خطای DNS زمانی رخ می دهد که اتصال اینترنت شما قطع باشد. خطاهای DNS بسیار زیاد و متنوع هستند، اما ممکن است راه حل های مشترکی داشته باشند. خطای DNS ممکن است به دلیل یک خطای عمومی شبکه باشد.
هنگامی که مرورگر خود را برای مرور یک صفحه وب باز می کنید، مرورگر شما برای رسیدن به URL صفحه فرآیندی را طی می کند که ممکن است از آن آگاه نباشید. مرورگر باید اطلاعات DNS را بررسی کند تا شما را به صفحه وب مورد نظرتان برساند. DNS یا Domain Name Server اطلاعاتی مانند نام صفحه و آدرس IP صفحات وب است. اما ممکن است با خطای DNS نیز مواجه شوید. خطاهای DNS اشکال مختلفی دارند و می توانند به دلایل مختلفی هنگام کار با مرورگر وب رخ دهند. در این مقاله به بررسی خطاهای DNS در ویندوز و رفع آنها می پردازیم.
یکی از رایج ترین خطاها هنگام جستجو در اینترنت این است که سرور DNS احتمالا در دسترس نیست. اگر با این خطای DNS مواجه شدید، به این معنی است که مرورگر شما قادر به برقراری ارتباط با سرور DNS نیست. این خطا با راه حل های ساده یا فنی قابل رفع است. در ادامه محتمل ترین دلایل این خطا وجود دارد.
ممکن است اتصال اینترنت شما قطع شده باشد. قبل از انجام هر کاری، بهتر است بررسی کنید که آیا به اینترنت متصل هستید یا خیر.
اگر به یک شبکه Wi-Fi متصل هستید، آنتن و اتصال خود به آن شبکه را بررسی کنید.
اگر همیشه فقط از یک مرورگر وب استفاده کرده اید، ممکن است اکنون زمان آن رسیده که یک مرورگر جدید را امتحان کنید. ممکن است تنظیمات پروکسی در مرورگر وب شما به هم ریخته باشد. برای امتحان از مرورگر دیگری کمک بگیرید. اگر مشکل شما در مرورگر جدید حل شد، تنظیمات مرورگر قدیمی شما نادرست است.
آنتی ویروس، نرم افزار امنیت اینترنت یا فایروال ویندوز می تواند بر این خطای DNS تأثیر بگذارد. فایروال ویندوز ممکن است دسترسی شما به صفحات وب را به دلایلی محدود کند. در این صورت با رفتن به صفحه تنظیمات ویندوز، فایروال را برای چند دقیقه خاموش کنید.
توجه داشته باشید که خاموش کردن دائمی فایروال ایده خوبی نیست و رایانه شما را در معرض خطر بدافزارهای اینترنتی قرار می دهد. اگر از آنتی ویروس استفاده می کنید، آن را برای چند دقیقه غیرفعال کرده و سپس بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا خیر. همچنین اگر تنظیمات مودم شما نادرست باشد، با خطای DNS مواجه خواهید شد.
Windows Troubleshoot برای عیب یابی قسمت های مختلف سیستم عامل طراحی شده است. عیب یابی در ویندوز 10 بسیار پیشرفته است و می تواند هر قسمت از ویندوز را جداگانه عیب یابی کند.
ممکن است یک آدرس DNS نادرست در تنظیمات ویندوز وارد شود. در این صورت، باید این آدرس را حذف کرده، یا آن را با IP صحیح جایگزین کنید تا مشکل DNS حل شود.
هنگامی که با خطای Server IP Address Could Be Found مواجه می شوید، سیستم عامل در یافتن آدرس IP صفحه وب مورد نظر شما با مشکل مواجه می شود. این ارور مشابه ارور DNS قبلی است و می توانید از روش های ذکر شده در بالا برای رفع آن استفاده کنید. علاوه بر این به نکات زیر توجه کنید:
قبلاً به تنظیمات پروکسی در مرورگرها اشاره کردیم. اگر از نرم افزار پروکسی استفاده می کنید، توجه داشته باشید که تنظیمات مرورگر شما را دستکاری می کند. دسترسی شما به تمام صفحات وب ممکن است با غیرفعال شدن این برنامه ها مختل شود. در این حالت اینترنت متصل است اما صفحه نمایش باز نمی شود. تنظیمات پروکسی در مرورگرهای مختلف متفاوت است. در ادامه بررسی پروکسی در مرورگر کروم را توضیح خواهیم داد.
یکی از راه های رفع خطای DNS در ویندوز، به روز رسانی درایور شبکه است. برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید:
همچنین فراموش نکنید تماس با ارائه دهنده خدمات اینترنت خانگی می تواند به رفع خطای DNS کمک کند.
یکی از خطاهای DNS که کاربران پس از عیب یابی با آن مواجه می شوند، پیام خطایی بوده که مدیر دستگاه شما teredo را به صورت محلی غیرفعال کرده است. Teredo نام یک تونل مجازی مربوط به IP V6 است. به همین دلیل باید تنظیمات IP نسخه 6 را بررسی کنید.
در پاراگراف های قبلی در مورد پنجره Network Connections صحبت کردیم.
خطای شکست سرور نام دامنه اصلی Ping مربوط به IP پیکربندی شده DNS است. در این مورد، آدرس DNS ممکن است نادرست باشد.
شبکه های کامپیوتری از یک سیستم آدرس دهی پیچیده برای برقراری ارتباط استفاده می کنند. مواقعی وجود دارد که پروتکل های معمول برای برقراری ارتباط با یک آدرس IP کار نمی کنند. در این حالت سیستم عامل از سرور DNS دیگری برای برقراری ارتباط استفاده می کند و این سرور DNS ترجیحی است.
اگر پس از مدتی سیستم عامل قادر به برقراری ارتباط از طریق این آدرس نباشد، به سرور DNS جایگزین مراجعه می کند. اگر سرویس اینترنت شما قدیمی باشد، با خطای DNS مواجه خواهید شد.
این خطا به کاربر اطلاع می دهد که آدرس سرور dns پیدا نشد. با این کار صفحه مورد نظر شما باز نمی شود. چندین دلیل احتمالی برای این خطای DNS وجود دارد که در بالا به برخی از آنها اشاره کردیم.
در این مقاله به بررسی خطاهای DNS و رفع آنها در ویندوز پرداختیم. امیدواریم مشکل شما را حل کرده باشیم. فراموش نکنید که سوالات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.