هنگامی که می خواهید رایانه را خاموش کنید، با گزینه های مختلفی روبرو می شوید: Sleep، Hibernate، Shut down و Restart. آیا تا به حال به تفاوت های حالت های Sleep، Hibernate، shut down و restart در ویندوز فکر کرده اید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با تفاوت حالت های Sleep، Hibernate، shut down و restart در ویندوز آشنا شوید.
چند بار در روز کامپیوتر خود را روشن و خاموش می کنید؟ آیا لازم است هر بار لپ تاپ یا کامپیوتر خود را خاموش کنید؟ یا می توانید آن را در حالتSleep قرار دهید؟
هنگامی که کامپیوتر را خاموش یا shut down می کنید، تمام برنامه های آن بسته شده و سیستم عامل خاموش می شود. در این حالت تا زمانی که دستگاه خاموش نشود چیزی در آن ذخیره نخواهد شد.
در حالت خاموش کردن، دستگاه برق مصرف نمی کند. همچنین اگر می خواهید کامپیوتر را ریستارت (restart) کنید، باید دکمه پاور را فشار دهید تا سیستم راه اندازی مجدد شود. در حالت Shut down، فرآیند خاموش شدن دستگاه نسبت به سایر حالت ها بیشتر طول می کشد.
تفاوت اصلی Sleep و Standby و Hibernate، shut down و restart در ویندوز استفاده از رم دستگاه است. در حالت Sleep به جز Ram، تمام اجزای کامپیوتر خاموش می شوند و دستگاه برق کمتری مصرف می کند.
رایانه از این نیرو برای ذخیره اطلاعات در RAM یا حافظه پنهان استفاده می کند. در حالت Sleep یا Standby اطلاعات و برنامه های در حال اجرا بسته نمی شوند و ثابت می مانند.
برای راه اندازی مجدد کامپیوتر در حالت Sleep، کافی است کلید Enter یا Power را فشار دهید تا همه برنامه های در حال اجرا را ببینید.
Hibernate به معنای خواب زمستانی است. در این حالت سیستم برق مصرف نمی کند و تمامی برنامه ها و فایل های در حال اجرا روی هارد دیسک ذخیره می شوند.
تفاوت حالت های Sleep و Hibernate در برنامه ها و فایل های اجرایی است. در حالت Sleep اطلاعات در RAM یا حافظه اصلی ذخیره می شود. اما در حالت Hibernate اطلاعات روی هارد دیسک یا حافظه جانبی ذخیره می شود و هیچ برقی مصرف نخواهد شد.
هر از گاهی، از رایانه شخصی یا لپ تاپ خود در حالت خاموش کردن یا راه اندازی مجدد استفاده کنید. زیرا استفاده طولانی مدت از خواب زمستانی به کامپیوتر آسیب می زند.
تفاوت بین حالت Hibernate و Shut down این است که در حالت Hibernate اطلاعاتی که در حال اجرا بودند دوباره روی صفحه نمایش داده می شوند. اما در حالت Shut down برنامه های در حال اجرا روی صفحه مانیتور ظاهر نمی شوند و دستگاه از ابتدای دستگاه ریستارت خواهد شد. علاوه بر این، در حالت Hibernate، رایانه سریعتر از حالت Shut down بارگیری می شود.
در حالت Restart، یک بار دستگاه را به طور کامل خاموش و روشن می کنید و سیستم دوباره بوت می شود.
حالت Sleep برای مدت کوتاهی استفاده می شود. مثلاً اگر 10 دقیقه یا نیم ساعت با سیستم کار نکنید. حالت خواب برای رایانه شخصی مناسب تر از لپ تاپ است. چون کامپیوترها به برق وصل هستند و از باتری استفاده نمی کنند. استفاده از حالت Sleep برای لپ تاپ ها مناسب نیست، زیرا لپ تاپ از باتری استفاده می کند.
حالت Hibernate نسبت به Sleep انرژی کمتری مصرف می کند. در نتیجه برای دوره های طولانی بهتر است. اگر از یک برنامه تخصصی و سنگین استفاده می کنید، دستگاه را در حالت خواب زمستانی قرار ندهید. زیرا سیستم به درستی کار نخواهد کرد.
همچنین بهتر است هر از گاهی از رایانه شخصی یا لپ تاپ خود در حالت خاموش یا راه اندازی مجدد استفاده کنید. زیرا استفاده طولانی مدت از خواب زمستانی به کامپیوتر آسیب می زند. اگر برای مدتی از لپ تاپ استفاده نمی کنید، بهتر است دستگاه را در حالت Hibernate قرار دهید.
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل تفاوت حالت های Sleep، Hibernate، shut down و restart در ویندوز را آموزش دهیم. اگر دستگاه شما مشکل دارد و روشن نمی شود یا نمی توانید آن را روی حالت های بالا تنظیم کنید، می توانید مشکل خود را در قسمت نظرات مطرح کرده و کارشناسان ما به شما کمک خواهند کرد.