متأسفانه ما به ندرت به پشتیبان گیری از ویندوز فکر می کنیم، اما این کاری است که هر کاربر رایانه شخصی باید به طور منظم انجام دهد. مایکروسافت از ویندوز 7 راه حل جالبی برای این موضوع به کاربران خود ارائه کرده است که File History نام دارد. به لطف File History، ویندوز در هر زمان – یا هر زمان دیگری که کاربر دوست داشت – کپی هایی از فایل های جدید ایجاد شده را برمی دارد و آنها را در یک هارد دیسک خارجی متصل به رایانه شخصی ذخیره می کند.
این قطعاً یکی از بهترین راهها برای کاربران ویندوز است تا از امنیت اطلاعات مهم خود مطمئن شوند. زیرا اگر این اطلاعات به هر دلیلی حذف یا از دست رفت، می توانید در اسرع وقت آن را بازیابی کنید. در ادامه نحوه استفاده از File History ویندوز را به شما آموزش می دهیم و جزئیات انجام این کار را به طور کامل توضیح خواهیم داد. با آرانکووین همراه باشید.
قبل از اینکه وارد بحث و نحوه استفاده از File History شویم، اجازه دهید در مورد یک تصور اشتباه که در بین عموم مردم رایج است، به شما بگویم. بسیاری از کاربران ویندوز فکر می کنند که می توان از File History برای تهیه نسخه پشتیبان کامل از ویندوز، از جمله فایل های سیستمی استفاده کرد.
اما این یک طرز فکر اشتباه است و File History اصلاً این کار را برای شما انجام نمی دهد. به طور کلی، File History داده هایی را که در طول روز به حساب شما منتقل می شود نظارت می کند و در نتیجه از تصاویر، اسناد و حتی ویدیوهایی که فقط در حافظه سیستم هستند، نسخه پشتیبان تهیه می کند. البته قبل از شروع کار با File History، حتما تنظیمات خود را برای آن تعریف کنید.
همانطور که قبلاً گفتم برای استفاده از File History به هارد اکسترنال نیاز دارید. بنابراین اولین قدم شما برای تهیه نسخه پشتیبان با File History این است که یک هارد دیسک خارجی را به رایانه خود وصل کنید. ظرفیت این هارد اکسترنال نیز باید متناسب با حجم اطلاعاتی باشد که می خواهید از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید.
البته بهتر است که ظرفیت هارد اکسترنال کمتر از 500 گیگابایت نباشد. زیرا در غیر این صورت کنترل کمتری روی بک آپ گیری خواهید داشت و نمی توانید نسخه های قدیمی بک آپ خود را بازیابی کنید.
برای فعال کردن File History، به منوی Start رفته و پنجره تنظیمات را باز کنید. سپس بر روی Update & Security کلیک کنید و در قسمت دسته بندی های آن به دنبال Backup بگردید.
اکنون از Backup using File History بر روی Add a drive کلیک و هارد اکسترنال خود را از پنجره روبرو انتخاب کنید. با طی کردن این مسیر کافی است کلید Automatically back up my files را فعال کنید.
اگر به جزئیات و نحوه پشتیبان گیری از تاریخچه فایل اهمیتی نمی دهید، کارتان تمام شده است. فقط اجازه دهید هارد اکسترنال شما به سیستم متصل شود تا فرآیند پشتیبان گیری ادامه داشته باشد.
البته نیازی نیست که هارد اکسترنال به طور دائم به کامپیوتر متصل باشد و می توانید با اتصال آن به سیستم در ماه دو یا سه بار نسخه پشتیبان خود را آپدیت کنید. با این حال، اگر میخواهید تاریخچه فایل همانطور که میخواهید کار کند، روی گزینههای بیشتر کلیک کنید.
این شما را در مقابل چندین گزینه مختلف قرار می دهد که با استفاده از آنها می توانید سیستم پشتیبان گیری File History را به طور کامل تغییر دهید. گزینه اول فاصله زمانی فرآیند پشتیبان گیری است. به طور پیش فرض این فاصله روی یک ساعت تنظیم شده است، اما می توانید این رویه را تغییر دهید و تنظیمات این قسمت را هر 10 دقیقه یک بار یا حتی یک بار در روز تنظیم کنید.
گزینه دوم همچنین به شما این امکان را می دهد که نسخه های پشتیبان منقضی شده را تنظیم کنید تا پشتیبان های قدیمی پس از مدتی به طور خودکار حذف شوند. تنظیمات پیشفرض این گزینه نیز روی «Forever» تنظیم شده است که میتوانید با مقادیری مانند یک بار در ماه یا هر دو سال یکبار آن را تغییر دهید.
همچنین، اگر کمی به پایین اسکرول کنید، لیستی از پوشههایی را مشاهده میکنید که File History قرار است از آنها نسخه پشتیبان تهیه کند. این لیست قابل ویرایش است و می توانید پوشه هایی را که نیازی به پشتیبان گیری ندارند حذف کنید.
در این مقاله آموزش استفاده از File History و نحوه پشتیبان گیری از ویندوز 10 به کمک آن را توضیح دادیم. سیستم عامل ویندوز 10 دارای ویژگی ها و قابلیت های بسیاری است. در صورت تمایل می توانید با دنبال کردن سری مقالات آموزشی ویندوز 10 با تمامی ترفندهای این سیستم عامل آشنا شوید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در مورد این مقاله، می توانید سوالات و نظرات خود را نیز از طریق فرم دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.