Junk Files را می توان مشابه علف های هرز در نظر گرفت. در واقع وجود چنین فایل هایی در هر سیستم کامپیوتری می تواند مشکلاتی مانند کند شدن سیستم و کاهش ظرفیت هارد دیسک را به همراه داشته باشد.
این گونه فایل ها هیچ سودی برای سیستم کامپیوتری ندارند و فقط فضا ایجاد می کنند. راه های مختلفی برای خلاص شدن از شر فایل های ناخواسته در ویندوز 10 وجود دارد که در این مقاله می خواهیم به بررسی آنها بپردازیم. با آرانکوین همراه باشید.
تمامی نرم افزارهای نصب شده روی سیستم می توانند فایل های اضافی تولید کنند. همچنین سایر اطلاعات موجود در ویندوز مانند تصاویر تکراری و غیره را می توان در دسته Junk Files قرار داد. به طور کلی، چهار دسته برای چنین فایل هایی وجود دارد:
1. فایل ها در سطل زباله (Recycle Bin): فایل های موجود در قسمت سطل بازیافت ویندوز، نوع اصلی فایل های ناخواسته هستند که باید نصب و حذف کنید.
2. فایل های موقت ویندوز: این فایل ها در واقع ضمیمه های عملیاتی هستند که در ویندوز انجام می شود که به مرور زمان حجم قابل توجهی دارد که باید آنها را حذف کنید.
3. Software Remnants: پس از حذف یک نرم افزار، ممکن است برخی از فایل ها و پوشه های آن نرم افزار باقی بماند. در واقع موارد ذخیره شده در نرم افزار در این دسته قرار می گیرند.
4. پوشه دانلودها (Downloads): پوشه دانلودها نیز یکی از مهم ترین قسمت هاست. در واقع اطلاعات دانلود شده ممکن است پس از مدتی به فایل های اضافی در سیستم تبدیل شوند.
در ادامه مقاله می خواهیم روش های رفع هر یک از موارد ذکر شده را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
همانطور که گفته شد، سطل بازیافت یکی از مهم ترین بخش های تولید فایل های اضافی است. این پوشه شامل تمام فایل هایی است که می خواهید از ویندوز پاک کنید. برای حذف فایلهای این بخش، موارد زیر را انجام میدهیم:
1. ابتدا وارد پوشه Recycle Bin شده و فایل های موجود در آن را بررسی کنید. ممکن است در این قسمت اطلاعاتی را اشتباه وارد کرده باشید.
2. اگر نیاز به بازیابی فایل دارید، روی آن کلیک راست کرده و Restore را انتخاب کنید.
3. در ادامه روی فضای خالی صفحه سمت راست کلیک کرده و گزینه Empty Recycle Bin را انتخاب کنید.
همانطور که گفته شد این فایل ها برای انجام یک عملیات خاص ایجاد می شوند و بهتر است پس از انجام آن عملیات حذف شوند. برای این کار موارد زیر را انجام می دهیم:
1. ابتدا کلیدهای ترکیبی Win + R را فشار داده و وارد قسمت Run شوید.
2.% temp% را تایپ کرده و OK کنید.
3. در صفحه باز شده، Ctrl + A را فشار دهید و سپس کلید Del را از صفحه کیبورد خود انتخاب کنید.
در ویندوز 10 ابزاری برای شناسایی و حذف خودکار فایل های موقت نصب شده است. برای استفاده از این روش موارد زیر را انجام می دهیم:
1. ابتدا کلیدهای ترکیبی Win + I را فشار داده و وارد قسمت تنظیمات ویندوز شوید. سپس بر روی گزینه System کلیک کرده و سپس عبارت Storage را انتخاب کنید.
2. در این قسمت ابتدا گزینه Storage Sense را فعال کنید. سپس روی Configure Storage Sense کلیک کنید یا اکنون آن را اجرا کرده تا فرآیند حذف فایل های موقت آغاز شود. اگر نیاز به تغییر زمان خودکار این فرآیند دارید، می توانید از Run storage Sense استفاده کنید. به طور پیش فرض، فایل های Temp هر هفته حذف می شوند.
یکی دیگر از راه های حذف فایل های اضافی در ویندوز 10 استفاده از ابزار پاکسازی دیسک است. برای استفاده از این روش موارد زیر را انجام دهید:
1. در کادر جستجوی ویندوز عبارت Disk Cleanup را تایپ کرده و وارد کنید.
2. سپس درایور مورد نظر خود را انتخاب کنید تا اطلاعات غیر ضروری پاک شود و سپس روی OK کلیک کنید.
3. لیست نمایش داده شده لیستی از فایل هایی است که باید از درایور خود حذف شوند. برای مشاهده جزئیات بیشتر می توانید از گزینه View Files استفاده کنید.
4. حتما گزینه Cleanup system files and device driver packages را فعال کنید.
5. در نهایت Ok را بزنید و سپس گزینه Delete files را انتخاب کنید.
در این مقاله به بررسی نحوه حذف فایل های اضافی یا همان Junk Files در سیستم عامل ویندوز 10 پرداختیم. در نظر داشته باشید که برای بهینه سازی ویندوز می توانید فایل های غیر ضروری خود را در پوشه های مختلف شناسایی و حذف کنید. اگر در مورد این مقاله به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، می توانید سوالات و نظرات خود را از طریق فرم نظرات با ما در میان بگذارید.