ریست فکتوری (Reset factory) یکی از کاربردی ترین روش ها در عیب یابی سیستم های کامپیوتری است. در واقع با این کار تمامی فایل ها و اطلاعات دستگاه شما پاک شده و سیستم شما دقیقا مشابه تنظیمات کارخانه می شود.
در برخی موارد ممکن است به دلیل مشکلات نرم افزاری و مشکلات فایل سیستم امکان نصب مجدد یا تعمیر ویندوز وجود نداشته باشد. در این حالت تنها راه حل مشکل انجام عملیات ریست فکتوری است.
روش های مختلفی برای انجام عملیات ریست فکتوری در سیستم عامل ویندوز 10 وجود دارد که در این مقاله می خواهیم ساده ترین آنها را بررسی کنیم. با آرانکووین همراه باشید.
ساده ترین راه برای بازنشانی به تنظیمات کارخانه در ویندوز 10 استفاده از بخش تنظیمات است. برای انجام این کار موارد زیر را انجام دهید:
1. ابتدا کلیدهای ترکیبی Win + I را فشار داده و وارد قسمت تنظیمات ویندوز شوید. سپس بر روی گزینه Update & Security کلیک کنید.
2. در صفحه باز شده از منوی سمت چپ گزینه Recovery را انتخاب کنید. سپس بر روی دکمه Get start در پایین عبارت Reset this PC کلیک کنید.
3. در صفحه ای که باز می شود دو گزینه دارید. با انتخاب حالت اول Keep my files تمامی فایل های شخصی ویندوز ذخیره می شوند. با انتخاب گزینه دوم Remove Everything تمامی فایل ها از سیستم پاک می شوند. در واقع هارد دیسک شما به طور کلی فرمت شده است.
4. در ادامه مراحل باید نحوه نصب ویندوز جدید را مشخص کنید. در این قسمت دو گزینه به نام های Local reinstall و Cloud download وجود دارد. با انتخاب گزینه اول یعنی دانلود ابری، نسخه ای از سیستم عامل جدید از طریق سایت مایکروسافت دانلود و نصب می شود. اگر گزینه دوم را انتخاب کنید، محتویات و فایل های ویندوز فعلی بازیابی شده و دوباره بر روی سیستم شما قرار می گیرد.
5. در اینجا تنظیمات اضافی وجود دارد که در صورت تمایل می توانید از آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، انتخاب حذف فایل ها از همه درایوها، تمام فایل های موجود در هارد دیسک شما، از جمله اطلاعات ذخیره شده در هارد اکسترنال و تمام دستگاه های متصل به سیستم را حذف می کند. در نهایت با کلیک بر روی گزینه Confirm عملیات فکتوری ریست آغاز می شود.
یکی دیگر از روش های بازنشانی کارخانه ای در ویندوز 10، استفاده از ویژگی شروع تازه (New start) است. این ویژگی در نسخه های قدیمی ویندوز 10 موجود است و تقریباً عملکردی مشابه روش قبلی دارد. برای استفاده از این روش موارد زیر را انجام دهید:
1. ابتدا کلیدهای ترکیبی Win + I را فشار داده و وارد قسمت تنظیمات ویندوز شوید. سپس بر روی گزینه Update & Security کلیک کنید.
2. در صفحه باز شده از منوی سمت چپ گزینه Recovery را انتخاب کنید. روی Learn how to start fresh with a clean install of Windows کلیک کنید.
3. در این قسمت بر روی گزینه Get start کلیک کنید تا عملیات فکتوری ریست آغاز شود.
در این مقاله به بررسی روش های فکتوری ریست در سیستم عامل ویندوز 10 پرداختیم. به خاطر داشته باشید که با حذف و نصب مجدد ویندوز می توانید نوعی عملیات ریست فکتوری را نیز انجام دهید. اگر در مورد این مقاله به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، می توانید سوالات و نظرات خود را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.