپ سپس بر روی آیکون این گزینه کلیک راست کرده و Run as administrator را انتخاب کنید تا پنجره CMD در حالت مدیریت اجرا شود. پس از انجام این کار، دستور زیر را در پنجره CMD تایپ کرده و Enter را فشار دهید:
متوجه خواهید شد که اطلاعاتی مشابه موارد فوق نمایش داده می شود. همانطور که قبلاً گفتیم نسخه 64 بیتی ویندوز مایکروسافت دارای دو پوشه Program Files و Program Files (x86) است اما نسخه 32 بیتی تنها دارای یک پوشه به نام Program Files است. اگر در اطلاعات نمایش داده شده در پنجره CMD هم برنامه فایلها و هم فایلهای برنامه (x86) را مشاهده کردید، ویندوز شما 64 بیتی است، اما اگر هیچ اثری از فایلهای برنامه (x86) وجود نداشت و فقط فایلهای برنامه قابل مشاهده بود، ویندوز شما 32 بیتی است.
روش ساده و جالب دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از آن می توانید تشخیص دهید که ویندوز نصب شده روی سیستم شما 32 بیتی 2 64 بیتی است یا خیر! این روش و راه حل مربوط به بررسی جزئیات و اطلاعات موجود در Task Manager می باشد. برای فعال کردن Task Manager، کافی است Ctrl + Shift + Esc را همزمان در ویندوز 10 و 11 فشار دهید. پس از اجرای پنجره Task Manager، به تب Details بروید تا لیستی از وظایف سیستم را مشاهده کنید. در بالای صفحه بخشی به نام پلتفرم یا معماری وجود دارد. اگر ویندوز شما 64 بیتی است، عبارت 64 بیتی را در ستون مربوط به این قسمت مشاهده خواهید کرد و اگر ویندوز شما 32 بیتی باشد، این ستون فقط با عبارت 32 بیتی نمایش داده می شود.
روش ساده دیگری که می توانید استفاده کنید نصب و استفاده از ابزار 64bit Checker است. این برنامه یا ابزار با حجم بسیار کم می تواند روی هر کامپیوتری اجرا شود و مشخص کند که سیستم عامل آن 64 بیتی است یا خیر! برای دانلود برنامه کافیست نام آن را در گوگل جستجو کنید. پس از اجرای برنامه مشخص می شود که ویندوز شما 64 بیتی است یا خیر. اگر عبارت 64 Bit – Your windows is detected as 64bit (x64) توسط برنامه نمایش داده شود نشان دهنده 64 بیتی بودن ویندوز ما است. بنابراین این یک راه ساده و خوب دیگر برای تشخیص 32 بیتی یا 64 بیتی ویندوز 10 و 11 است.
همانطور که مشاهده می کنید در این مقاله روش هایی را به شما آموزش داده ایم که با استفاده از آن ها می توانید 32 بیتی یا 64 بیتی بودن ویندوز 10 و 11 را تشخیص دهید. در این مقاله که خدمت شما عزیزان تقدیم شده است سعی کرده ایم ساده ترین و کارآمدترین روش هایی را که می توان برای این منظور استفاده کرد معرفی کنیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.