هنگام نصب آخرین آپدیت ویندوز، پیام Getting Windows Ready, Don’t off your computer نمایش داده می شود. ویندوز معمولا بعد از مدتی به حالت عادی باز می گردد. اما گاهی اوقات اگر بیش از چند ساعت طول بکشد و ممکن است راهی برای راه اندازی مجدد کامپیوتر وجود نداشته باشد.
متأسفانه منتظر ماندن برای نصب بهروزرسانیهای ویندوز طبیعی است. به گفته مایکروسافت حدود 700 میلیون دستگاه در سراسر جهان از ویندوز 10 استفاده می کنند. همچنین با توجه به توضیحاتی که مایکروسافت در مورد آخرین آپدیت ویندوز 10 خود ارائه کرد، زمان نصب این آپدیت از 10 تا 30 دقیقه طول خواهد کشید. بنابراین با انجام یک عملیات ساده ریاضی و با میانگین زمان نصب 20 دقیقه برای هر آپدیت ویندوز، با یک فاجعه انسانی روبرو هستیم. 26000 سال وقت تلف شده برای این 700 میلیون کاربر برای نصب یک آپدیت ساده!
اگر هنگام به روز رسانی ویندوز کامپیوتر خود را ریستارت یا خاموش کنید، واضح است که نصب آپدیت با مشکل مواجه خواهد شد. اما این مشکل چقدر عمیق است؟ آیا کامپیوتر شما آسیب دیده است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر، چند آزمایش انجام دادیم.
ابتدا از ویندوز خواستیم که بهروزرسانی را بهطور کاملاً عادی نصب کند. سپس در حین آپدیت ویندوز کامپیوتر را خاموش کردیم. این کار را دقیقاً زمانی انجام دادیم که کامپیوتر پیام Getting Windows Ready را می دهد. ما کامپیوتر را دوباره راه اندازی کردیم و همه چیز عادی به نظر می رسید.
پس از ورود به سیستم، ویندوز پیامی مبنی بر عدم موفقیت آپدیت ها نمایش داد. عملیات به روز رسانی سخت بود اما پس از راه اندازی مجدد کامپیوتر همه چیز عادی شد و ویندوز تصمیم گرفت کمی دیرتر آپدیت ها را نصب کند.
در آزمایش دوم، کامپیوتر را زمانی خاموش کردیم که در تصویر این پیام مشاهده می شد: Working on Updates، 27% کامل شده است.
کامپیوتر را ریستارت کرده و سعی کردیم وارد ویندوز شویم. با صفحه آبی روبرو شدیم که نشان می داد: We could not complete the updates. Undo changes Do not turn off your computer
پس از این فرآیند، ویندوز به طور عادی بوت شد و همه چیز طبق انتظار پیش رفت.
ما همچنین این آزمایش را طی یک ارتقاء اساسی از نسخه تابستانی ویندوز به نسخه آوریل 2018 انجام دادیم. وقتی روی تصویر نوشته شده بود: Update configuration for Windows 10, 10% complete, do not turn off your computer.
بعد از راه اندازی مجدد کامپیوتر با صفحه ای مواجه شدیم که پیغام آن لطفا صبر کنید بود و بعد همه چیز مثل قبل عادی شد. البته بعد از بالا آمدن ویندوز با پیغامی مواجه شدیم مبنی بر اینکه موفق به نصب آپدیت ویندوز نشده ایم و ویندوز تصمیم گرفته کمی دیرتر آپدیت های خود را انجام دهد.
در نهایت سعی کردیم زمانی که آپدیت تا 48 درصد بود کامپیوتر را خاموش کنیم. این آزمایش کمی وقت گیر بود. زیرا پس از راه اندازی مجدد کامپیوتر و تلاش برای ورود به ویندوز، این سیستم عامل اقدام به بازیابی آخرین نسخه سالم ویندوز یا به اصطلاح Restore کرد. بعد از این پروسه ویندوز به طور معمول ریستارت شد و مشکلی نداشت.
در تمامی تست ها، خاموش شدن کامپیوتر در حین آپدیت مشکلی ایجاد نکرد. ویندوز به سادگی تصمیم گرفت که به روز رسانی را متوقف کرده و در صورت توقف ناگهانی فرآیند، به روز رسانی ها را بازنشانی کند. ویندوز همچنین تاکید کرد که قبل از نصب آپدیت ابتدا باید فایل های آپدیت را دانلود کند. چون شاید فکر می کرد مشکل از دانلود نشدن آپدیت ویندوز است. پس از انجام این تست ها، آپدیت ویندوز به صورت کاملا عادی و استاندارد انجام شد.
صبور باشید و به ویندوز زمان بدهید تا آپدیت ها را نصب کند. با توجه به حجم به روز رسانی ویندوز و همچنین قدرت سخت افزاری کامپیوتر شما، این فرآیند می تواند طولانی باشد.
معمولاً حدود 5 دقیقه طول می کشد تا به روز رسانی ویندوز تمام شود. اما به طور کلی توصیه می کنیم تا دو ساعت صبور باشید. شاید ویندوز بهروزرسانیهای مهم زیادی را انجام میدهد و برای به روز رسانی به زمان مشخصی نیاز دارد. به خصوص اگر آپدیت ویندوز بزرگ و در مقابل آن هارد دیسک شما کند باشد.
وقتی درصد پیشرفت بهروزرسانی ویندوز 10 را در صفحه بهروزرسانی مشاهده کردید، سیستم را رستارت یا به طور کامل خاموش کنید. زیرا این خود نشانه پیشرفت و گیر نکردن در روند آپدیت است. اگر احساس می کنید زمان زیادی از یک عدد خاص باقی مانده است، ممکن است روند به روز رسانی متوقف شود. البته به خاطر داشته باشید که این خرابی ها در فرآیند به روز رسانی ویندوز طبیعی بوده و توصیه ما به شما این است که در هر حال صبور باشید.
همانطور که در بالا ذکر شد، خاموش کردن رایانه هنگام به روز رسانی مشکلی برای ویندوز و رایانه شما نیست. پس از راه اندازی مجدد، ویندوز به روز رسانی را متوقف می کند و همه تغییرات را به حالت قبل برمی گرداند، سپس شما را به صفحه ورود به سیستم عامل می برد. ویندوز به زودی دوباره سعی میکند بهروزرسانی شود، و این بار میتوانید انتظار خرابی نداشته باشید. درواقع باید گفت هنگام به روز رسانی گاهی اوقات نیاز به راه اندازی مجدد ویندوز است. زیرا همانطور که همه می دانیم ویندوز باگ های زیادی دارد که با راه اندازی مجدد برطرف می شوند. پس راه اندازی مجدد و خاموش کردن سیستم می تواند درست باشد، حتی زمانی که ویندوز از شما می خواهد کامپیوتر خود را خاموش نکنید.
برای خاموش کردن رایانه در مواجهه با این صفحهها، دکمه پاور لپتاپ یا رایانه خود را به مدت هفت ثانیه نگه دارید – برخی از دستگاهها ممکن است نیاز داشته باشند دکمه پاور را کمی بیشتر نگه دارند. این کار کامپیوتر را مجبور به خاموش شدن می کند. چند ثانیه صبر کرده و دوباره کامپیوتر را روشن کنید. البته در نظر داشته باشید که این نوع خاموش شدن به هیچ وجه توصیه نمی شود، اما در این صورت تنها راه باقی مانده است.
هشدار: درست است که در تست های ما ویندوز هرگز مشکلی نداشت، اما ممکن است چنین اتفاقی برای شما رخ ندهد. اگرچه تنها راه روشن نگه داشتن دکمه پاور پس از گیرکردن دستگاه در حین به روز رسانی این است که همیشه سعی کنید از اطلاعات مهم خود یک نسخه پشتیبان داشته باشید.
راه اندازی مجدد کامپیوتر احتمالا مشکل را حل می کند. با این حال، اگر کامپیوتر شما بدون مشکل روشن نمی شود، مشکل سیستم دیگری دارید. راه اندازی مجدد کامپیوتر ممکن است ربطی به این موضوع نداشته باشد و ویندوز با خطای دیگری دست و پنجه نرم می کند.
برای رفع این مشکلات ویندوز می توانید از ابزار Windows Startup Repair استفاده کنید. اگر ویندوز چندین بار بوت نمی شود و نمی تواند به طور عادی راه اندازی شود، قبل از شروع سیستم عامل یک منوی پیشرفته بوت ویندوز را مشاهده خواهید کرد. از این منو به مسیر Troubleshoot > Advanced Options > Startup Repair بروید. اگر با این منو روبرو نشدید، با استفاده از DVD یا هر رسانه قابل بوت ویندوز 10 به بخش Repair Your Computer بروید.
حتی اگر Startup Repair مشکل شما را حل نکند، ممکن است لازم باشد کامپیوتر خود را ریست کرده یا حتی ویندوز خود را دوباره نصب کنید.
اگر وارد ویندوز می شوید اما آنطور که باید کار نمی کند، می توانید از دستورات SFC و DISM برای تعمیر فایل های آسیب دیده ویندوز استفاده کنید.
گزینه دیگری که پیش روی شماست این است که از گزینه System Restore برای بازیابی سیستم عامل به آخرین نسخه سالمی که استفاده می کردید استفاده کنید.
اگر کامپیوتر شما حتی پس از تغییر ویندوز به درستی کار نمی کند، ممکن است مشکل سخت افزاری داشته باشید و باید با یک متخصص تماس بگیرید.
در این مقاله به شما نشان دادیم آیا با مشاهده پیام Don’t turn off هنگام آپدیت ویندوز بازهم می توان سیستم را خاموش کرد یا خیر. سیستم عامل ویندوز دارای ویژگی ها و قابلیت های بسیاری است. در صورت تمایل می توانید با دنبال کردن سری مقالات آموزشی ویندوز با تمامی ترفندهای این سیستم عامل آشنا شوید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در مورد این مقاله، می توانید سوالات و نظرات خود را نیز از طریق فرم دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.