برخلاف آنچه مایکروسافت در گذشته گفته بود، ویندوز 10 آخرین نسخه ویندوز نبود و کارشناسان این شرکت اخیراً ویندوز 11 را معرفی کردند. ممکن است رایانه شما حداقل سیستم مورد نیاز ویندوز 11 را نداشته باشد یا ممکن است بخواهید طراحی مشابهی با ویندوز 10 را امتحان کنید. قبل از انتشار نهایی در این راستا می خواهیم نحوه تبدیل طراحی ویندوز 10 به ویندوز 11 را به شما آموزش دهیم.
قبل از اینکه مایکروسافت از سیستم عامل جدید خود رونمایی کند، بیلد آن به اینترنت راه پیدا کرد و کاربران زیادی توانستند آن را تجربه کنند. اما از آنجایی که با نسخه رسمی سروکار نداشتیم، این نسخه عملکرد پایداری نداشته و باگ هایی داشت.
اگر از کاربران ویندوز 10 هستید، می توانید با ایجاد تغییراتی در همان سیستم عامل ظاهری شبیه به ویندوز 11 را تجربه کنید. برای آموزش تبدیل طرح ویندوز 10 به ویندوز 11 تا انتها با آرانکووین همراه باشید.
مایکروسافت تغییراتی در رابط کاربری و طراحی ویندوز 11 ایجاد کرده است تا ساده تر و جذاب تر به نظر برسد. بنابراین اولین قدم برای تجربه احساس ویندوز 11 استفاده از تصاویر پس زمینه سیستم عامل است، اما این کافی نیست.
ما می خواهیم یک قدم فراتر برویم و تجربه عمیق تری از ویندوز 11 در ویندوز 10 داشته باشیم. اگرچه امکان انتقال کامل حس سیستم عامل جدید مایکروسافت در ویندوز 10 وجود ندارد، اما می توان تغییراتی در عناصر دسکتاپ ایجاد کرد که بیشتر شبیه ویندوز 11 است.
عناصری که می خواهیم تغییر دهیم عبارتند از:
ابزارهای خوبی برای تغییر همه موارد بالا وجود دارد. لازم به ذکر است که سیستم عامل مورد استفاده در این مقاله بیلد 21H1-1903 ویندوز 10 می باشد، بنابراین در صورت نصب بیلدهای دیگری بر روی سیستم شما، ممکن است ابزارهای موجود در این مقاله با آنها سازگار نباشند و منجر به ناپایداری سیستم شود.
حتی اگر بیلد شما با بیلد استفاده شده در این مقاله یکسان باشد، قبل از هر تغییری یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. یا حداقل یک Restore Point ایجاد کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید به تنظیمات قبلی بازگردید.
به طور پیش فرض، ویندوز 10 دارای تم های کمی از جمله تیره و روشن است. برای دانلود تم های بیشتر می توانید به فروشگاه مایکروسافت بروید، فروشگاهی که مایکروسافت اخیرا نسخه جدیدی را در آن معرفی کرده است. با این حال، هنرمندان مستقل آثار خود را در سایت هایی مانند DeviantArt منتشر می کنند.
با وجود طراحی چنین تم هایی، ویژگی های امنیتی ویندوز 10 مانع از نصب آن ها می شود. البته برای حل این مشکل می توانید از ابزارهایی استفاده کنید. این ابزارها عبارتند از UltraUXThemePatcher و SecureUxTheme. در این مقاله به سراغ ابزار جدیدتر و امنتر SecureUxTheme میرویم.
برای استفاده از این ابزار، به صفحه SecureUxTheme Gateway بروید. به قسمت دانلود بروید و آخرین نسخه (Latest version) را دریافت کنید.
سپس در سایت DeviantArt یک حساب کاربری ایجاد کنید، زیرا بدون حساب فقط می توانید تم ها را ببینید و نمی توانید آنها را دانلود کنید. پس از ایجاد حساب کاربری، تم ویندوز 11 را برای ویندوز 10 از niivu دانلود کنید. برای راحتی کار، پوشه ای به نام Win11_theme ایجاد کرده و تمام فایل های موجود در آن را برای استفاده بعدی ذخیره کنید.
در همین سایت DeviantArt، تم icon ویندوز 11 niivu را دانلود کرده و در همان پوشه قبلی ذخیره کنید.
هر دو فایل را در پوشه ای که ایجاد کرده اید استخراج کنید.
متأسفانه ابزار SecureUxTheme فقط از تم های ویندوز پشتیبانی می کند نه آیکون ها. پس برای این کار باید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید که یکی از محبوب ترین آنها TSP7 یا Seven Theme Source Patcher نام دارد. همچنین می توانید این ابزار را از DeviantArt دانلود کنید.
پوشه ای را که همه فایل ها را در آن ذخیره کرده اید باز کنید. سپس روی فایل SecureUxTheme کلیک راست کرده و آن را به عنوان Administrator اجرا کنید. کمی صبر کرده و سپس روی Install در سمت راست کلیک کنید.
در صورت موفقیت آمیز بودن نصب، از طریق یک پیام پاپ آپ نصب موفقیت آمیز به شما اطلاع داده می شود. در همان پیام از شما خواسته می شود که سیستم را مجددا راه اندازی کنید تا این ابزار کار کند. روی Yes کلیک کنید و منتظر بمانید تا سیستم دوباره بوت شود.
پس از راه اندازی مجدد، به پوشه ای که فایل های تم و نماد در آن قرار دارند، برگردید. در پوشه Themes، زیرپوشه Windows 10 Themes را خواهید دید که شامل دو نسخه از تم در دو زیرپوشه دیگر است.
یکی از آنها نوار وظیفه عادی و دیگری وظیفه پیچیده تری در اختیار شما قرار می دهد. هر کدام را که ترجیح می دهید انتخاب کنید، سپس به پوشه بروید و همه چیز را در آن کپی کنید.
برای راحتی، فایل اکسپلورر دیگری را باز کنید. به C: \ Windows \ Resources \ Themes بروید و سپس فایلهای تم را در آن قرار دهید.
ابزار SecureUxTheme را دوباره به عنوان Administrator اجرا کنید. اکنون تم جدیدی را که به پوشه Windows 10 Themes اضافه کرده اید در ستون سمت چپ مشاهده خواهید کرد. نمونه مورد نظر خود را انتخاب کنید، طرح زمینه روشن یا تیره با نوار آدرس یا بدون آن خواهد بود.
روی Patch کلیک کرده و برای استفاده از تم انتخاب شده آن را اعمال کنید.
رایانه شما برای چند ثانیه قفل می شود و ویندوز به شما اطلاع می دهد که چه زمانی باید تم را اعمال کنید. هنگامی که به دسکتاپ بازمیگردید، موضوع جدید در تمام بخشها اعمال میشود. اکنون می توانید SecureUxTheme را ببندید.
از ابزار TSP7 خارج شده و به دنبال فایلی با پسوند ee بگردید. فایل اجرایی این ابزار یک فایل EXE نیست. فایل را انتخاب کنید و F2 را فشار دهید تا نام آن تغییر کند. سپس یک x بین دو حرف ee اضافه کنید تا آن را به یک فایل exe تبدیل کنید تا ویندوز بتواند آن را اجرا کند.
برای راحتی، این برنامه را اجرا کرده و پنجره مربوطه را کوچک کنید تا در آینده به آن بازگردیم.
در مرحله بعد باید نام چندین فایل دیگر را تغییر دهید. به پوشه Themes Icon بروید و پوشه TSP Themes for Windows 10 1903 و بالاتر را وارد کنید.
چندین تم آیکون در این پوشه وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید که هر کدام دارای پسوند حذف بوده و غیر قابل استفاده هستند. مانند قبل، باید نام آنها را تغییر دهید. این بار با دفعه قبل متفاوت است و باید پسوند را به طور کامل حذف کنید. در این مرحله نقطه را حذف کنید و فقط اجازه دهید عبارت قبل از نقطه باقی بماند.
به TSP7 برگردید و روی Add a Custom Pack کلیک کنید. نماد تم مورد نظر برای نصب را انتخاب کرده و سپس روی Start Patching در سمت راست پایین پنجره کلیک کنید.
پس از مدتی، TSP7 زمان لازم برای اعمال تغییرات و همچنین پیام راه اندازی مجدد دستگاه را نشان می دهد.
اکنون دسکتاپ شما باید طراحی متفاوتی داشته باشد، در واقع ترکیبی از ویندوز 10 و ویندوز 11. اما یک قدم دیگر برای افزایش شباهت ها باقی مانده است.
در نهایت برای اینکه طراحی ویندوز 10 شبیه ویندوز 11 شود، باید به محل آیکون های نوار وظیفه برویم. یکی از تغییرات سیستم عامل جدید مایکروسافت، قرار دادن این آیکون ها در وسط صفحه و نه در سمت چپ است.
برای انجام این کار، باید به برنامه ای بروید که ممکن است تا به امروز از آن استفاده کرده باشید: TaskbarX. یکی از نسخه های قابل حمل (Portable) این برنامه را از وب سایت رسمی آن دانلود کنید. از آنجایی که نیازی به نصب این برنامه ندارید، آن را در پوشه ای که می خواهید اجرا کنید قرار دهید. سپس یک میانبر برای TaskbarX Configurator در دسکتاپ ایجاد کنید.
Taskbar Configurator را اجرا و روی Apply کلیک کرده تا از مقادیر پیش فرض آن استفاده کنید. اکنون نمادهای نوار وظیفه به مرکز صفحه منتقل می شوند. البته تفاوتی بین ویندوز 10 و ویندوز 11 وجود دارد و آن این است که دکمه Start را به وسط صفحه نمایش نمی دهیم. دکمه Start در سمت چپ صفحه باقی می ماند.
این برنامه قابلیت شخصی سازی بیشتری دارد و می توانید آیکون های نوار وظیفه را مطابق با سلیقه خود شخصی سازی کنید. به عنوان مثال، می توانید رنگ را کنترل کرده، بین حالت های بصری سوئیچ کنید و نمادها را در سمت چپ و راست قرار دهید.
لازم به ذکر است که آخرین نسخه Taskbar X یعنی 1.7.0.0 برای این مقاله عملکرد خوبی نداشت و آیکون های نوار وظیفه در جای خود باقی ماندند. اما نسخه قبلی آن یعنی 1.6.9.0 مشکلی با عملکرد خود ندارد.
با تغییرات فوق طراحی ویندوز 10 شباهت زیادی به ویندوز 11 خواهد داشت، همانطور که می توان انتظار داشت طراحی آنها دقیقاً یکسان نیست و البته عملکرد آنها نیز مشابه یکدیگر نخواهد بود. ویندوز 11 قابلیت های منحصر به فرد خود را به رایانه ها اضافه می کند و ظاهراً عملکرد آنها را نیز بهبود می بخشد.
در نهایت، اگر سیستم شما از آخرین سیستم عامل مایکروسافت پشتیبانی نمی کند، می توانید با طراحی ویندوز 11 در ویندوز 10، ظاهری تازه به رایانه خود بدهید.
در این مقاله به شما آموزش دادیم چگونه طراحی سیستم عامل ویندوز 10 خود را به ویندوز 11 برگردانید. سیستم عامل ویندوز دارای ویژگی ها و قابلیت های بسیاری است. در صورت تمایل می توانید با دنبال کردن سری مقالات آموزشی ویندوز با تمامی ترفندهای این سیستم عامل آشنا شوید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در مورد این مقاله، می توانید سوالات و نظرات خود را نیز از طریق فرم دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.