MySQL یک سیستم مدیریت پایگاه داده است که تحت مدل نرم افزار منبع باز عمل می کند. این سیستم برای بسته های نرم افزاری وب بسیار محبوب است. مانند بسیاری از سرویس های دیگر، MySQL دارای یک سطح مدیریت یا رمز عبور ریشه است. این رمز عبور به کاربر اجازه می دهد جزیی ترین عملکردها و قابلیت ها را مدیریت کند. اگر هنوز رمز عبور ریشه برای پایگاه داده MySQL خود تنظیم نکرده اید، باز هم هیچ مانعی برای اتصال به آن وجود نخواهد داشت، اما ممکن است منجر به خطرات امنیتی شود. تنظیم رمز عبور ریشه به این معنی است که همه نمی توانند به پایگاه داده شما دسترسی داشته باشند. اگر پایگاه داده شما دارای رمز عبور root است، اما آن را فراموش کرده اید، این آموزش به شما کمک می کند رمز عبور root را در MySQL برای ویندوز و لینوکس تغییر دهید.
هنگام اجرای سیستم لینوکس، حتماً با همان حساب کاربری که معمولاً از MySQL استفاده می کنید، وارد شوید. اگرچه میتوانید بهعنوان روت نیز وارد شوید، حتماً قبل از راهاندازی سرور MySQL با «–user = mysqloption» شروع کنید. در غیر این صورت سیستم فایل هایی را ایجاد می کند که متعلق به اکانت root هستند و باعث ایجاد مشکل می شوند.
مکان خاصی برای این فایل وجود ندارد و مسیر آن به پارتیشن لینوکس و برخی مسائل دیگر بستگی دارد. با این وجود، بسیاری از سیستم ها این فایل را در مسیر
/var/lib/mysql/ ، /var/run/mysql یا /usr/local/mysql/data
ذخیره می کند. نام این فایل معمولا با mysql و یا نام دامنه سیستم شما آغاز می شود و به .pid ختم می شود.
به منظور توقف این فرآیند، خط فرمان را باز کرده و دستور زیر را وارد کنید:
Kill `cat /mysql-data-directory/host_name.pid`
توجه داشته باشید که شما به جای mysql-data-directory/host_name.pid باید از نام فایلی که در مرحله قبل پیدا کردید استفاده نمایید. همچنین دقت کنید که به جای (`) به طور اشتباه از علامت (‘) استفاده نکنید. علامت مورد نظر شما به طور معمول همان کلید بالای tab در کیبورد است.
1. نرم افزار ویرایش متن دلخواه خود را با استفاده از خط فرمان زیر اجرا کنید:
Sudo vim
2. سپس خط فرمان زیر را در آن وارد کنید:
ALTER USER ‘root’@’localhost’ IDENTIFIED BY ‘NewPassword’;
حتما به نمادهای (‘) و (;) نیز توجه کنید. به جای NewPassword رمز عبور دلخواه خود را وارد کنید. در نهایت، حتما از یک رمز عبور قوی و غیرقابل پیش بینی استفاده کنید. این دستور فقط برای دستگاهی که در حال حاضر به آن متصل هستید کار می کند. اگر به سیستم دیگری متصل هستید، نام صحیح هاست خود را جایگزین localhost کنید.
3. فایل را در home / me / mysql-init ذخیره کنید. در آدرس بالا، حساب /’s / home / me خود را جایگزین کرده و فایل را در یک حساب کاربری محافظت شده با رمز عبور ذخیره کنید.
در پنجره ترمینال، خط فرمان زیر را وارد کنید:
Mysql –init-file=file/me/mysql-init &
این دستور MySQL را اجرا می کند و رمز عبور آن را تغییر می دهد. بسته به نحوه راه اندازی سرور خود، ممکن است لازم باشد از گزینه های اضافی مانند -defaults-file استفاده کنید.
در نهایت با اکانت روت وارد سرور MySQL خود شده و مطمئن شوید که رمز عبور جدید به درستی کار می کند. اگر مشکلی وجود ندارد، فایلی که در مرحله چهار ایجاد کرده اید را پاک کنید.
برای این کار می توانید از نرم افزار خودتان استفاده کنید، اما توصیه می کنیم از نرم افزار پیش فرض ویندوز یعنی Notepad استفاده کنید.
1. ابتدا دستور زیر را در نرم افزار وارد نمایید:
ALTER USER ‘root’@’localhost’ IDENTIFIED BY ‘NewPassword’;
مطمئن شوید املای همه نمادها یکسان است. عبارت NewPassword را با کلمه عبور دلخواه خود جایگزین کنید.
2. سپس به منوی File رفته و روی Save As کلیک کنید تا فایل متنی در ذخیره سازی فایل سیستم که به طور پیش فرض در درایو C : است ذخیره شود. سعی کنید از نامی استفاده کنید که منطقی باشد. به عنوان مثال mysql-init.txt
کلیدهای Ctrl + Shift + Esc را روی صفحه کلید خود فشار دهید. سپس از منوی File روی Run new task کلیک کنید. cmd.exe را تایپ کنید و run as administrator را علامت بزنید. روی OK کلیک کنید. سرور MySQL را با فایل کانفیگ جدید خود راه اندازی مجدد کنید. ابتدا با وارد کردن خط فرمان زیر به MySQL بروید:
Cd “C:Program FilesMySQLMySQL Server 8.0bin”
سپس دستور زیر را وارد نمایید:
Mysqld –init-file=C:mysql-init.txt
توجه داشته باشید که بعد از C: باید از دو اسلش // استفاده کنید. همچنین اگر در مرحله دوم از نام دیگری استفاده کردید، آن نام را بعد از اسلش بنویسید.
اکنون با رمز عبور جدید خود می توانید با اکانت روت وارد سرور MySQL شوید. بررسی کنید که رمز عبور شما درست کار می کند. اگر از تنظیمات خاصی برای اجرای MySQL استفاده می کنید (مثلاً -defaults-file)، آنها را نیز وارد کنید. هنگامی که MySQL اجرا می شود و مطمئن شدید که تغییر رمز عبور به درستی انجام می شود، فایل C: myswl-init.txt را حذف کنید.
پس از مطالعه این آموزش، شما آماده تغییر رمز عبور ریشه در MySQL برای ویندوز و لینوکس هستید. اگرچه این کار سخت و پیچیده نیست، اما می تواند راهی سریع و مطمئن برای تغییر رمز عبور حساس و افزایش امنیت سرور باشد.
بله؛ تغییر رمز عبور ریشه در MySQL برای ویندوز و لینوکس بسیار ساده و سرراست است. در این آموزش سعی کردیم به طور مفصل توضیح دهیم تا همه بتوانند به راحتی این کار را انجام دهند.
خیر؛ اما حذف یک فایل زمان زیادی نمی برد، ما به شدت توصیه می کنیم این کار را انجام دهید. نگه داشتن رمز عبور خود در دایرکتوری رایانه می تواند منجر به خطرات امنیتی شود.
هنگام وارد کردن این دستورات حتما به علامت ها توجه کنید. بسیار مهم است که نمادها را همانطور که گفتیم بنویسید.
نه مشکلی نیست اما هنگام وارد کردن دستورات دقت کنید که از مسیر صحیح استفاده کنید.