حل مشکل پرینتر تحت شبکه بعد از آپدیت جدید ویندوز 10 موضوعی است که این روزها کاربران کامپیوتر از آن خبر داده اند و تصمیم گرفتیم در این مقاله راه حل های این مشکل که یکی از به روز رسانی های منتشر شده در ویندوز 10 باعث بروز آن شده است را بررسی خواهیم کرد. پس با آرانکووین همراه باشید.
پس از بررسی کارشناسان برای حل مشکل چاپگر در ویندوز 10، متوجه شدیم که یکی از به روز رسانی های منتشر شده برای ویندوز 10 می تواند دسترسی به سیستم های کاربر را از چاپگر شبکه قطع کند.
همانطور که می دانید در سیستم های اداری پرینترها یکی از مهم ترین تجهیزات کامپیوتری هستند و معمولا یک چاپگر روی یک سیستم نصب می شود و کامپیوترهای دیگر به صورت شبکه به سیستم سرور چاپگر متصل خواهند شد و از چاپگر به عنوان چاپگر اشتراکی استفاده می کنند.
در این مقاله قصد داریم مشکلات اخیر کاربرانی که پس از انتشار آپدیت ویندوز 10 با چاپگرهای شبکه مواجه شده اند را بررسی کنیم.
تعدادی از کاربران اعلام کرده اند که وقتی از چاپگر چاپ می کنند، صفحه سیستم آنها آبی شده و چیزی چاپ نمی شود. اما این موضوع فقط مربوط به برخی پرینترها است و با حذف و نصب پرینتر و آپدیت مجدد ویندوز مشکل به طور کامل حل می شود.
پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا ویندوز را آپدیت کنید، همچنین در نظر داشته باشید که در زمان آپدیت ویندوز سعی کنید کارهای سنگین با ویندوز خود انجام ندهید. پس از به روز رسانی ویندوز، حتما سیستم را ریستارت کرده و سپس چاپگر خود را حذف و نصب کنید.
همانطور که گفته شد مشکل پرینترهای شبکه پس از آپدیت جدید ویندوز 10 توسط کاربران گزارش شده است، کاربرانی که با چاپگرهای Canon، HP، Panasonic، Brother و Ricoh کار می کردند، این مشکل را در به اشتراک گذاری چاپگر گزارش کرده اند.
البته برخی از کاربران اعلام کردند که پس از نصب آپدیت ویندوز 10، نمی توانند از پرینترهای مجازی که قابلیت چاپ فایل های pdf را دارند، استفاده کنند.
مایکروسافت همچنین در بیانیهای اعلام کرد که دریافت بهروزرسانی KB4557957 در ویندوز 10 میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در چاپگرهای به اشتراک گذاشته شده شود و هشدار داد که بسیاری از کاربران هنگام ارسال یک چاپ به چاپگر نظرسنجی پیام خطا دریافت میکنند.
برخی از کاربران همچنین گزارش دادند که برنامه چاپگر هنگام ارسال Send به چاپگر بسته می شود، بنابراین نمی تواند با چاپگر ارتباط برقرار کرده و سند چاپ نمی شود.
اگرچه مایکروسافت روی این مشکل کار می کند تا به زودی برطرف شود، اما می توانید با حذف به روز رسانی KB4557957 و جلوگیری از آپدیت مجدد ویندوز خود، این مشکل را برطرف کنید.
بسیاری از کاربران گزارش دادند که آپدیت ماه ژوئن ویندوز 10 باعث ایجاد مشکل در چاپگر شده است، بنابراین می توانید این به روز رسانی را نیز از سیستم خود حذف کرده و به روز رسانی ویندوز خود را تا رفع این مشکل غیرفعال کنید.
اما در نظر داشته باشید که از آنجایی که مایکروسافت به دلیل شیوع ویروس کرونا، انتشار آپدیت های غیرامنیتی را متوقف کرده است، در این مدت به روز رسانی های امنیتی مهمی برای ویندوز ارائه می شود، بنابراین با غیرفعال کردن آپدیت ویندوز، به روز رسانی دریافت نخواهید کرد. در این حالت شما سیستم خود را از ویژگی های امنیتی جدید محروم می کنید.
مشکل دیگری که کاربران کامپیوتر در مورد چاپگرهای شبکه با آن مواجه هستند این است که سیستم های مشتری به چاپگر شبکه دسترسی ندارند.
هنگامی که پس از ارتقاء به ویندوز، از چاپگر مشترک جدا می شوید، به این معنی است که سیستم عامل جدید به درایورهای جدید نیاز دارد. همانطور که ویندوز به روز رسانی های جدید را به صورت روزانه در اختیار کاربران خود قرار می دهد، سایر سخت افزارها مانند چاپگرها نیز به روز رسانی های جدیدی را ارائه می دهند که با نسخه های ویندوز که کاربران می توانند از آنها استفاده کنند، سازگار هستند.
قبل از هر چیز برای حل مشکل چاپگر شبکه، لازم است اتصال کامپیوتر و چاپگر خود را بررسی کنید. از آنجایی که برخی از چاپگرها از طریق Wi-Fi به شبکه متصل می شوند، پیشنهاد می کنیم IP چاپگر را تغییر دهید و دوباره با IP جدید به چاپگر متصل شوید. اما اگر اتصال شما به چاپگر از طریق کابل USB است، فقط پورت متصل کابل چاپگر را جابجا کرده و سپس بررسی کنید که آیا رایانه ای که مستقیماً با کابل به چاپگر متصل است می تواند چاپ کند یا خیر. اما اگر سیستم سرور چاپگر نیز قادر به ارسال دستور چاپ نیست، موارد زیر را انجام دهید.
برای رهایی از مشکل از کار افتادن چاپگر در شبکه، اولین کاری که می توانید انجام دهید این است که چاپگر و رایانه خود را به طور کامل راه اندازی مجدد کنید، اما توجه داشته باشید که برای راه اندازی مجدد تنظیمات چاپگر، باید چاپگر را برای مدتی از برق بکشید. پس پرینتر را به مدت 5 دقیقه خاموش کنید.
در همین حال، سیستم کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی و سپس چاپگر را روشن کرده و حدود یک دقیقه صبر کنید تا چاپگر شما به طور کامل بوت شود. پس از این مدت، یک دستور چاپگر جدید ارسال کنید.
یکی از کارهایی که برای حل مشکل چاپگر باید انجام دهید این است که بررسی کنید آیا گزینه استفاده از چاپگر آفلاین غیرفعال است یا خیر. وقتی این گزینه فعال باشد، چاپگر شما به صورت آفلاین کار می کند و از دستورالعمل های ارسال شده پیروی نخواهد کرد.
برای بررسی این موضوع کافی است وارد کنترل پنل شده و سپس وارد دستگاه و چاپگر شوید.
اکنون روی چاپگر خود راست کلیک کرده و گزینه see what’s printing را انتخاب کنید
در صفحه کوچکی که برای شما باز می شود، در سمت راست بالای صفحه گزینه چاپ را انتخاب کنید و در صورتی که گزینه use printer offline تیک خورده است، حتما این گزینه را غیرفعال کنید. پس از این می توانید دستور جدیدی را به چاپگر ارسال کنید و خواهید دید که مشکل چاپگر برطرف شده است.
پس از بهروزرسانی ویندوز، میتوانید از عیبیابی ویندوز خود برای تشخیص و رفع مشکل چاپگر استفاده کنید. این عملیات به صورت خودکار انجام می شود، تنها کافی است روی چاپگر خود کلیک راست کرده و گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید. سپس ویندوز به طور خودکار شروع به تعمیر چاپگر شبکه می کند.
می توان گفت یکی از دلایل کار نکردن چاپگر در ویندوز 10 می تواند مربوط به پر بودن حافظه چاپگر باشد. برای خالی کردن حافظه پرینتر کافی است وارد کنترل پنل شده و سپس وارد دستگاه و چاپگر شوید. اکنون روی چاپگر خود کلیک راست کرده و گزینه see what printing را انتخاب کنید. در این صفحه تمام اسناد ارسال شده به چاپگر را در سمت چپ بالای این صفحه خواهید دید. گزینه چاپگر را انتخاب کرده و سپس با انتخاب گزینه لغو همه اسناد، حافظه چاپگر خود را پاک کنید.
راه حل دیگری که می تواند به حل مشکل چاپگر شما کمک کند راه اندازی مجدد سرویس چاپگر است. Spooler چاپ سرویسی برای کنترل عملکرد چاپگرهای نصب شده در ویندوز می باشد که راه اندازی مجدد آن بسیاری از مشکلات را حل می کند.
این سرویس در واقع فایل هایی را که به چاپگر ارسال می کنید مدیریت می کند و دستور چاپ صادر می شود، بنابراین می تواند دستور چاپ را لغو، حذف یا تغییر دهد.
یکی از دلایلی که می تواند منجر به مشکل در چاپگر ویندوز 10 شود این است که سرویس اسپولر چاپ در ویندوز غیرفعال است یا به درستی کار نمی کند.
برای دسترسی به این سرویس ابتدا کلمه run را در startup ویندوز جستجو کرده سپس services.msc را در این پنجره تایپ کنید. صفحه Windows Services برای شما باز می شود. در بین سرویس های فعال باید به دنبال سرویس چاپ باشید. برای یافتن اسپولر روی این سرویس کلیک راست کرده و گزینه properties را انتخاب کنید. در نهایت وارد صفحه تنظیمات سرویس مورد نظر شوید و حالا کافیست گزینه stop را بزنید. در این مرحله سرویس غیر فعال شده و پس از راه اندازی مجدد ویندوز، سرویس ریستارت می شود.
امیدواریم با انجام مراحل بالا توانسته باشید مشکل چاپگر شبکه خود را حل کنید. فراموش نکنید سوالات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.