مهمترین ارورها و مشکلات ویندوز 11 را با چند کلیک ساده به کمک این مقاله حل کنید. متاسفانه برخی از کاربران در هنگام نصب، اجرا و استفاده از ویندوز 11 با خطاها و ارورهای مختلفی مواجه می شوند که در این مقاله قصد داریم مشکلات و ایرادات ویندوز 11 را که ممکن است افراد مختلف با آن مواجه شوند برطرف کنیم، پس با آرانکووین همراه باشید.
زمانی که نسخه دمو ویندوز 11 در 24 ژوئن منتشر شد، باگ ها و نقص های زیادی در آن وجود داشت به طوری که بسیاری از قسمت های آن مانند اتصال به اینترنت، نصب اپلیکیشن اندروید روی ویندوز 11 و … به درستی اجرا نمی شد. اما بالاخره پس از مدت ها نسخه جدید سیستم عامل مایکروسافت در پاییز امسال رسما منتشر شد و هم اکنون کاربران می توانند نسخه کامل ویندوز 11 را دانلود و نصب کنند.
اما با وجود آپدیت های فراوانی که منتشر شده است، همچنان برخی از کاربران گزارش می دهند که هنگام نصب و اجرای ویندوز 11 بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ خود، با مشکلات و ارورهای مختلفی مواجه می شوند. به همین منظور در این مقاله قصد داریم مشکلات و ارورهای windows 11 را حل کنیم.
توجه داشته باشید که در این مقاله قصد داریم به روش هایی بپردازیم که مورد تایید کارشناسان فنی کامپیوتر و خدمات کامپیوتری بوده و هیچ گونه خطر و مشکلی برای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر شما ایجاد نمی شود. پس با خیال راحت از هر یک از روش هایی که در ادامه معرفی می کنیم استفاده کرده و آن ها را روی رایانه خود امتحان کنید تا مشکل ویندوز 11 خود را به سادگی برطرف کنید.
یکی از رایج ترین مشکلات کاربران با ویندوز 11 نحوه نصب و اجرای آن است. خوشبختانه ویندوز جدید مایکروسافت با اکثر قطعات سخت افزاری سازگار است، اما گاهی اوقات کاربران ممکن است در نصب، اجرا و کرک کردن ویندوز 11 دچار مشکل شوند.
به طور کلی راه های مختلفی برای رفع خطاهای نصب ویندوز 11 در رایانه های شخصی و لپ تاپ ها وجود دارد که در ادامه به بررسی هر کدام می پردازیم.
اولین قدم قبل از اینکه به علت اصلی نصب نشدن ویندوز روی رایانه خود بپردازیم این است که مطمئن شویم رایانه مورد نظر از لحاظ سخت افزاری می تواند ویندوز 11 را اجرا کند.
متأسفانه بسیاری از افراد به این موضوع توجهی ندارند و از آنجایی که رایانه آنها می تواند بدون هیچ مشکلی ویندوز 10 را اجرا کند، بدون توجه به سخت افزار سیستم خود ویندوز 11 را دانلود کرده و بر روی دستگاه خود نصب می کنند، غافل از اینکه در حین استفاده از کامپیوتر با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
بنابراین در ادامه لیست مختصری از سخت افزار مورد نیاز سیستم عامل ویندوز 11 را برای شما آماده کرده ایم که باشد به آن توجه کنید:
پردازنده یا CPU: یک پردازنده دو هسته ای با فرکانس 1 گیگاهرتز یا بالاتر
RAM یا حافظه: 4 گیگابایت از نسل DDR3 و بالاتر
حافظه داخلی یا: HDD 64 گیگابایت فضای خالی برای نصب نرم افزارهای مختلف
نکته: البته توجه داشته باشید که لیست بالا تنها لیست مختصری است و اگر یکی از موارد زیر با سخت افزار شما سازگاری نداشته باشد، ممکن است هنگام نصب ویندوز 11 با خطا مواجه شوید.
همانطور که قبلا گفتیم، اولین نسخه ویندوز 11 در تابستان 2021 معرفی شد و به دلیل باگ ها و خطاهای مختلف در آن، تیم مایکروسافت به رفع سریع آن ها پرداختند.
به همین دلیل تیم مایکروسافت در این مدت از انتشار رسمی سعی کرد به روز رسانی ها و پچ های مختلفی را برای تکمیل نسخه خود در اختیار کاربران قرار دهد.
در نتیجه گاهی ممکن است نسخه ویندوز 11 که قصد نصب آن را دارید قدیمی بوده و مشکلی در آن وجود داشته باشد و در نصب آن دچار مشکل شوید. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از خطای ویندوز 11 قبل از مراحل نصب، آخرین نسخه این سیستم عامل را دانلود کنید.
عدم پشتیبانی سیستم از تراشه TPM یکی دیگر از مشکلات نصب ویندوز 11 است که مانع از نصب سیستم عامل جدید مایکروسافت بر روی کامپیوتر شما می شود.
TPM یک ماژول رمزگذاری اطلاعات است که به صورت پیش فرض بر روی مادربردهای جدید نصب می شود و سعی می کند داده های در حال انتقال به داخل مادربرد (Motherboard) را بررسی کرده و از آسیب دیدن این اطلاعات جلوگیری کند.
در واقع ماژول TPM یا Trust Platform Module یکی از حداقل های مورد نیاز ویندوز جدید است که عدم وجود آن باعث خطای عدم نصب ویندوز 11 بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ شما می شود.
امروزه به دلیل گرانی سخت افزار کامپیوتر، بسیاری از افراد پول کافی برای خرید مادربردهای نسل جدید را ندارند، بنابراین اگر در نصب ویندوز 11 با خطا مواجه شدید، می توانید از ترفندهای کامپیوتری که توسط کارشناسان تعمیرات کامپیوتر توصیه می شود، استفاده کنید.
اگر ترفندهای ذکر شده در بالا را بررسی کرده اید اما همچنان هنگام نصب ویندوز 11 با خطا مواجه می شوید، باید این سیستم عامل را با استفاده از قسمت BIOS بر روی دستگاه خود نصب کنید.
نصب ویندوز 11 در حالت MBR روش دیگری است که کاربران می توانند با استفاده از آن آخرین نسخه سیستم عامل مایکروسافت را بر روی دستگاه خود داشته باشند و در واقع این تکنیک بیشتر برای دستگاه هایی استفاده می شود که به هر دلیلی مشکل سخت افزاری دارند یا به دلیل اینکه قطعات قدیمی هستند، نمی توان آنها را به روش معمولی به درستی نصب کرد.
بنابراین اگر از سیستم مبتنی بر UEFI استفاده نمی کنید و نمی خواهید آن را تغییر دهید، مشکلی نیست، اما باید تنظیماتی را در بایوس رایانه خود اعمال کرده تا بتوانید ویندوز 11 را روی سیستم های قدیمی نصب کنید.
در قسمت های بالا اشاره کردیم که با آپدیت های مختلف مایکروسافت به بسیاری از خطاهای ویندوز 11 پاسخ داده شده، اما گاهی ممکن است با اعمال آپدیت با خطاها و باگ های جدیدی در ویندوز 11 مواجه شوید. به عنوان مثال یکی از خطاهای ویندوز 11 که کاربران پس از آپدیت با آن مواجه می شوند Error 0xc0000906 است که بیشتر هنگام ورود به یک بازی ویدیویی ظاهر می شود.
Error 0xc0000906 به راحتی قابل رفع است و با ترفندهای گفته شده می توانید آن را برطرف کنید، اما اگر برای رفع مشکل ویندوز 11 با چنین مشکلاتی مواجه شدید، می توانید در قسمت نظرات با ما همراه باشید و مشکل خود را به طور کامل بیان کنید.
گاهی اوقات وقتی می خواهید ویندوز قدیمی خود را به نسخه 11 آپدیت کنید، ممکن است با خطا یا مشکل خاصی مواجه شوید. روش های مختلفی برای حل مشکل نصب نشدن ویندوز 11 وجود دارد، اما بهترین روش آن استفاده از سیستم عیب یابی و حل مشکل در خود ویندوز است.
خوشبختانه تمامی نسخه های ویندوز دارای Troubleshoot هستند که در صورت بروز مشکل در هر قسمت از ویندوز می توانید آن را فعال کرده و با این قابلیت به راحتی می توانید مشکلات ویندوز را بررسی و حل کنید. بنابراین اگر هنگام به روز رسانی ویندوز 10 به 11 مشکلی مشاهده کردید، می توانید از قابلیت عیب یابی ویندوز یا Troubleshoot استفاده کنید.
برای این کار ابتدا بر روی منوی استارت ویندوز (گوشه سمت چپ پایین) کلیک کرده و عبارت settings را تایپ کنید و enter را فشار دهید.
سپس دسته Update & Security را انتخاب کرده و سپس وارد Troubleshoot شوید.
حالا گزینه Windows Update را انتخاب کرده و روی Run the troubleshooter کلیک کنید.
اکنون منتظر بمانید تا ویندوز مشکل را پیدا کرده و سپس آن را برطرف کند. توجه داشته باشید که این فرآیند ممکن است کمی طول بکشد، اما راهی برای رفع خطا در نصب ویندوز 11 وجود ندارد، پس باید منتظر بمانید.
برخی از افراد ممکن است از ظاهر، ویژگی های جدید یا به طور کلی از نصب ویندوز 11 راضی نباشند و تمایل داشته باشند پس از استفاده از آن به ویندوز قبلی برگردند. در چنین مواقعی اولین چیزی که به ذهن کاربر می رسد حذف کامل ویندوز یا نصب مجدد ویندوز 10 است، اما نیازی به این کار نیست!
خوشبختانه مایکروسافت قابلیتی را در ویندوز 11 قرار داده است که به کاربران این امکان را می دهد که اگر به هر دلیلی از نسخه جدید سیستم عامل مایکروسافت خوششان نمی آید، به راحتی و بدون مشکل به نسخه قدیمی ویندوز 11 برگردند. تنها کاری که باید انجام دهید این است انجام یک سری فرایند ها می باشد تا به دستگاه ویندوزی قدیمی خود برگردید و بدون هیچ مشکلی از آن استفاده کنید. اگر تمایل دارید در مورد این ویژگی اطلاعات بیشتری کسب کنید، حتما در قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید.
به طور کلی ویندوز 11 به عنوان جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت دارای کارایی و کیفیت بسیار خوبی است اما تیم پشتیبانی آن برای رفع مشکلات و ایرادات ویندوز 11 نیاز به ارائه آپدیت های مختلف دارد تا نسخه موفقی محسوب شود.
به طور کلی تا به امروز آپدیت های مختلفی بر روی آن اعمال شده است اما به گفته کارشناسان ویندوز 11 همچنان برای رفع مشکلات، به آپدیت های جدید نیاز دارد.
نظر شما در این زمینه چیست؟ به نظر شما ویندوز 11 می تواند عملکرد بهتری نسبت به ویندزو 10 داشته باشد؟ لطفا نظرات خود را در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید.