برای نصب ویندوز 11 بسیاری از کاربران با این خطا مواجه می شوند که This computer does not currently meet the requirements of Windows 11 که نشان می دهد این حداقل نیازی است که برای نصب ویندوز 11 وجود دارد. در این آموزش قصد داریم به بررسی ماژول TMP بپردازیم. همچنین به بررسی خطای نصب ویندوز 11 می پردازیم، پس تا پایان این مطلب با آرانکووین همراه باشید.
همانطور که در مطالب قبلی اشاره کردیم، این سیستم عامل از ویژگی های جدیدی مانند ذخیره سازی مستقیم و HDR خودکار و اجرای نرم افزار اندروید و همچنین رابط کاربری لمسی جدید بهره می برد و همانطور که می دانید هر یک از این ویژگی ها می تواند یک پیشرفت فوق العاده در نظر گرفته شود.
اما از سوی دیگر باید در نظر داشته باشیم که مایکروسافت تمامی موارد مورد نیاز را برای ویندوز 11 از لحاظ سخت افزاری اعلام کرده و ممکن است برخی از کاربران نتوانند از این ویندوز و ویژگی های منحصر به فرد آن استفاده کنند.
اما در این مقاله قصد داریم به بررسی چرایی نیاز ویندوز 11 به TPM بپردازیم.
واضح است که شرکت بزرگ مایکروسافت قصد دارد ویندوز 11 را به عنوان یکی از سیستم عامل های اصلی خود برای دهه آینده معرفی کند که یکی از مهمترین اهداف این شرکت که امنیت است را برآورده می کند، بنابراین وجود ماژول TPM یا ماژول Trust Platform یکی از حداقل های مورد نیاز برای نصب ویندوز 11 است.
ماژول TPM تراشه جدیدی در رایانه های شخصی نیست. می توان گفت که این ماژول در دهه 2000 به عنوان یک استاندارد بین المللی برای رایانه های شخصی و پردازش رمزگذاری شده ایجاد شد.
البته باید در نظر داشته باشیم که ماژول TPM در نرم افزارهای معروف به fTPM نیز موجود است، اما TPM یک تراشه سخت افزاری روی مادربرد بوده که برای رمزگذاری اطلاعات و همچنین اطمینان از بوت من (Secure Boot) استفاده می شود.
اگر بخواهیم در مورد امنیت کامپیوتر صحبت کنیم، نمی توانیم تراشه TPM را نادیده بگیریم. به لطف این تراشه تمام اطلاعات مربوط به BitLocker، Windows Hello و SECURE BOOT و همچنین مشخصات بیومتریک شما مانند اثر انگشت و تشخیص چهره در یک فضای کاملاً ایمن ذخیره می شود. ما می دانیم که Windows Hello بسیار امن است و از آنجایی که این داده ها روی یک تراشه رمزگذاری شده در رایانه شخصی شما ذخیره می شود، هیچ راهی برای دسترسی معکوس به داده ها وجود ندارد.
Secure Boot یکی دیگر از ویژگی هایی می باشد که اخیرا مورد توجه مایکروسافت قرار گرفته است. این ویژگی توسط سازندگان سخت افزار ایجاد شده است و تنها در صورت نرم بودن به سیستم اجازه بوت شدن را می دهد. نرم افزار بوت مورد نیاز باید توسط سازنده یا OEM مورد اعتماد باشد.
اگر بخواهیم به صورت ساده بیان کنم زمانی که شما سیستم را روشن می کنید و کامپیوتر شما شروع به کار می کند Firmware مادربرد های بخش های نرم افزاری مانند درایورهای UEFI و اپلیکیشنهای EFI و سیستم عامل را مورد بررسی قرار میدهد و پس از اطمینان از صحت تمامی اطلاعات به سیستمعامل اجازه بوت شدن را صادر می کند.
همانطور که در بالا ذکر شد یکی از قابلیتهایی که مایکروسافت تمرکز بسیار ویژهای روی آن دارد قابلیت های امنیتی است. بنابراین یکی از مواردی که از نیازهای اساسی این سیستم عامل محسوب می شود پشتیبانی از TPM و یا Trust Platform Module است. اما از سال ۲۰۱۵ تمامی سیستم ها مجهز به TPM 2. 0 هستند. البته باید در نظر داشته باشیم که TPM 1.2 مربوط میشود به سال 2005 که بر روی مادر برد ها قرار داشت ولی مایکروسافت در لیست اولیه که انتشار داده بود وجود TPM 1.2 را جزو درسته HARD FLOOR ها قرار داد، برخلاف امروز که TPM 2.0 را نیز در دسته HARD FLOOR ها قرار داده است. البته در برخی مواقع ، نبود TPM2.0 موجب عدم نصب موفقیت آمیز ویندوز 11 نمی شود بلکه غیر فعال بودن این تراشه است که موجب عدم نصب wondows 11 و جلوگیری از نصب ویندوز خواهد شد.
خطای tpm 2.0 در هنگام اپدیت و یا نصب ویندوز 11 زمانی رخ میدهد که سیستم عامل تراشه TPM 2.0 را بر روی سیستم ما پیدا نمی کند. اما در بسیاری از این مواقع سیستم شما مجهز به تراشه TPM است. فقط این تراشه بر روی مادربرد شما غیر فعال بوده که با فعالسازی اون از شر ارورthis pc does not currently meet windows 11 requirements در هنگام نصب ویندوز 11 خلاص میشوید و به راحتی میتوانید ویندوز 11 را بر روی سیستم خود نصب کنید.
همانطور که ذکر شد ممکن است در زمان آپدیت ویندوز 10 به 11 با این ارور مواجه شوید که دلیل آن غیر فعال بودن تراشه TPM می باشد، هر چند ممکن است سیستم شما مجهز به این تراشه هم نباشد اما قبل از هر چیز نیاز دارید که از فعال بودن این تراشه در بایوس سیستم خود مطمئن شوید. برای اطمینان از این موضوع مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا باید سیستم خود را ریستارت کنید و با کرده DEL یا F2 وارد تنظیمات بایوس شوید.
بعد از Word to BIOS، به تنظیمات بوت یا پیشرفته ADVANCE بروید و به دنبال گزینه PTT یا Intel Platform Trust Technology بگردید. پس از یافتن این گزینه کافی است آن را فعال کنید. همچنین برای نصب ویندوز 11 باید قابلیت ایمن بوت یا همچنین Secure Boot را فعال کنید تا به راحتی ویندوز 11 را بدون خطای tpm 2.0 نصب کنید.
در برخی از کامپیوترها به دلیل فعال نبودن تراشه TPM 2.0، سیستم مورد نظر برای دریافت آپدیت ویندوز 11 در صورت بررسی های لازم، رد صلاحیت می شود.
با توجه به اطلاعاتی که در حال حاضر در اختیار ما قرار دارد، کامپیوترهایی که مواردی را در لیست HARD FLOOR ندارند قادر به نصب ویندوز 11 نخواهند بود و با این خطا مواجه می شوند که این کامپیوتر در حال حاضر الزامات ویندوز 11 را برآورده نمی کند.
البته لازم به ذکر است که اگر سیستم شما مجهز به تراشه TPM 2.0 نیست، می توانید این تراشه را به صورت جداگانه تهیه و روی مادربرد خود نصب کنید. جالب است بدانید که توسعه این ماژول پس از انتشار اخبار ویندوز 11 در سراسر جهان آغاز شد و احتمالا با افزایش قیمت و کمبود موجودی آن مواجه خواهیم شد.
در پایان باید به این موضوع اشاره کنیم که موضوع امنیت یکی از مهمترین عناصر دنیای دیجیتال است و تمامی شرکت ها در عرضه محصولات خود به آن توجه ویژه ای دارند. امیدواریم توانسته باشیم به طور کامل شما را با این خطای کامپیوتر آشنا کنیم. فراموش نکنید سوالات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.