ریموت دسکتاپ فناوری است که به کاربر اجازه میدهد به رایانه دیگری متصل شود تا از راه دور کار کند. این ابزار به این معنی است که از یک کامپیوتر، میتوانید یک کیلومتر دیگر وارد شوید تا بتوانید به طور کاملاً عادی از آن استفاده کنید، گویی که مستقیماً با آن تعامل دارید. این سیستمی است که وارد ویندوز XP شد و هنوز هم در سیستمهای مختلف ویندوز استفاده میشود.
کاربردهای زیادی دارد و بیشتر آنها مربوط به حوزه حرفهای است. بسیاری از شرکتها از این مکانیسم برای تسهیل تعامل کارگران با تجهیزات خود از خانه یا هنگام مسافرت استفاده میکنند.
به همین ترتیب، اغلب میتوان از آن هنگام انجام کارهای تعمیر و نگهداری در مورد مسائل نرمافزاری استفاده کرد. متخصصان تعمیر میتوانند از آن برای رفع ارور فایلها یا برنامههایی که خطا میدهند، استفاده کنند.
اما برای اینکه بتوانید از آن استفاده کنید، ابتدا باید یک سری تنظیمات را روی تجهیزات مورد نظر انجام دهید. در اینجا نحوه فعال کردن و پیکربندی ریموت دسکتاپ را در رایانه شخصی خود، تا زمانی که از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنید، توضیح خواهیم داد. این راهنمای گام به گام هر کاری را که برای پیکربندی و فعال کردن آن باید انجام دهید را توضیح میدهد.
مراحل فعال کردن ریموت دسکتاپ در ویندوز از یک رایانه به رایانه دیگر به نوع سیستم عامل شما بستگی دارد. اگر ویندوز 10، ویندوز 7 یا ویندوز 8 دارید، تغییرات کوچکی در مراحل وجود دارد که باید دنبال کنید، اما در اینجا هر یک را توضیح خواهیم داد.
در ویندوز 10 برای تنظیم ریموت دسکتاپ، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید. اینها دستورالعملهایی هستند که باید در نظر داشته باشید:
در صورت امکان با حسابی که دارای امتیاز ویرایش است یا حسابی که ادمین است، وارد رایانه خود شوید.
پس از ورود به سیستم عامل، روی دکمه منوی “شروع” در پایین سمت چپ کلیک کنید. هنگامی که منوی کناری باز شد، روی نوار جستجو کلیک کنید و “کنترل پنل” را تایپ کنید. وقتی ظاهر شد، روی آن کلیک کنید.
برای انجام تنظیمات در ویندوز 7، روشی که باید دنبال کنید کاملاً شبیه به آنچه در بخش قبل توضیح داده شد است. با وجود این، تفاوت های خاصی دارد که باید به آنها اشاره کرد، بنابراین در ادامه همه چیز را توضیح خواهیم داد:
کامپیوتر را روشن کنید و با یک حساب کاربری که دارای مجوزهای Administrator مربوطه است به ویندوز 7 بروید. اگر این کار را نکنید، نمیتوانید پیکربندی ریموت دسکتاپ را تغییر دهید.
پس از ورود، روی نماد منوی “شروع” در گوشه سمت چپ پایین کلیک کنید تا یک منوی جداگانه باز شود. از بین تمام گزینههایی که اکنون ظاهر میشود، باید روی ” Team” کلیک راست کنید. در حال حاضر منوی فرعی دیگری باز می شود که در آن باید “Properties” را علامت زده و برای ادامه کار فشار دهید.
اکنون در پنل سیستم ویندوز 7 هستید. کار بعدی که باید انجام دهید این است که روی بخش ” Remote Access Settings” کلیک کنید. اکنون ممکن است از شما رمز عبور مدیر خواسته شود، آن را وارد کرده و ادامه دهید.
کار بعدی که باید انجام دهید این است که فقط گزینه “Allow remote assistance connections to this equipment” را فعال کنید. پس از این کار، ریموت دسکتاپ را فعال کردهاید. مرحله بعد هم این است که تنظیم کنید اگر به شخصی نیاز دارید که از راه دور به تجهیزات دیگر شما دسترسی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: نحوه ورود به ویندوز 10 با رمز تصویری
این روش مانند موارد قبلی ساده است، بنابراین میتوان آن را حتی در کمتر از یک دقیقه انجام داد. نکات زیر را انجام دهید:
سادهترین راه برای توضیح Remote Desktop این است که بگوییم کمی شبیه به استفاده از نرمافزار کنترل از راه دور است. این به کاربران اجازه میدهد به یک رایانه خاص متصل شوند و آن را از طریق اینترنت کنترل کنند، گویی درست در مقابل آن هستند.
Remote Desktop یک برنامه و سرویس گیرنده است که به کلاینت اجازه میدهد تا در مکانی مجزا از راه دور به رایانه میزبان متصل شود. سپس کاربران میتوانند برنامهها و فایلهای موجود در دستگاه میزبان را از هر کجا کنترل و استفاده کنند.
این برنامه و نرمافزار محبوب روی سیستم عاملهای ویندوز 7، 8 و 10 قابل اجرا است. یک سرور دسکتاپ از راه دور به کاربران اجازه میدهد تا از هر مکانی در خانه، در جاده، یا در دفتر کار کنند. اتصال شبکه مورد نیاز نیست.