یکی از راههای افزایش حجم HDD و SSD پارتیشنبندی هارددیسک است. با پارتیشنبندی هارددیسک سرعت ویندوز افزایشیافته و با سازماندهی پوشهها، فایلها برنامههای کاربردی عملکرد آن بهبود مییابد.
همچنین میتوانید SSDهای خود را پارتیشنبندی و حجمهای مختلفی ایجاد کنید که از آن برای ذخیره دادهها یا بوت کردن سیستمعامل میتوان استفاده کرد.
گاهی اوقات ممکن است حجمها بیش از حد بزرگ باشند و فضای زیادی را اشغال و بخش زیادی از فضای ذخیرهسازی را غیرقابلاستفاده کنند. اما این امکان برای شما وجود دارد که حجمها را در ویندوز 10 و 11 تغییر دهید تا فضای بیشتری در اختیار داشته باشید. در ادامه به چگونگی افزایش حجم ویندوز 10 و 11 میپردازیم.
تنظیمات را اجرا کرده و روی “Storage” کلیک کنید.
روی گزینه “Advanced storage settings” کلیک کنید.
اکنون روی «Disks & volumes» کلیک کنید.
حجم موردنظر خود را وارد کنید.
گزینه “Properties” را انتخاب کنید.
اکنون روی “Change size” کلیک کنید.
حجم جدید را در کادر نمایشدادهشده وارد کنید.
پس از اتمام “Ok” را بزنید.
اکنون فضای موردنظر روی ویندوز اعمال شده و از این طریق برنامهها حفاظت میشوند.
کلید میانبر Windows + X را فشار دهید تا لیست management tools برای شما نمایش داده شود، سپس گزینه Disk Management را انتخاب کنید.
پس از زدن گزینه صفحه Disk Management صفحه اصلی و تمام درایوهای نصب شده روی سیستم شما نمایش داده میشود. همچنین حجمهای مختلف در SSD و HDD قابلمشاهده است. روی حجم موردنظر کلیک راست کرده و گزینه Extend Volume را انتخاب کنید.
روی گزینه “Next” کلیک کنید تا ابزار مدیریت دیسک روی ویندوز راهاندازی شود.
در قسمت Available فضای خالی موجود قابل مشاهده است. اگر حجم استفاده نشده در سیستم موجود باشد، در این قسمت نشان داده میشود که میتوانید از آن برای افزایش حجم استفاده کنید.
اگر میخواهید از فضای خالی برای افزایش حجم فعلی استفاده کنید روی آن کلیک کرده و روی ADD کلیک کنید.
حالا فضای خالی استفاده نشده به Selected انتقال مییابد. برای افزایش حجمی که انتخاب کردهاید روی گزینه Next کلیک کنید.
سپس روی Finish کلیک کنید.
حالا حجم ویندوز به میزانی که انتخاب کردهاید افزایش یافت.
توجه: درصورتیکه قصد دارید یک درایو پویا را به درایو اصلی تبدیل کنید ممکن است ویندوز یک پیام هشدار نشان دهد. در این صورت روی گزینه YES کلیک کرده تا روند ادامه یابد. درصورتیکه فرایند بهدرستی طی نمیشود میتوانید فضای خالی را به فرمت NTFS تبدیل کنید تا عملیات با موفقیت انجام شود.
اگر در حالت ایمن برای دسترسی به درایوهای خود مشکل دارید مطلب زیر میتواند در حل این مشکل به شما کمک کند. در ادامه به بررسی این روش میپردازیم.
Ctrl + Shift + Esc را روی صفحهکلید خود فشار دهید تا Task Manager نشان داده شود. اکنون روی “File” در گوشه سمت چپ بالا کلیک و “Run new task” را انتخاب کنید.
در کادر خالی متن “CMD” را تایپ کنید و کادر “Create this task with Administrative Privileges” را علامت بزنید. پس از اتمام کار بر روی “Ok” کلیک کنید.
اکنون یک پنجره Command Prompt در قسمت بالای صفحهنمایش شما نمایش داده میشود. دستور زیر را وارد کرده و دکمه ENTER را فشار دهید.
حالا برای وارد کردن دستور به قسمت فهرست پارتیشن دیسک منتقل میشوید. دستور زیر را تایپ کرده و دوباره Enter را فشار دهید.
حالا لیستی از تمام دیسکهای موجود که بر روی سیستم شما نصب شدهاند، دریافت خواهید کرد. دیسک موردنظر برای افزایش حجم فعلی سیستم خود انتخاب کنید و نام آن را به خاطر بسپارید.
دستور زیر را تایپ و کلید Enter را فشار دهید. شماره دیسک را با «<number>» جایگزین کنید.
دستور زیر را وارد کرده تا لیست حجمهای موجود روی دیسک نشان داده شود.
اکنون تعداد حجمهایی که میخواهید به حجم مورد نظر اضافه کنید را بنویسید و دستور زیر را تایپ کنید سپس تعداد حجمی که انتخاب کردهاید با «<number>» جایگزین کنید.
حالا یکی از دستورات extension متناسب با نیاز خود در زیر تایپ کنید.
extend: درصورتیکه میخواهید از کل فضای آزاد تخصیص نیافته برای افزایش حجم استفاده کنید، میتوانید از این گزینه استفاده کنید.
extend size=0MB: درصورتیکه میخواهید فقط از بخشی از فضای آزاد تخصیص نیافته را برای افزایش حجم استفاده کنید این دستور را انتخاب کرده و بهجای 0 اندازه مدنظرتان را وارد کنید.
برای اجرای دستورات کافی است کلید «Enter» را فشار دهید.
اکنون حجم موردنظر شما افزایش یافت. کلمه “Exit” تا برنامه بسته شود.
کلید میانبر Windows + S را فشار داده و گزینه PowerShell را پیدا کنید. هنگامی که در نتایج جستجوی شما نمایش داده شد، روی “Run as administrator” کلیک کنید.
دستور زیر را تایپ کرده و enter را فشار دهید.
حالا فهرستی از تمام درایوها و حجمهای موجود در سیستم شما نشان داده میشود. برای برنامه افزودنی حجم یا تعداد پارتیشنی و همچنین حرف درایو را که قرار است به آن اضافه کنید را بنویسید.
حالا دستور زیر را بنویسید و کلید ENTER را فشار دهید تا دستور اجرا شود. «<x>» را با حرف درایوی که در مرحله قبل یادداشت کردید جایگزین کنید.
برای تخصیص مجدد اکنون Powershell حداکثر و حداقل اندازه پشتیبانی شده توسط درایو را به شما نشان میدهد. توجه کنید که این اعداد مهم هستند و شما نمیتوانید حجم درایو خود را بیشتر از “Sizemax” افزایش دهید.
در آخر دستور زیر را تایپ کرده و کلید ENTER را فشار دهید. «<x>» را با حرف درایو موردنظری که قصد افزایش حجم آن را دارید و «<y>» را با اندازه فضای استفاده نشده میخواهید برای پسوند به کار ببرید، جایگزین کنید. بهصورت مشابه، متناسب با اندازه فضای تخصیص نیافته خود از مگابایت یا گیگابایت استفاده کنید. همچنین اگر حجم زیادی از فضای استفاده نشده باشد، میتوانید از «TB» استفاده کنید.
نکته: «<y>» نمیتواند از مقدار «Sizemax» که توسط درایو انتخاب شده پشتیبانی میشود بیشتر باشد.
منتظر بمانید تا فرایند به پایان برسد. پس از اتمام، بهسادگی عبارت exit را تایپ کنید تا Powershell بسته شود.
بیشتر بخوانید: