همانطور که می دانید سیستم عامل مانند یک رابط گرافیکی بین سخت افزار و کاربر است. در واقع سیستم های کامپیوتری از مجموعه ای سخت افزار تشکیل شده اند که وظیفه سیستم عامل مدیریت سخت افزار با ایجاد محیطی تعاملی و قابل درک توسط کاربر است.
از بین چندین سیستم عامل طراحی شده، ویندوز، لینوکس و مک نسبت به سایر سیستم عامل ها محبوبیت بیشتری دارند و ویندوز از محبوبیت بیشتری نسبت به سایر سیستم عامل ها برخوردار است. از سوی دیگر، دستگاه های ساخت اپل دارای سیستم عامل اختصاصی MacOs هستند که تنها بر روی محصولات این شرکت قابل استفاده است.
از دو سیستم عامل باقی مانده، ویندوز و لینوکس، هر کدام پایگاه طرفداران خاص خود را دارند. لینوکس یک سیستم عامل متن باز است که پسوندهای مختلفی دارد. بسیاری از کاربران ویندوز پس از نصب و استفاده از لینوکس برای اولین بار با مشکلات زیادی مواجه شده اند. در این مقاله می خواهیم به بررسی دلایل برتری سیستم عامل ویندوز نسبت به لینوکس بپردازیم. با آرانکووین همراه باشید.
اولین و مهم ترین مشکل سیستم عامل لینوکس عدم وجود برخی نرم افزارها برای این سیستم عامل است. به عنوان مثال نرم افزارهایی مانند فتوشاپ، مایکروسافت آفیس، 7-Zip و … دارای نسخه تحت ویندوز هستند و قادر به اجرا در لینوکس نخواهند بود.
با این حال، سیستم عامل لینوکس دارای برنامه ها و نرم افزارهای منحصر به فردی است. برای مثال GIMP معادل فتوشاپ در ویندوز است. اما امکانات این نرم افزار بسیار محدود بوده و از جهاتی توان رقابت با فتوشاپ را ندارد.
بر اساس گزارش ها، بیش از 77 درصد سیستم های کامپیوتری از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنند. این در حالی است که تعداد کاربران لینوکس کمتر از 2 درصد است. تعداد کاربران ویندوز باعث شده تا به روز رسانی های نرم افزاری این سیستم عامل به طور مرتب منتشر شود.
با این حال، نرم افزاری که به طور خاص برای سیستم عامل لینوکس طراحی و توسعه یافته است نیز تقریباً از پشتیبانی کافی برخوردار می باشد. اما در بسیاری از اپلیکیشن ها ممکن است با مشکل عدم پشتیبانی و ارائه به روز رسانی در زمان مناسب مواجه شوید.
سیستم عامل لینوکس دارای توزیع های بسیار متنوعی است. در واقع بیش از 700 نسخه از این سیستم عامل در بازار موجود است و هر کدام دارای ویژگی ها و رابط کاربری متفاوتی هستند. این نیز به دلیل منبع باز بودن لینوکس می باشد.
بسیاری از توزیعهای لینوکس برای برنامهنویسی، امنیت و برنامههای شبکه مناسبتر بوده و برای استفاده عمومی نیستند. در واقع، توزیع های مختلف لینوکس تقریبا برای افرادی که به صورت حرفه ای روی یک موضوع خاص کار می کنند مناسب است.
همانطور که می دانید اکثر پلتفرم های بازی مانند Steam و Uplay برای سیستم عامل ویندوز طراحی شده اند. در واقع همانطور که احتمالا متوجه شده اید، سیستم عامل لینوکس بیشتر برای کارهای تخصصی مناسب است.
با این حال پلتفرم Steam اخیرا نسخه سازگار با لینوکس را در وب سایت خود قرار داده است، اما تعداد بازی های موجود برای این سیستم عامل بسیار محدود است. از طرفی عدم تطابق کارت های گرافیک با لینوکس باعث شده تا شرکت های بازی سازی روی سیستم عامل ویندوز تمرکز کنند.
در این مقاله به بررسی معایب سیستم عامل لینوکس پرداختیم. در نظر داشته باشید که لینوکس یکی از برترین سیستم عامل های منتشر شده در زمینه ارائه خدمات برای اپلیکیشن های خاص است. اگر می خواهید روی موضوعاتی مانند برنامه نویسی، دستورات شبکه یا امنیت تمرکز کنید، سیستم عامل لینوکس می تواند بسیاری از نیازهای شما را برآورده کند. اگر در مورد این مقاله به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، می توانید سوالات و نظرات خود را از طریق فرم دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.